Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Su tesisatı ortak alan mıdır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Su tesisatı ortak alan mıdır?

Su tesisleri ortak yerdir. Bu nedenle Kat Maliklerinin tümü razı olmadıkça tesisatta değişiklik yapılamaz. (Y. 5. HD.02.03.1970, E. 1970/758, K. 1970/1081.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: borankapici.com

Binanın ortak kullanım alanları nerelerdir?

Bu ortak kullanım alanlarına örnek vermek gerekirse; giriş kapıları, kapıcı dairesi, asansör, merdivenler, garaj, otopark, sığınak, bahçe, çocuk oyun alanları, kalorifer daireleri, kömürlük, su depoları, çatı ve bacalar, yangın merdiveni vs. ortak kullanım alanlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Balkon su gideri ortak alan mıdır?

Balkonlar ortak alan değildir, Yargıtay'ın da bu yönde kararı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu 33. madde bu konuya ilişkin cezai müeyyide düzenlemiştir. Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Binanın ORTAK ALANLARI Nerelerdir Nasıl Kullanılır ? / Kat Mülkiyeti Kanunu Nedir Asansör Masrafları

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak yere yapılan müdahalenin önlenmesi talebi (ortak kullanım alanı işgali şikâyet dilekçesi) ile Sulh Hukuk Mahkemesi'nden kat maliki hakkında işlem yapılması talep edilebilir. Yine talep öncesi ortak alana müdahalede bulunan kat malikine ihtarname de gönderilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartman dış duvarları ortak alan mıdır?

Yukarıda sayılanların dışında kalıp da, yine ortaklaşa kullanma, korunma veya, faydalanma için zaruri olan diğer yerler ve şeyler de (Ortak yer) konusuna girer. Yukarıda ifade edildiği üzere apartmanın dış cephesi de ortak alanın konusuna girer. Ortak alanlarda kat malikleri eşit hakka sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman toplantısına katılmamak suç mu?

2. Toplantıya katılmayan kat maliki, alınan kararları öğrenmesinden itibaren bir ay içinde ve her halde karar tarihinden itibaren altı ay içinde iptal davası açabilir. ***Mahkemeye başvuru süreleri Kat Mülkiyeti Kanunun 33.maddesinde düzenlenmiş olup hak düşürücü süre niteliğindedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Bina içerisindeki ortak alanların kullanımı bireysel kararlara göre belirlenmemektedir. ... Ayrıca bu tür boşluklara eşya konulması; olası bir acil durumda bina sakinlerinin dışarıya çıkabilmesini engellediği ve diğer kişilerin de hakkı olan yerlerin sahiplenilmesine neden olduğu için yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman çatısı yapımı kime aittir?

MEVZUATA GÖRE ÇATI 'ORTAK YER'

KMK'nın 'ortak yerler' başlıklı 4/C bendine göre “çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri” kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alıyor. Kanun, 'ortak yerler'e ilişkin giderlerden tüm kat maliklerini sorumlu tutuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Mutfakta boru tıkandı masrafı kime aittir?

Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır

Eğer bu tıkanıklık veya kaçak bina kanalında fakat sorun sadece sizin dairenizi etkiliyorsa yine sorumluluk tüm apartmana aittir. Çünkü bina hattında bir tadilat işlemi gerekir. Bu işlem ise ortak alan olduğu için tüm binanın sorumluğundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sukacagibulmaservisi.com

Binanın ortak giderleri nelerdir?

Ortak giderler, bir topluluk, site, apartman gibi ortak kullanılan alanların bakım, onarım ve çalışmasını finanse etmek için ödenen para miktarlarıdır. Bu giderler arasında, site güvenliği, temizlik, asansör, elektrik, su, doğal gaz vb. gibi hizmetler bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Dubleks evde çatı tamiratı kime aittir?

KMK'nin 20. maddesi gereği, çatı ile ilgili giderlere kat malikleri kurulunca karar alınması şartı ile tüm kat malikleri kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür. Bu da bina çatısında yapılacak herhangi bir işlem için tüm maliklerin onayının alınması gerektiği anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Ortak kullanım alanlarına örnekler nelerdir?

Okullar, spor salonları, parklar, has-taneler, piknik alanları, ormanlar, kütüphaneler vb. gün içerisinde birçok kişinin yararlandığı toplu kullanım alanlarıdır. Bunların yanı sıra toplu taşıma araçlarını, otobüs duraklarını da ortak kullanırız. Bu alanları kurallara uygun, temiz kullanmalıyız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikderskitabi.com

Binalarda bodrum kat kime ait?

Madde 13 - Yapıların bodrum katında veya bahçelerinde yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Ev ortak kullanım alanı mı?

Sadece evde ve okulda değil çevremizde de insanlarla ortaklaşa kullandığımız alanlar vardır. Bu alanları gelecek nesillere aktarabilmek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartmanda geçimsiz komşu var ne yapmalı?

Komşunun 'çekilmezlik hali' süreklilik kazanırsa dava açarak mahkemeden müdahale kararı alabilirsiniz. Komşunuz mahkeme kararına uymamakta direniyorsa, komşunun evini satımını isteme hakkınız var. Kat mülkiyeti kanunu madde 25 sorunlu komşunun gerekirse evinin satılacağını düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartmanda balkon kapatmak yasal mı?

Yargıtay, balkon kapatılmasının ortak alana müdahale niteliğinde olduğunu vurgulamıştır. Bu sebeple kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızasının varlığı hâlinde balkon kapatma işleminin hukuka uygun olacağına dikkat çekmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

Apartman içinde motor koymak yasak mı?

Apartman yönetmeliğine göre herkesin ortak kullanım olanı alanlara otoparklar hariç motorlu motorsuz araç veya evdeki fazla eşyalarınız gibi vs. şeyler için kullanamazsınız malesef. Tabi yönetici ve apartman sakinlerinin onayı ile kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: motosiklet.net

Apartman karar defterine uyulmazsa ne olur?

Böylece, defterde alınan kararlar resmi ortamda kaydedilmiş oluyor. Apartman karar defteri tutulmazsa ne olur? Bu zorunluluğunu yerine getirmeyen yöneticilere kanunun 33. maddesinde belirtilen idari para cezası uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zingat.com

Bir apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?

"Bu sorunlardan birincisi, yöneticiler tarafından genel kurul yapılmadan aidat artışı gerçekleştirilmesi. Yöneticiler bunu yapamazlar, hukuka aykırıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

“Madde 30 – Kat Malikleri kurulu, Kat Maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç on beş gün sonra yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: geayonetim.com

1 kat teras kime ait?

Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teraskapatma.com.tr

Bahce katinda Oturanlarin hakları nelerdir?

Özetleyecek olursak; Bahçe ortak kullanım alanı kapsamına girer. Tapuda aksi belirtilmemişse kanun gereğince ortak alanlardan herkes arsa payı oranında faydalanma hakkına sahip olur. Bu alanlar, oy birliği olmadan hangi katta oturursa otursun, bir kişiye tahsis edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Bina içi boya kime aittir?

Apartmanın boya masraflarını kat maliklerinin tamamı ortak bir şekilde karşılamak durumundalar. Ancak bunda da bazı şartların oluşması gerekir. Apartmanın boyanması yöneticinin tek başına verebileceği bir karar değildir. Dolayısıyla bu kararının alınabileceği adres Kat Malikleri Genel Kurulu'dur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT