Atık su borusu temizliği atık su yıkama makinesi yani su jeti ile yapılmaktadır. Yapının herhangi bir bölgesinde hiçbir yer kırılmadan yapılan bu işlemde, gider borularının iç kısmında yağlanma ve kireçlenmeden ötürü daralma varsa, sıfırdan yapılmış gibi yıkanıp temizlenmektedir.
Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı
Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
Su tesisatı temizliği hizmeti su deposundan hidrofor vasıtasıyla uygulanmaktadır. Su deposu temizliği sonrası depoya Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünler ilave edilir. Dezenfektan haline getirilen su, hidroforlar vasıtasıyla tüm su tesisatına basılır ve çeşmelerden tahliye edilir.
Belediyelerin apartman gider borularını temizlemek için böyle bir hizmeti yoktur. Sadece foseptik çukurunun dibinde kalan bölümlerine tazyikli su sıkarak temizliğini yaptırabilirsiniz. Belediyenin kamyonlarla verdiği bu hizmetin binaya uygun basınçlı yıkama makineleriyle temizleme hizmetini biz sağlıyoruz.
1.Sirke ve Karbonat ile Tıkalı Boru Açma İşlemi
1 su bardağı sirke ve 1 su bardağı karbonat tıkalı lavabo giderine dökülür. 1 litre kaynar su 5 dakika sonra tıkanmış lavabo giderini açma amaçlı gidere dökülür. 15-20 dakika sonra musluktan soğuk su açılır ve boruların açılıp açılmadığı kontrol edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Su tesisat borularının içine şebeke suyundan karışan kaba partiküller, su sayacı içerisinde filtreyi tıkar ya da boru içerisinde dar bir noktada sıkışır kalır. Ya da farklı bir problem olarak, ustanın kaynak yaparken boruyu fazla ısıtıp tıkamasını da örnek verebiliriz.
Gider boruları temizliği için, birkaç yemek kaşığı kabartma tozu veya karbonat gidere dökülür, üzerine yarım bardak sirke veya soda akıtılarak tıkanıklığın açılması sağlanır (gideri kapatınız). Birkaç dakika sonnra sıcak su dökerek temizlemek yeterlii olacaktır.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Nasıl uygulayacağımıza gelirsek Tıkalı olan gidere, 1çay bardağı (100ml) karbonat ve 1 çay bardağı (100ml) sirke döküp birkaç dakika bekleyin. Daha sonra kaynar su dolu bir çaydanlığı tıkalı olan gidere boşaltın. Tıkanıklık Açma işleminiz bittikten sonra lavabonuzu dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz.
Kimyasal Kullanarak Tıkanıklık Açma
Su borularında kireç birikmesi gibi nedenlerle meydana gelen tıkanıklıkları kimyasal madde kullanarak açmak mümkündür. Yalnız bunun için kullanılan kimyasal madde kesinlikle lavabo açıcı gibi asidik bir madde değildir.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
Banyo lavabo gideri nasıl açılır sorusunda 1 bardak kabartma tozu ve 1 bardak sirke yeterli olmaktadır. Bir tahliye durdurucu veya bez kullanarak tahliyeyi tıkarak karışımın işe yaraması için bekleyiniz ve ardından kaynar su ile durulayınız. Tahliye sifonunu çıkarıp temizlemelisiniz.
Tesisattaki kireç tortuların yumuşatılması ve kimyasalların sıcak suda daha etkin temizlik yaptığından dolayı tesisattaki ve makine içerisindeki su 30-40 °C 'ye kadar ısıtılır. Tesisat temizleme için geliştirilmiş kimyasalı tesisatın büyüklüğüne göre hesaplanarak tesisata yeteri oranda kimyasal eklenir.
Evinizde bulunan limonu yarıya bölerek musluğunuzu çok sert olmayan hareketlerle temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra limon suyundan faydalanmak da mümkün. Birkaç damla limon suyunu suyla karıştırarak da kireçler üzerine kullanabilirsiniz. Bu sayede musluklarınız kireçli görüntüden kurtulacaktır.
Porçöz Lavabo Açıcı, banyo ve mutfak. lavaboları, evye, küvet, bide, tahliye boruları ve. giderlerindeki; yağ, saç, sabun ve benzeri artıklar. yüzünden oluşan tıkanıklıkların açılmasında etkilidir.
Mutfak gideri açma için ilk akla gelen şey genellikle kireç ve yağ çözücü kimyasallar olmaktadır. Kullanacağınız bu kimyasallar kısa süreli çözüm üretseler bile zamanla tesisatınızı oluşturan pvc ve plastik borulara zarar vererek daha büyük sıkıntılara sebep olmaktadır.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Kirli su giderini büyük oranda tıkayacak kadar etkili gider tıkanıklıklarında kostik veya kimyasal lavabo açıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Öncesinde mutlaka eldiven mümkünse maske kullanılmalıdır. Lavabo açıcı madde gidere dökülür.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Bu kavanoza 3 adet 50 gramlık(toplam 150 gram) limon tuzu paketlerini boşaltınız. Kristal halinde olan limonu tuzunu bu ılık suda eritiniz. Erittiğiniz bu limon tuzunu daha önce hazırladığınız 10 litre suya boşaltıp bir kepçe yardımıyla iyice karıştırınız. Limon Tuzu(Sitrik Asit) Solüsyonumuz artık hazırdır.
Sıcak su borusundaki patlamalar, içerisinde sıcak su dolaşan boruların, sıcaklık gittikten sonra soğuduğu zaman yaşamış olduğu genleşmeden kaynaklanmaktadır. Isınan borunun şekli belli bir oranda genişler, soğuduğu esnada ise normal haline geri döner.
Boru hatlarında hava oluşumu, kısmen açık durumdaki vanaların yarattığı düşük basınç koşulları, kısmen dolu bir hattaki suyun yarattığı dalgalanma, değişken çaplar ve eğimler ile boru hattının hidrolik eğim çizgisindeki değişimlerden de kaynaklanır.
Şamandıra suyu otomatik keser, içerisinde bulunan conta zamanla bozulur ve su daha yavaş akmaya başlar. Şebeke basıncı ile su hızlı gelir şamandıra içindeki ani durma ile geçtiği o noktada sese neden olur. Bazı şamandıralardaki mekanizmada suyu ortadan böldüğünden ıslık sesi gibi bir ses çıkarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri