Bir çok tipi bulunan dalgıç pompaların tek kademeli olanları; drenaj, kanalizasyon, genel endüstri ve çamur basmakta kullanılır. Ayrıca en küçük dalgıçlardan pompaları popülerdir. Derin sondajlarda ve kuyularda su çıkarmakta alışılmış olan tipler çok kademeli dalgıç pompalardır.
Pompa sayesinde düşük basınçta buluna su yüksek basınca doğru hareket eder. Böyle oluşan basınç farklı ile suyu istediğin bölgeye yönlendirebilirsiniz. Su pompalarının fiziksel olarak kaldırma ve suyu sıkıştırma kuvvetleri suyun bulunduğu yerden hareket ederek başka bir yere taşınmasını kolaylaştırır.
Temiz su elde etmek, tarımsal alanların sulamasını yapmak için su motorlarından faydalanılır. Aynı zamanda, klima üretim tesisleri, kimya ve petrol tesisleri, gıda, içecek ve kâğıt sanayi gibi alanlarda su motorları kullanılır. Evlerde kullandığımız yoğuşmalı kombilerde de su motoru kullanılır.
Su pompası, suyun basıncını bir noktadan diğer noktaya taşımak için kullanılan elektromekanik bir makinedir. Bir su pompasının temel amacı, motor yardımıyla dönme enerjisini veya kinetik enerjiyi dönüştürmektir.
İlgili 43 soru bulundu
Pompalar yer değiştirme yöntemlerine göre pozitif deplasmanlı pompalar, impulse pompaları, hız pompaları, yerçekimi pompaları, buhar pompaları ve valfsiz pompalar olarak tiplere ayrılır. Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Atık su pompaları; apartman, okul, otel, yurt, hastanesi vb. ticari ve konutsal ve endüstriyel kullanım alanlarına uygun olup, 30-50mm ye kadar katı partikül içeren (kağıt, tekstil parçaları, plastik katkılı atıklar), fosseptik vb. kirli suların tahliyesinde kullanılmak için tasarlanıp üretilmiş pompalardır.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Atık Su Drenaj Pompasının Çalışma Prensibi
Bütün pompalarda olduğu gibi bir pervane yardımıyla basınç farkı oluşturarak, atık suyu çıkış borusuna doğru yönlendirir. Motor odasında geçen su aynı zamanda motoru soğutma görevini de yerine getirmiş olur.
Pompa içine çektiği akışkana kinetik ya da potansiyel enerji kazandırmaya yarayan aygıttır. Pompa genellikle akışkanları bir yerden bir yere iletmeye daha yükseğe çıkarmaya gazları sıkıştırıp kapalı kapıların içindeki gazları boşaltmaya yarar.
Bir santrifüj pompanın üç temel parçası çark, gövde ve mildir. Çark, enerjiyi radyal olarak dışa doğru hızlandırarak sıvıya aktaran dönen bir bileşendir.
Vidalı hidrolik pompalar, endüstriyel uygulamalar için kullanılır, çok yüksek basınç ve debiye sahip olurlar. 5. Dik vidalı hidrolik pompalar ise özellikle petrol ve gaz sektöründe kullanılır.
Emiş hattı tıkanırsa hidrofor susuz çalışır. Su olmadan çalışan hidrofor, pompa çark ve kademelerini tahrip eder ve böylece elektrik motoru yanar.
Özellikle de en çok tercih edilen çeşitlerinden biri de benzinli su motoru olarak bilinir. Dinamo ya da motor olarak adlandırılan bu cihazlar içerdiği basınç özelliği sayesinde suyun çok daha verimli bir şekilde taşınmasına yardımcı olur. Suyun hareket etmesini sağlayarak istediğiniz bölgeye yönlendirir.
Elektrikli su pompası en popüler pompa çeşitlerinden bir tanesidir. Suyun belirli bir mesafe kat edebilmesi için kullanılan pompalar gerekli enerjiyi elektrik bağlantısı sayesinde elde ediyorsa bu ürünler elektrikli su pompası olarak isimlendirilmektedir.
Hareketini triger kayışından alır.
Santrifüj pompalar, karışık akışlı pompalar ve eksenel pompalar olmak üzere üç şekilde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmayı etkileyen en önemli unsur pompaların özgül hızı ve buna bağlı olarak çark yapısıdır.
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır. 6 metre ila 10 metre arasında olan kuyularda genelde Jet pompa kullanılır. Daha orta ölçekli kuyularda kullanımı tercih edilir.
1 Hp Dalgıç Pompaların ideal su basma aralığı 1-50 metre dir. 50 metre derinliğin altında kullanılması tavsiye edilmez. 1 Hp Dalgıç Pompanın bulunduğu derinliğe göre su pompalama kapasitesi değişmektedir. 1 Hp Dalgıç pompa saatte 0,75 kw / 750 watt enerji harcamaktadır.
Su pompası, düşük basınçtan yüksek basınca doğru suyun gitmesini sağlar. Pompa yardımıyla sıvının basıncı ve enerjisi artırılarak başka bir yere gidebilmesi sağlanır. Sıvılara potansiyel veya kinetik enerji kazandıran bu mekanizmalar sıvıyı daha yüksek bir noktaya çıkarmak için de kullanılabilir.
Kirli su pompası, kirli su tahliye pompası, katı maddeler ihtiva edebilen evsel, kimyasal ve endüstriyel atık suların tahliyesinde kullanılan, elektrik motoru ve pompası bir parça halinde imal edilmiş, su içinde ve bir kısmı su içinde çalışabilen, bastığı suyun içinde bulanabilecek katı maddelerle tıkanmayan bir ...
Jet pompaları genelde toprak üstüne monte edilmiş, suyun bir emme borusu vasıtasıyla bulunduğu yerden tahliye edilmesini sağlayan pompalardır. Jet pompaları yeraltı sularının zengin olduğu bölgelerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri