İster kurumsal, ister de bireysel kullanımda olsun fark etmeksizin her zaman aktif şekilde çalışır durumda bulunması gereken tek cihaz buzdolabıdır. Sürekli olarak içerisinde ideal seviyede soğuk seviyesini koruması gereken buzdolabı yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışır durumda bulunur.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
Derecelerin uygun ayarda olmasına rağmen kompresör sürekli çalışmaya devam ediyor ise gün içerisinde dolap kapıları çok sık açılıp kapatılıyor olabilir. Bu durum soğutucu ve dondurucu bölümün ısınmasına neden olur.
Bu normal bir durumdur. Kompresör bir saat'te 45 dakikaya kadar çalışabilir ve elektronik olarak kontrol edilen kompresörlü cihazlarda duraklamaya gerek duyulmadan sadece yoğunluğu değişir. Buzdolabındaki veya dondurucudaki sıcaklık normal ise, endişelenmeye gerek yoktur.
· Ürününüz için uygun ortam sıcaklığı 16 ila 43 derece arasıdır. Eğer ortam sıcaklığı bu değer aralıklarının dışında ise ürün istenilen performansa ulaşabilmek için fanı sürekli çalıştıracaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Buzdolabının sürekli çalışma sorunu genellikle şunlara bağlı olarak yaşanmaktadır; Soğutma seviyesinin yanlış ayarlanması Buzdolabı kapağının lastiklerinin doğru şekilde yapışmaması Buzdolabına kapasitesinden fazla yükleme yapılması
Buzdolabı Fan Motoru Sürekli Çalışır Mı Buzdolabı fan motoru, buzdolabının içindeki sıcaklığı eşit bir şekilde dağıtmak ve soğutucu sistemin verimliliğini artırmak için kullanılan önemli bir parçadır. Bu fan motoru, bazı durumlarda sürekli olarak çalışabilir ve bu durum ciddi sorunlara neden olabilir.
4 SAAT DAYANABİLİR
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Birtakım nedenlerden dolayı buzdolapları bazen hiç durmadan sürekli olarak çalışır. Bu da buzdolabının performansını etkiler ve aynı zamanda daha hızlı bir şekilde eskimesine neden olur. Tabii ciddi anlamda elektrik harcaması ile beraber maliyet açısından da istenmeyen durumlar ortaya çıkarır.
Fanın dolaşması için motora hava çeken havalandırma delikleri toz için filtrelerle kaplıdır ve bu toz birikmeye başladığında motora çekilebilecek temiz hava miktarını sınırlar. Bu, kondenser fanını ısıyı dağıtmaya çalışmak için sürekli çalışmaya zorlar.
Buzdolabının fişinin çekilmesi, kısa süre için zararsızdır. Ancak fiş uzun süreliğine çekili kalacaksa, buzdolabında sorunlara yol açabilir. Buzdolabının fişinin çekilmesiyle birlikte sıcaklık artar ve gıdalar bozulabilir. Buzdolabının fişinin uzun süre çekili kalması durumunda içerisinde gıda bulundurulmaması gerekir.
Tüketim yarı yarıya düşüyor ama yağsız gaz olduğu için buzdolabının motorunda aşınma artıyor. Buda buzdolabının motor ömrünü kısaltıyor. R600 gazlı buzdolaplarının yaklaşık 7 yıl ömürleri olduğunu düşünüyorum. Bu 8 yılda olabilir ama 3-4 senede bile arıza yapan oluyor” diye konuştu.
Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın. Temizleme ve kurulama işlemi bittiğinde ve 6 saatin sonuna gelindiğinde, buzdolabını fişe takarak boş bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra besinleri yerleştirerek çalıştırmaya devam etmeniz daha doğru olacaktır.
A+ MİNİ BUZDOLABI GÜNLÜK ORTALAMA 300 WATT ELEKTRİK TÜKETİR. A+ ORTA BOY 410 LİTRE BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 950 WATT ELEKTRİK HARCAR. A++ 490 LİTRE NO-FROST BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 800 WATT ELEKTRİK HARCAR. A++ 630 LİTRE BUZDOLABI 1000 WATT / 1KW GÜNLÜK ORTALAMA ELEKTRİK TÜKETİMİ YAPAR.
Taşınan buzdolabı en az 40 dakika sonra çalışır durumda olmalıdır. Buzdolabını biraz hareket ettirirseniz 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun bir mesafeye taşınırsa 23 saat sonra açılır.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı neden ısınır öğrenmek isteyenler, bunun normal bir durum olduğunu anlamalıdır. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ısı artışı meydana gelmesi korkulacak bir durum değildir. Buzdolabının görevini yerine getirebilmesi için motorun çalışması şarttır. Bu ise arka ve yan taraflarda sıcaklık artışına sebep olur.
Elektrikler kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayın. Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür. Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir.
Buzdolabı kullanırken en ideal şekilde kullanabilmek için buzdolabının kullanım durumuna ve mevsimsel değişikliklere göre ayarının yapılması gerekmektedir. Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir.
Düzgün çalışan modern bir buzdolabı, iç sıcaklığı düşürmek için günde yaklaşık 8-10 saatlik bir çalışma süresine ihtiyaç duyar. Ortalama olarak bir buzdolabının saatlik tüketimi, 100 ile 250 watt arasındadır. Bu nedenle günlük ortalama 1-2 kWh tüketimini düşünmek mümkündür.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Ayrıca buzdolabının kapasitesinden fazla yüklenmemesi ve yeterli elektriği alması da sürekli çalışmaması açısından önemlidir. Buzdolabının kapağı üzerinde veya buzdolabının içinde sıcaklık ayarlarını yapabileceğiniz bir ekran bulunur. Buzdolabınızın ideal soğutma performansını sağlayacağı değer 4 Santigrat derecedir.
Buzdolabı sesli çalışıyor: Buzdolabı fan motoru arızalı ise, motor sesli çalışabilir veya arızalı parçalar fan motorunun içinde takılabilir. Buzdolabı soğutmayı yapmıyor: Eğer buzdolabı fan motoru arızalı ise, soğutucu sıvı hareket etmeyecektir ve buzdolabı iç sıcaklığı yükselecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri