Sukulent çiçeği anlamı yönünden oldukça geniş kapsamlı bir çiçektir. Paylaşım anlamına gelir. İnsanların hem sevinçlerini hem de hüzünlerini paylaşmak adına sukulent hediyesi doğru olacaktır.
Sukulent çiçeğinin anlamı paylaşımdır. Bu nedenle arkadaşlar ve dostlar sıklıkla birbirine paylaşımı ifade eden sukulent çiçeklerini gönderir. 15 ila 20 gün boyunca susuz kalabilen ve bu durumda bünyesinde depoladığı suyu kullanan sukulentler çiçek sulamayı unutanlar için de eşsiz bir seçeneğe dönüşüyor.
- Özellikle ortamdaki radyasyonu azalması için önemli bir etki sağlar. - Radyasyonu ortadan kaldırmak ile beraber kanserin etkilerinden önemli oranda azaltır. - Balkonda ya da evin camı ile beraber bahçede rahatlıkla yetiştirilebilir. - Ortamdaki negatif yükleri alarak gerginlik ve sinirli azaltır.
Dikensiz Kaktüsler: Sukulent
Kısa ve anlaşılır bir tanım olarak “dikensiz kaktüsler” olarak anılsa da sukulentler, gövdesinde ve dallarında veya yapraklarında su tutma becerisi yüksek olan etli bitki türü için kullanılan genel bir terimdir.
Saksınızı evin bol güneş alan her yerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları doğrudan güneş alan, öğle güneşini almayan yerler bitkiniz için ideal alanlardır. Sıcak aylarda saksınızı balkonda tutabilirsiniz ancak kışın evin içinde durması daha iyi olacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Su İle Sukulent Çoğaltma
Yapraklar suya yarım cm batmalıdır. Doğru uzunlukta batmazsa çoğalma gerçekleşmez. Yaprakların bulunduğu bardağı direkt güneş almayan havadar ve oda sıcaklığında olan bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Bardaktaki suyu, haftada bir kez aynı oda sıcaklığında olacak şekilde değiştirin.
Sukulentler doğası gereği genelde çöl gibi yüksek ısılı ve az nemli yerlerde yetişirler. Bu tür familyalardan gelen bitkiler güneşi oldukça sever. Fakat bebek bir sukulenti direkt güneş ışığına çıkarmak onun yanmasına sebep olabilir. Bitikiniz henüz yeni ve küçükse onu kademeli olarak güneşe alıştırmalısınız.
Sıcak bölgelerin bitkisi olduğu için sukulentler çok fazla suya ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden bitkinizi sıcak aylarda 10 günde bir, soğuk aylarda ise 20 veya 30 günde bir sulamak yeterlidir.
Kaktüs ve sukulentler için su tutmayan toprak karışımları idealdir. Yani toprağın sulandıktan sonra hızlıca kuruması tercih edilir. O nedenle sabah sulaması idealdir, böylece suyun gitmesi için bütün bir gün vardır.
Sukulentleriniz doğru bir şekilde ışık aldığı sürece her daim canlı kalacaktır. Sukulent yaprakları güneş ışınına direk olarak maruz kaldığı zaman yanar ve ölür. Bitkinizin bu duruma gelmemesi için güneş almayan veya güneş ışığını yarı alan bir bölgede bulundurmanız gerekmektedir.
Sukulent. Özellikle orta ve büyük boyutlu sukulent çeşitleri zararlı gazları temizlemede oldukça etkilidir.
Saksınızın drenaj delikleri yok
Aşırı su sükülentlerinizin en büyük düşmanıdır. Bu yüzden eğer bu bitkilerin bakımı hakkında fazla deneyime sahip değilseniz ilk etapta drenaj delikleri olan saksıları tercih etmelisiniz.
Avize (Yucca) ağacı, sukulent, Cennet Kuşu, kaktüs, deve tabanı (Monstera adansonii), Areka Palmiyesi, aloe vera, Arapsaçı, Dua Çiçeği deliksiz saksıda yetişen bitkiler arasındadır.
Sukulent çiçeği anlamı yönünden oldukça geniş kapsamlı bir çiçektir. Paylaşım anlamına gelir. İnsanların hem sevinçlerini hem de hüzünlerini paylaşmak adına sukulent hediyesi doğru olacaktır.
"Nemesia" kelimesi, Yunanca "nemesis" kelimesinden türetilmiştir ve "kıskançlık" veya "intikam" anlamına gelir. Bu isim, bitkinin güzel ve renkli çiçeklerine atıfta bulunarak verilmiştir. "Strumosa" kelimesi ise, Latince "struma" kelimesinden türetilmiştir ve "yastık benzeri şişlikler" anlamına gelir.
İntikam tanrısı Nemesis, Narcissus'un yaptığını cezalandırmak için hemen harekete geçiyor ve onu bir gölete doğru gitmesi için büyülüyor.
Çoğu sukulent yavaş büyüme eğilimindedir, ancak bazıları diğerlerinden daha hızlı büyür. Daha yavaş büyüyen sukulentler çok yoğun miktarda güneş ışığı istemedikleri için kapalı ve az ışıklı ortamlara daha uygundurlar.
Yaz aylarında 10 günde bir, kış aylarında ise 20 günde bir bitkinizi sulamanız yeterlidir. Ortalama bir sıcaklıkta susuzluğa 20 gün dayanabilen sukulentler, köklerinde suyu hapsettikleri için birkaç gün sulanmazsa solmaz.
Sukulentler, alıştıklarından daha fazla güneş ışığı gibi bir şok verildiğinde “kızarır” veya farklı bir renge döner. Genellikle sulu meyveler güneş ışığından yoksun olduklarında donuk veya yeşil olurlar. Tamamen kızardığında, renkleri pembeler, portakallar ve morlardan neredeyse siyah ve kırmızıya kadar değişir.
Sukulentler ve Su İhtiyacı
Genellikle sukulentlerin su tutma kapasitesi çok yüksektir. Her sabah sulama zahmetine girmeden bu bitkileri evde yetiştirebilirsin.
Çoğu sukulent çiçeği ılık ısılara, orta seviyede nemliliğe, drenajı kaliteli olan toprağa ve güneş ışığını iyi gören yerlere gereksinim duyar iken bazılarıysa soğuk yerlerde yaşamda kalabilir. Oldukça dirençli bir bünyesi olan sukulent çiçeği kısa zamanlı don olaylarına karşı ayakta kalabilir.
Sukulentler, boyuna değil enine büyüyen bitkilerdir. Yapraklarının zarar görmeyeceği geniş ve rahat bir saksının olmasına özen gösterilmelidir. Geniş haimli bir saksı olması daha iyi olacaktır. Hem yaprakları için hem de sukulentin köklerinin daha iyi hava alması için bu seçim zorunluluk taşımaktadır.
Sukulent yetiştirmenin püf noktalarından bir tanesi sukulent çiçek açar mı sorusunu cevaplamaktan geçer. Kaktüs familyasından olduğu için sukulent bitkilerinin herhangi bir şekilde çiçek açması beklenmez. Aynı zamanda herhangi bir şekilde dikeni olmadığı için de bu bitkilerden diken çıkarmaları da beklenmez.
Sütleğen türlerinden olan sukulentler, bilindiği gibi zehirli bir süt akıtır. Bu nedenle sukulentler kesildikten sonra akan su altına tutulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri