Vakfımız, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi kimselere yardımda bulunmak amacıyla kurulmuştur.
Bu kanun çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İdari Makam, İdari İşlem, İcrailik, İdari Yargı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'na göre özel hukuk tüzel kişileridir.
Kimler Faydalanır: Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37-TL) az olan haneler. Başvuru sahibinin sağlık güvencesi yoksa önce gelir testi yaptırıp 60/c1 (Yeşilkart) açtırılmalıdır.
KAPSAM : MADDE 2- Vakfın Faaliyetleri sadece Uzundere İlçe Merkezi ve Mahallelerini içine alacaktır. İlçe sınırlarında ikamet edenler vakıftan yararlanabilirler.
İlgili 37 soru bulundu
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
* Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesine (www.ailevecalisma.gov.tr) giriş yapın. Ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Başvurular" butonuna tıklayın. "Sosyal Yardım Başvurusu" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada "Annelere Yönelik Yardım Başvurusu" seçeneğine tıklayın.
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Muhtaçlığı Mütevelli Heyet Kararı ile tespit edilen ailelere 0-60 ay arası çocukların Sağlık Ocağında düzenli sağlık kontrollerinin yapılması şartı ve hanede SGK kaydı bulunmaması şartı ile belirli periyotlarda ödenen PTT vasıtasıyla annelere yapılan nakdi yardımlardır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan uzmanlar, bu kişilerin evlerine giderek görüşmeler yapacak. Gelir tespitinde, aile bireylerinin harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınacak.
Sosyal yardım ve dayanışma vakfı personeli bir memur gibi işe alınıp çalışmalarına karşın işçi statüsünde tutuluyor. Seslerini ise kimseye duyuramıyorlar. Ülkemizde faaliyet gösteren 1000 adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve bu vakıflarda çalışan 10 bin personel bulunuyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ek ödeme yapılmaktadır.
Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Ev hanımlarına 1100 TL yardım için başvuru, e-devlet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. E-devlet hesabınıza TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili sayfasından başvurabilirsiniz.
Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24'ü ile 28'i arasında yapılmaktadır.
Bu yardım kapsamında yapılan ödemeler çocuk başına aylık 100 TL olup ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.
Sosyal yardım kapsamında yer alan doğal gaz desteği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine 900 TL ila 2500 TL arasında destek sağlanıyor. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.
Başvurular e-devlet platformları üzerinden yapılmaktadır. Parola olmadan başvuru işlemini tamamlayamazsınız. Başvurular sadece dijital ortamlar üstünden yapabileceksiniz. Başvurunun dijital ortamda yapılmasının ardından sonuçlar en kısa sürede e-devlet üzerinden açıklanacaktır.
- Evli olmamak. Yukarıdaki şartları sağlayan çocuklar için 2024 yılında çocuk başına çocuk yardımı istisnası ₺20.000,5 X %2 = ₺400,05'dir. En fazla iki çocuk istisna kapsamında olduğu için istisna tutarı en fazla ₺800,1'dir.
SYDT Fonunun gelirleri:
Trafik Para Cezası hasılatının yarısından, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu reklam gelirleri hasılatından aktarılacak %15'lik miktardan, Gelir ve Kurumlar Vergisi tahsilat toplamının %2,8'inden, Her nevi bağış ve yardımlar ile diğer gelirlerden oluşmaktadır.
Eşi ölmüş kadınlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayda bir veriliyor. Bu ödeme ayda bin TL olmak üzere iki ayda bir yapılıyor. Sosyal yardımdan faydalanmak için bağlı bulunan il ve ilçenin sosyal yardımlaşma vakıflarına müracaat edilmesi gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri