Sultangazi, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir. 2008 yılında Gaziosmanpaşa'ya bağlı 14, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu.
İstanbul'un kuzeybatısında, denizden 50 metre yükseklikte, 36 km² yüz ölçüme sahip Sultangazi ilçesi doğuda Eyüp, batıda Esenler, güneyde Gaziosmanpaşa, kuzeybatıda Başakşehir ilçeleriyle sınır oluşturmaktadır. İlçemizde 15 mahalle bulunmaktadır. TÜİK 2018 Nüfus verilerine göre ilçemizin nüfusu 523.765 kişidir.
Sultangazi İlçesi, İstanbul'un kuzeybatısında yer alır. İlçe adını, Sultançiftliği Mahallesi ile Gazi Mahallesi'nin † birleştirilmesinden almıştır. 2008 yılında, Gaziosmanpaşa'ya bağlı 13, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kurulmuştur.
İstanbul'un Sultangazi ilçesinin batısındaki mahallesidir. İlçenin "Sultan" kısmına ismini vermiştir.
Gaziosmanpaşa Adalet Sarayı yargı alanı olarak Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Arnavutköy ilçelerine bakmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
İş mahkemeleri, çalışma hayatından kaynaklanan uyuşmazlıkları çözmek amacıyla kurulmuş özel mahkemelerdir. Bu mahkemeler, işçi- nin kendisine iş kanunlarıyla tanınan hakları mümkün olduğu kadar masrafsız, çabuk ve kolay kullanabilmesini amaçlar.
İş durumunun gerekli kıldığı yerlerde iş mahkemelerinin birden fazla dairesi oluşturulabilir. Bu daireler numaralandırılır. İş mahkemesi kurulmamış olan yerlerde bu mahkemenin görev alanına giren dava ve işlere, o yerdeki asliye hukuk mahkemesince bakılır.
Sultangazi İlçesi, İstanbul'un kuzeybatısında yer alır. İlçe adını, Sultançiftliği Mahallesi ile Gazi Mahallesi'nin birleştirilmesinden almıştır. 2008 yılında, Gaziosmanpaşa'ya bağlı 13, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kurulmuştur.
Sultangazi, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir. 2008 yılında Gaziosmanpaşa'ya bağlı 14, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu.
Bakırköy'den Yenikapı Metro hattını kullanarak M1A aktarma yaparak Sağmalcılar durağında indikten sonra Cebeci Mahallesi-Topkapı metro hattını kullanarak Sultangazi Belediye durağında inerek Sultangazi Yerleşkemize ulaşabilirsiniz.
Sultançiftliği, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Çekmeköy ilçesine bağlı 17 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında askerî bölge ve Güngören; doğusunda Taşdelen; güneyinde Cumhuriyet mahalleleri; kuzeyinde ise ormanlık alan bulunmaktadır.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, doğaya verilen zararların anlatılması ve farkındalık oluşturulması için ilçe genelinde hassas bir çalışma yürüttüklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “Önceliğimiz çevreye, yeşile duyarlı, kentleşme bilincine sahip bir toplum oluşturmaktır.
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
Gaziosmanpaşa İstanbul'un avrupa yakasında bulunmaktadır.
Başakşehir, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Başakşehir ilçesine bağlı 11 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda Kayabaşı; batısında Başak; güneyinde Ziya Gökalp; kuzeyinde ise Arnavutköy ilçesine bağlı İstiklal mahalleleri bulunmaktadır.
Cebeci; Ankara'da Çankaya ilçesine bağlı bir semttir.
Habibler'in batısı ve güneydoğusu Gaziosmanpaşa'ya, kuzeydoğusu ise Yayla Mahallesi ile beraber Eyüpsultan ilçesine bağlıydı. 2009'daki ilçe düzenlemesiyle, semtin tamamı yeni kurulan Sultangazi ilçesine bağlanmıştır.
İşçinin davayı kaybetmesi durumunda, mahkeme kararında işçinin avukat ücretini ve diğer masrafları ödemesine hükmedebilir. Mahkeme tarafından belirlenen avukat ücreti, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne göre değil, davanın karmaşıklığı, süresi, avukatın deneyimi ve uzmanlığı gibi faktörlere göre belirlenebilir.
Aşağıda iş mahkemeleri tarafından alınan harç masraf kalemleri yer almaktadır; 0,60 Türk Lirası dosya açma ücreti. 35, 90 Türk Lirası peşin harç bedeli. 306,80 Türk Lirası gider avansı ücreti.
Genel ortalamalara bakıldığı zaman işçi alacağı davalarının 10 ila 18 ay arasında sonuçlandığı söylenebilir. İlk derece mahkeme kararının ardından başlayan İstinaf ve Yargıtay aşamaları hesap edildiğinde bir davanın 2-3 yıla kadar uzaması mümkündür.
İş mahkemesi davaları işçinin alacaklarının, işçinin işe iadesinin, tazminat davalarının vb uyuşmazlıkların durumuna göre 3 ile 5 duruşma arası sürebilmektedir. Ortalama olarak iş davalarının görülme süresi ise 500-600 gün arasında değişmektedir.
Ayrıca ihtar, dava sürecinde sizin iyi niyetli olarak karşı tarafa ihtar edilen konuyu bildirdiğinize delil teşkil etmektedir. İş mahkemesinde dava açmak için avukata gerek var mıdır? Bu davayı kişinin tek başına açması mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri