Gider hatlarından döktüğümüz pis ve temiz suyun borular ile kanala tahliye olması sırasında belirli nedenler ile küçük çatlaklar ya da kırılmaların oluştuğu noktalardan sızan sular su kaçağı olarak tanımlanmaktadır. Su tesisatı borularında oluşan hasarlar, su sızıntısı arızalarına neden olmaktadır.
Eğer herhangi bir su kaçağı şüpheniz var ise yapmanız gereken ilk şey evdeki bütün muslukları sıkıca kapatarak su saatinizi izlemektir. Eğer saat dönmeye devam ediyorsa evinizde sizin gözle göremediğiniz herhangi bir yerinde su kaçağı var demektir.
Su kaçakları çok farklı sebeplerden ötürü oluşabilmektedir. Temel olarak su kaçağı oluşumu sebepleri ise tesisat sisteminin erozyona uğraması, tesisat içinde tıkanıklık ya da benzeri sorunların oluşması, hatalı tesisat kurulumunun yapılması, deprem ya da sarsıntı gibi nedenler olabilmektedir.
Evde su kaçağı nasıl anlaşılır sorusunun sorulması gereken yerdeyiz. Odalarda rutubet kokusu duvar boylarında kabarma parkelerde şişme görülüyorsa küçük böcekler çıkıyorsa gidere dökülen su rogar a gelmiyorsa musluklar kapalıyken su sayacı dönüyorsa tesisat su kaçağı olduğunu anlayabiliriz.
Alt kata sızan suyun temiz su tesisatından mı, yoksa pimaş hattından mı olduğunu anlamanın yolları vardır. Tavandaki su kesintisiz akıyorsa veya damlama söz konusuysa temiz su hattında sorun olduğu anlamına gelir. Eğer alt katın tavanında kabarma ve ya sararma söz konusuysa hatta bazı durumlarda kokuda yapabilir.
İlgili 35 soru bulundu
200 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Su Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Su Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Tavan Akması Sonucu Tadilat Ücreti
Tesisatın kontrolünden sonra ortaya çıkacak olan ve eğer farklı durumlarda olmazsa üst kattaki kişi sorumludur ve yapılacak olan bütün tadilatları ve alınan zararın karşılanması için sorumlu olan üst kat ücreti karşılar.
Gider hatlarından döktüğümüz pis ve temiz suyun borular ile kanala tahliye olması sırasında belirli nedenler ile küçük çatlaklar ya da kırılmaların oluştuğu noktalardan sızan sular su kaçağı olarak tanımlanmaktadır. Su tesisatı borularında oluşan hasarlar, su sızıntısı arızalarına neden olmaktadır.
Evi su basması, Evin içinde küf, rutubet kokusu olması, gibi belirtiler su sızıntısı, su kaçağı, su borusu patlağı olduğunu gösterir.
Termal kamera ile sıcak su borusu duvardan geçiyorsa eğer duvarda su borusu tespiti, zeminden geçiyorsa eğer zeminde su borusu tespiti mümkündür. Termal kamera, ultraviyole ışınlar aracılığı ile sıcak olan cisimlerin görünmesini sağlar.
Pencereden su sızıntısını önlemek için su sızıntısı bulunan noktalara saf silikon çekilmelidir. Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir.
Galvanizli borunun ömrü, galvaniz kalınlığına ve doğru kullanımına bağlı olarak 10 50 yıldır. Ortalama 20 °C sıcaklıkta bu süre tespit edilmişken sıcaklık ve basınç artması durumunda bu ömür daha azdır. Bina içi sıcak su ve soğuk su tesisatlarında, galvanizli çelik, plastik ve bakır borular kullanılabilir.
Üst kattan su sızması sürekli oluyorsa ve damlama da meydana geliyorsa temiz su hattında su kaçağı olduğu anlamına gelir. Geçici olarak durdurmanın yolu üst kat komşunuz dairenin ana su vanasını kapatmalıdır. Üst katın banyosunun altında, tavandan su damlıyorsa derz dolgularının arasından da sızıntı olabilir.
Kokusuz olan doğalgaz herhangi bir kaçak durumunda anlaşılabilmesi için özel bir koku geliştirilerek dağıtıma sunulur. Çürük sarımsak yada yumurta kokusu alıyorsanız doğalgaz kaçağı var demektir. Kaçağı saptamanın başka bir yolu ise gaz dedektörü taktırmaktır.
Boyanın veya duvar kâğıdının soyulması veya renk bozulması gibi önemli su hasarı belirtilerini arayarak duvarlardaki sızıntıları tespit edebilirsin. İç mekânda bir küf kokusu da su sızıntısını gösterebilir. Bir su sayacı kullanarak veya duvarlarını keserek su sızıntısının tam yerini belirle.
Parkelerde kabarma ve şişme olursa kombi su kaçağı belirtisi var demektir. Duvarlarda nemlenme, rutubet ve küf kokusu varsa doğalgaz tesisatı su kaçırıyor demektir. Yüzeylerde küçük su birikintileri varsa kalorifer tesisatı su kaçırıyor anlamına gelir.
sorusuna gelirsek; evin yasal sahibi olarak ev sahibinin ödemesi gereklidir diyebiliriz.
Su kaçağı tespit cihazı çeşitleri, akustik ses duyma özelliğine sahiptir. Bu sayede cihazlar kulaklık yardımı ile borudaki delikten sızan suyun oluşturduğu basınç sesini duyar ve tespit eder. Cihazlar farklı marka ve modellerde çeşitlenir.
Bu sistemlerde kırmadan tamir etmek mümkün değil. Öncelikle cihazla patlayan borunun yer tespiti yapıldıktan sonra, üzerindeki kaplama kırılarak sökülür. Boru makası ile patlak boru düz bir şekilde kesilmektedir. Plastik kaynak makinesi ile borunun patlayan yeri tekrar yapıştırılmır.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
Sorusu çok sık sorulan bir sorudur. Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.
Su eksiltme varsa kaçak var, demektir. Kaçak nokta, genellikle üst kapak contasıdır. Bazen de sızdırmanın nedeni, radyatör olabilir. Radyatörde olan sorunun çözümü için radyatör su kaçağı önleyicisi olarak satılan ürün takılarak çözüm sağlanabilir.
Konut sigortası, poliçedeki teminat kapsamına göre su hasarının belli bir miktarını ya da tamamını karşılar. Bu durum tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirlenir. Konut sigortası su baskını teminatını genişleterek komşularınızın su baskınından zarar görme ihtimaline karşı da gerekli güvenceyi sağlayabilirsiniz.
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
Banyodan alt kata su sızıyorsa fayans aralarındaki derz dolgu işlevini kaybetmiş olabilir. Banyo zeminine su dökülmesi sırasında fayans aralarına sızan su alt katın tavanında kendini gösterir. Bir diğer sebep ise; gider borularında meydana gelen su kaçaklarıdır. Bu durum banyo veya tuvaletin tavanında kendini gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri