Sultangazi İlçesi, İstanbul'un kuzeybatısında yer alır. İlçe adını, Sultançiftliği Mahallesi ile Gazi Mahallesi'nin birleştirilmesinden almıştır. 2008 yılında, Gaziosmanpaşa'ya bağlı 13, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kurulmuştur.
İlçenin "Sultan" kısmına ismini vermiştir. "Gazi" kısmı ise Gazi Mahallesi'nden gelmektedir. Sultangazi'nin en bilinen mahallesidir.
Cumhuriyet döneminde bölge uzun yıllar Eyüp ilçesine bağlı olarak idare edilmiştir. 27/8/1963 tarihinde,Arnavutköy, Boğazköy,Bolluca,Çilingir gibi köylerle birlikte Cebeciköy'de Eyüp ilçesi Rami bucağından alınıp yeni kurulan Gaziosmanpaşa ilçesine bağlanmıştır.
Sultangazi İlçesi, İstanbul'un kuzeybatısında yer alır. İlçe adını, Sultançiftliği Mahallesi ile Gazi Mahallesi'nin † birleştirilmesinden almıştır.
Sultangazi, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir. 2008 yılında Gaziosmanpaşa'ya bağlı 14, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu.
İlgili 16 soru bulundu
Sultangazi İlçesi, İstanbul'un kuzeybatısında yer alır. İlçe adını, Sultançiftliği Mahallesi ile Gazi Mahallesi'nin birleştirilmesinden almıştır. 2008 yılında, Gaziosmanpaşa'ya bağlı 13, Eyüpsultan ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kurulmuştur.
1958 yılına kadar Eyüp İlçesi Rami Bucağına bağlı "Göktepe" adını taşırken, aşırı göç ve yapılaşma sonucu genişlemesiyle 27.08.1963 yılında 308 sayılı kanunla Eyüp İlçesinden ayrılmış, burada yaşayan halkın isteği doğrultusunda adını Plevne Kahramanı'ndan alarak "GAZİOSMANPAŞA" adıyla ilçe olmuştur.
Sultanın çiftliği Osmanlı dönemi sultanına ait bir çiftlik'tir.
Avrupa yakasında yer alan Sultangazi ilçesi, Arnavutköy ile birlikte Gaziosmanpaşa Adliyesine bağlıdır.
Habibler'in batısı ve güneydoğusu Gaziosmanpaşa'ya, kuzeydoğusu ise Yayla Mahallesi ile beraber Eyüpsultan ilçesine bağlıydı. 2009'daki ilçe düzenlemesiyle, semtin tamamı yeni kurulan Sultangazi ilçesine bağlanmıştır.
Cebeci; Ankara'da Çankaya ilçesine bağlı bir semttir.
Sultangazi Belediyesi, bu yıl sünnet ettirdiği 1500 çocuğun aileleriyle birlikte katıldığı bir Sünnet Şöleni düzenledi.
Sultançiftliği, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Çekmeköy ilçesine bağlı 17 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında askerî bölge ve Güngören; doğusunda Taşdelen; güneyinde Cumhuriyet mahalleleri; kuzeyinde ise ormanlık alan bulunmaktadır.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, doğaya verilen zararların anlatılması ve farkındalık oluşturulması için ilçe genelinde hassas bir çalışma yürüttüklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “Önceliğimiz çevreye, yeşile duyarlı, kentleşme bilincine sahip bir toplum oluşturmaktır.
Şehirde yaşayanların sadece 2 milyon 164 bin 766`sı İstanbullu. Megakentte, 108 bin 444 Ankaralı, 71 bin 998 İzmirli yaşıyor.
İstanbul'da en çok 768 binle Sivaslı var. Ardından 562 bin Kastamonulu, 526 bin Ordulu, 495 bin Giresunlu, 437 bin Erzurumlu, 428 bin Samsunlu, 417 bin Malatyalı, 414 bin Trabzonlu, 378 bin Sinoplu, 308'er bin de Rize ve Erzincanlı sıralanıyor.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 1972 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman'da tamamladı. Adıyaman İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Dursun, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
İstanbul'un geç dönem yerleşimlerinden olan ve daha önce Taşlıtarla ve Küçükköy mevkii olarak bilinen Gaziosmanpaşa, 1950'li yıllardan sonra gelişmiş, 1963 yılında da ilçe yapılmıştır.
Tokat'ta doğdu. Asıl adı Osman Nuri'dir.
Gaziosmanpaşa İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Gaziosmanpaşa İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Bakırköy'den Yenikapı Metro hattını kullanarak M1A aktarma yaparak Sağmalcılar durağında indikten sonra Cebeci Mahallesi-Topkapı metro hattını kullanarak Sultangazi Belediye durağında inerek Sultangazi Yerleşkemize ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri