Poliüretan köpükler; binaların yapımı sırasında kapı, pencere kasaları montajında, boşlukların doldurulmasında, elektrik tesisatlarında, sıcak ve soğuk su borularının izolasyonunda kullanıldığı gibi delik, boşluk ve çatlakların izole edilmesinde de kullanılır.
Binaların çatı, duvar, zemin ve tavan gibi bölgelerinde ısı ve ses yalıtımı için kullanılır. Isı geçişini engelleyerek enerji tasarrufu sağlar. Pencereler, kapılar ve diğer yapısal açıklıkların etrafında hava sızdırmazlık sağlamak amacıyla kullanılır.
Kullanım Alanları ve Teknik Özellikleri: Kapı, pencere kasaları ve benzeri doğramaların sabitlenmesinde elektrik tesisatları sıcak ve soğuk su borularının izolasyonunda, boşluk, delik ve çatlakların kapatılmasında kullanılır.
Montaj köpüğü şeffaf bir sıvı formunda uygulandıktan sonra, belirli bir süre içinde kurur. Kuruma süresi, çevre koşullarına ve köpüğün kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, montaj köpüğünün tamamen kuruması için 1 saat kadar bir süre gereklidir.
Diğer yalıtım malzemelerine kıyasla, en düşük ısı iletkenliğine sahiptir. Isı iletim katsayısı 0,017- 0,019 Kcal / m sa. ° C arasındadır. Uygulama alanı temiz olmalıdır. Poliüretanın uygulanacağı alan ıslak olmamalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Poliüretan köpük bir su yalıtım malzemesi değildir. Bu sebepten dolayı poliüretan köpük su geçirir mi gibi bir soruyla karşı karşıya kaldığımızda, onun cevabı evet olacaktır. Özellikle ısı yalıtımı konusundaki nitelikli avantajları ile birlikte, bu tip malzemelerin insanlara çok büyük katkısı bulunmaktadır.
Strafor panellerin dış cephelerde sıkça kullanılmasının sebepleri şunlardır: Su geçirmezdir. Isı ve ses yalıtımı yapar. Darbelere karşı dayanıklıdır.
Sprey Poliüretan köpüğün toplam ömrü 80-90 yıl olarak kabul edilmektedir.
EPS' NİN ÖMRÜ NE KADARDIR? Bazı kişilere göre EPS kullanıldığında zamanla yok olabilir iddiası taşısa da aslında sonsuz ömürlü bir malzemedir. EPS doğru yerde ve doğru alanda doğru ebatlarda ve kalınlıkta kullanıldığı takdirde yok olması söz konusu değildir.
Poliüretan köpük malzemesi su geçirmezdir. Bunun nedeni de hücrelerindeki yapıların kapalı olmasıdır. Poliüretan köpükler ortamda yer alan suyu emmedikleri için bir nem oluşması da söz konusu değildir. Poliüretan köpük spreyler su yalıtımı için kullanılan hızlı, etkili, ekonomik ve pratik çözümlerdir.
Yüksek ısı yalıtımı sağlayan köpük sıkma teknolojisi sayesinde, enerji tasarrufu da sağlanır. Ayrıca, poliüretan köpüklerin su ve nem direnci de yüksektir. Bu da duvar ve cephelerin çürümesini veya deformasyonunu engeller.
Polistiren hammaddesinden yapılan köpük malzemelerin ısıya dayanıklı olmadıkları gibi çevreye de zararları vardır. Ancak plastik kaplar kadar ısıya dayanıksız değildirler ve bir nevi tercihen daha iyidir. Çeşitli yemekler, meyve, kuruyemiş, sebze ve daha birçok gıda bu kaplara konulabilir ve saklanabilir.
Sertleşmiş poliüretan köpüğü temizlemek için ısıtma yöntemini kullanabilirsiniz. Saç kurutma makinesi veya sıcak hava tabancası kullanarak köpüğü ısıtın. Isı, köpüğün yumuşamasına ve gevşemesine yardımcı olacaktır. Daha sonra, bir bez veya süngerle köpüğü nazikçe ovalayarak veya kazıyarak çıkarabilirsiniz.
Gönül rahatlığıyla poliüretan köpük kullanabilirsiniz!
Bu nedenle üreticiler genellikle poliüretanı çevre dostu malzemeler olarak sınıflandırır. Böylelikle tüm blogu baz alarak kurallarına tabi olarak üretilen poliüretan ürünlerin insan sağlığına herhangi bir tehlike veya zarar oluşturmadığı sonucuna varabiliriz.
Öncelikle poliüretan köpük uygulaması b2 sınıfı alev yürütmeyen (DIN 4102 PART I / EN IS0 11925-2′ ye göre) bir uygulamadır. Halk arasında cevaplayacak olursak , evet poliüretan sprey köpük yanmaz.
Kimyasal Yapı: Kimyasal bir tepkimenin ürünü olarak gelişen bu malzeme, hafif, esnek ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Sıvı halde enjekte edilen köpük, katı formda kuruyarak mükemmel bir izolasyon sağlar.
Köpük polistiren aklınıza gelebilecek her alanda kullanılabilmektedir. Örneğin, binalarda, duvarlarda, yerden ısıtma döşemelerde, tavanlarda ve çatılarda yalıtım için kullanılır. Binalarda ısı kaybı veya yazları sıcaklığın evin içinde fazlaca hissedilmesi çok sık rastlanan bir durumdur.
Köpük, 25 ile 30 dakika arasında alana uygulanır. Ürünün tam katılaşmasıysa 24 saattir. Poliüretan köpükler 1 gün içinde tam sertleşme gerçekleşmektedir.
kutu (strafor ) , jel buz kasetleriyle 72 saat kadar. koruma sağlamaktayız .
Duvar panelleri hammmaddesi strafor olduğundan kanserojen madde içermez ve tamamen sağlığa zararsızdır.
Erime sıcaklığı 210 - 250 °C'dir. Özgül ısısı 1,34 kg/kg °C'dir. 1 kg plastiği eritmek için gerekli ısı 268 kj/kg'dır.
1 paket 28,80 m2 yer kaplar. düz ve pürüzlü olmak üzere 2 çeşiti vardır. ısı yalıtımını maksimum seviyede tutar. detaylar için lütfen iletişime geçiniz.
Strafor Duvar Kaplama Modelleri
Isı yalıtımı binayı yağmur, kar ve fırtına gibi yıpratıcı çevresel koşullardan korumak üzere sistematik şekilde döşenir.
Uygulandığı alandaki ısıyı dışarıya çıkarmazken, dışarıdaki havanında içeri girmesini engeller. Bu sayede tam bir ısı yalıtımı sağlamış olur. Özel makinesi ile uygulanan köpük, rutubet ve nem için en etkili kalıcı çözümdür. Ayrıca uygulama sonrası hemen etkisini göstererek rutubeti engeller.
EPS, EXP, SÖVE ve benzeri straforların betonlara, ahşaplara, metallere ve farklı alanlara yapıştırılması amacıyla geliştirilmiş solventsiz ve tutunma değeri yüksek tiksotropik pur özellikli çift bileşenli reçinedir. Strafor Yapıştırıcı A bileşen pur reçinesi, B Bileşen sertleştirici karışımı yapılarak uygulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri