İlk okumaya başldığınızda 7 günde 1000 kere okuyacak şekilde bir terkip yapın daha sonraları da günde 100 kere okumaya devam edin. diğer okuma şekilleri aşağıda belirtildi.
Şifa ve Korunma için faziletli bu ayeti kerimeyi kendiniz ve yakınlarınıza niyet edip okuyunuz. Ayeti Kerime Olduğundan Abdestli Olarak Okuyun. Ezbere okunabilir. Okumadan önce istiğfar ve salavatı şerif okumak duanın kabulu açısından çok önemlidir.
artık bunaldım. artık yoruldum. öldüm bittim. dediğiniz anda bu ayeti kelimeyi tam 7 defa okuyoruz. Allah'ım beni bu sıkıntılarımdan kurtar diyoruz. şayet 1 değişme olmazsa. bu sayıyı yetmişe çıkartabilirsiniz. okunacak ayeti kerime şu şekildedir.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu:
Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.
*Şifa Duası: ”Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn.” Duanın Anlamı: Allah'ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun.”
Kişinin bedensel ve ruhsal rahatsızlıklardan ya da manevî sıkıntılardan kurtulması için tıbbi tedavi yöntemlerine başvurması esastır. Bunun yanında kişinin şifa niyetiyle Allah Teâlâ'ya dua etmesi de uygun olur. Bir âyet-i kerîmede Kur'ân'ın müminler için şifa ve rahmet olduğu ifade edilmektedir (el-İsrâ, 17/82).
Hastanın iyileşmesi için hangi dua okunur? Aişe'den -radıyallahu anh- rivayete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talebedildiği zaman: Türkçe Okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.
Şâfî: Hastalıkların şifa vereni anlamına gelir.
Şuara suresini okuyan kişilerin sevapları artmaktadır. Hatta rivayete göre Şuara Suresini okuyanlar İsa'yı yalanlayanların ve Muhammed'i tasdik edenlerin adetlerinin on katı kadar sevap kazanırlar. Şuara Suresi'nde Allah'ın birlik ve beraberliği, peygamberlik, vahiy ve ahiret inancı gibi durumlar anlatılmaktadır.
ŞUARA Suresi 78. ayeti بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم الَّذِي خَلَقَنِي فَهُوَ يَهْدِينِ ﴿٧٨﴾ Ellezî halakanî fe huve yehdîni. “O, beni yaratan ve bana doğru yolu gösterendir.”
insanlara karşı heybetli görüneceksiniz. Ummadığınız yerden rızık kapıları açılacaktır. Kalbinizdeki niyetleri okuyan bir zikirdir. Hacetlerin (isteklerin) kabulünü hızlandırır.
Abese suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. Kur'an-ı Kerim'in 80. suresi olan Abese suresinde başlıca, itikat, peygamberlik,Allah'ın kudreti ve kıyamet hâlleri ele alınmıştır. Mekke döneminde inen sure, adını birinci âyetteki “abese” fiilinden almıştır. “Abese”, “yüzünü ekşitti” demektir.
Şura Suresi (Arapça: سورة الشورى) Kur'an'ın 42. suresidir. Sure 53 ayetten oluşur. Sure ismini 38. ayette geçen ve Müslümanlar'ın aralarında işlerini danışarak yapmaları gereğini ifade eden şura kelimesinden alır.
Mekke döneminde inmiştir. 227 âyettir. Sûre, adını 224. âyette geçen “eş-Şu'arâ” kelimesinden almıştır. “Şu'arâ” şairler demektir.
Şifa için okunan bazı ayetler şunlardır: Tevbe Sûresi, 14. Ayet. Yunus Sûresi, 57. Ayet. Nahl Sûresi, 69. Ayet.
Peygamberimiz aleyhisselam ise şu şekilde tavsiyede bulundu: “Elini ağrıyan yere koy ve 3 kere besleme çek. Daha sonra 7 defa şu duayı oku: Euuuzu bi izzetillahi ve kudretihi min şerri maaa ecidu ve uhaaaziru”(uzatmalar birden fazla harf ile belirtilmiştir.)
Niyet: Niyet Ettim Niyet Eyledim Allah Rızası için Hastalığıma (Hastama) Şifa Namazı Kılmaya… Tahiyyat, Salli + Barik, Rabbena Sağa Ve Sola Selam .. Aşağıdaki Tesbih Zikir Edilecek.
Seher vakti, yalvararak dua etmek, bid'atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak... Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.
“Allâhümme innî es'elükel-'afve vel-'âfiyete fîd-dünyâ vel-âhırah.” Anlamı: Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum.
Ya Şafi Allahu Tealnın isimlerindendir. Anlamı şifa veren şifaya muhtaçlara çare olan demektir. Birçok hastalıkta okunması gereken ve şifa bulmaya vesile olan bir ismi şeriftir. Çocuklar için okunup üflenmesi rahatsızlıklarının engellenmesine ve iyileşmesine vesile olmaktadır.
Temre duası, cilt hastalıklarına yakalanan kişilerin eski şifalarına kavuşması için okunan duadır. Ciltte oluşan kızarıklık ve bu kızarıklığın günden güne yayılmasıyla meydana gelen temre hastalığından kurtulmak için okunur.
Çeşitli hastalıkların şifası için okunabilecek Esmaül hüsna zikirlerinden olan Ya Şafi, hastalıkları iyileştirmek, maddi ya da manevi sıkıntıları gidermek için okunan dualar arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri