Sülük Tedavisinin Yan Etkisi Veya Zararı Var Mıdır? Sülük tedavisinin ciddi bir yan etkisi yoktur. Bazı durumlarda cilt bölgesinde alerjik reaksiyona bağlı kızarıklık olabilir, kendiliğinden geçmektedir. Sülük tedavisinin uygulandığı bölgede sızıntı şeklinde kanama görülmektedir.
Cilde 1-1.2 milimetre kadar girebilen sülüklerin çekildikleri bölgelerde kanamalar görülebilir. 6-12 saat arasında değişen kanamalar yaklaşık 36 saat devam edebilir. Bu durumda kanayan bölgeye bandaj konulmalıdır. Hafif kaşıntı ve kızarıklık kalsa da zamanla geçer.
Sülük Tedavisi Ne Zaman Etki Gösterir? Sülük tedavisinin etki süresi kişinin hastalığı, genel sağlık durumu gibi faktörlere göre farklılık gösterir. Bazı hastalıklarda hemen rahatlama olurken, bazı hastalıklarda tam tedavi birkaç ay sonra görülebilir.
Uygulama sonrasında 24 saat pansumanlar açılmamalıdır. Denize girilmemelidir ve 24 saat duş yapılmamalıdır. Tedaviden sonra ise tahıllı gıdalar, mercimek, aşırı tatlı veya aşırı ekşi tür gıdalar tercih edilememeli protein ağırlıklı beslenme ilk 24 saat tercih edilmelidir.
Ayrıca çok nadiren baş dönmesi, bölgesel lenf bezlerinde şişmeler, hafif ateş, titreme, tansiyon düşmesi ve kan pıhtılaşma gecikmesi gibi kısa ve geçici yan etkiler görülebilir. Tedavi sonrası sülük ısırma bölgesinde birkaç gün devam eden geçici kaşıntı oldukça sık görülür ve alerjik reaksiyon olarak değerlendirilir.
İlgili 22 soru bulundu
Sülük tedavisi genellikle 5-7 gün aralıklarla hastalığın tedaviye cevabına bakılarak yapılır. Eklem ağrıları gibi rahatsızlıklarda 2-3 seans etkili olurken varis hastalarında 10-15 seans tedavi yapılabilmektedir.
Varisli damarı büzemez, fonksiyon görmesini sağlayamaz.
Aksine bacakta iltihaplanmaya ve selülit dediğimiz bacağın dokularının iltihabına neden olur. Yani tedavi olmaya gidip daha sıkıntılı dönebilirsiniz.
Damarsal problemler, boyun ve bel fıtıkları, huzursuz bacak sendromu, romatizmal hastalıklar, cilt rahatsızlıkları, sinir sistemi hastalıkları, migren tipi kronik baş ağrıları, vertigo ve meniere sendromu, fibromyalji, kronik yorgunluk sendromu, anksiyete ve depresyon sülük tedavisinin uygulandığı alanlar arasındadır.
Ödemleri çözer. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kan üretimi ile görevli organları uyarır.
Sülük tedavisi hangi bölgelere uygulanmaz? Hirudoterapi; avuç içi, göz kapağı, ayak tabanı, kasık bölgesine uygulanmamaktadır. Yüze sülük tedavisi nasıl uygulanır? Sterilize edilen tıbbi sülükler, yüz bölgesinde iyileşme istene bölgeye bırakılır.
Sülükler, tutturuldukları bölgeden ortalama 45 dk kadar süre kan emer ve kendiliğinden bırakarak düşer. İşi biten sülükler, pet şişeye koyularak tıbbi atık ünitesine atılmaktadır. Uygulama esnasında, steril eldiven kullanılması ve kan teması olması durumunda eldiven değişimine dikkat edilmesi önemlidir.
Sülük yapıştığı yerden kendiliğinden bırakmazsa, sülüğün ağzının bulunduğu bölgeye hafifçe zerdeçal toz veya alkol uygulamasıyla bıraktırılabilir, ancak dikkat edilmesi gereken bir husus, sülüğün bıraktırılırken kusturulmamasıdır.
Sülük'e kanı dengeli emdirmek veya yukarda' değindiğimiz gibi, odun külü veya tuz kullanarak kusturmak ve temizlemek gerekir. Çok emdirilip kusturulmazsa' çatlayıp ölür. İyi kan emmesi için de sülük iyice aç bırakılır.
Sülük tedavisi uygulaması sonrasında 24 saat boyunca pansuman açılmamalı ve duşa girilmemelidir. Sülük tedavisi sonrasında tahıllı gıdalar, aşırı tatlı ekşi gıdalar ve mercimek gibi gıdalar tercih edilmemelidir. Sülük tedavisi sonrasında ilk 24 saat protein ağırlıklı beslenme tercih edilmelidir.
Sülük vurulmasıyla ilgili başlıca sorunlar enfeksiyonlar, kansızlık, sülük göçü, alerjik tepkilerdir. Sülük kendini yara dokusunun içine gömebilir. Sülük vurulmasına bağlı alerjik tepkiler basit kaşıntıdan ileri derecede alerjik tepkilere kadar değişiklik gösterebilir ve ölümcül olabilir.
Sülük Tıkalı Damarları Açar Mı? Hayır, sülükler tıkalı damarları açmak (kan dolaşımını sağlamak) için doğrudan bir tedavi sağlamazlar. Sülüklerin salgıladığı enzimlerin kan pıhtılaşmasını önleyici etkisi olsa da, bu etki tıkanmış damarları açmak için yeterli değildir.
Yara kabukları yaklaşık bir hafta sonra kendiliğinden düşer.
Yapılan bu tedavi sırasında bacak toplardamarlarında biriken kirli kanın dışarıya akıtılması için kullanılan bu canlılar hastaların geçici olarak rahatlamasına neden olmuştur. Bu geçici rahatlama nedeniyle pek çok varis hastası sülüklerin varisler için iyi olduğu sonucuna varmıştır.
ödemi azaltır, dolaşımı kolaylaştırır varsa o bölgede cilt altı kanama ve pıhtıları yok eder, sinirlerin üzerindeki baskıyı azaltır ve lokal ağrı kesici etki gösterir.
Migrende öncelikli olarak ağrı atağını tedavi edecek ilaçlar ve tedavi yöntemleri, bir de ağrı ataklarının gelişmesini engelleyecek ilaçlar ve tedaviler mevcut. Bu bilimsel tedavi ve yöntemlerin haricinde hacamat, sülük tedavisi, yoga benzeri alternatif tedavilerin migrenin önlenmesinde kesinlikle yeri yoktur.
Sülük, doğanın mucize şifalar sunan canlısıdır. Kozmetik amaçlı olarak özellikle yüze uygulanan sülükler verdikleri enzimler ile doku kanlanma artışı sağlamanın yanında kırışıklıları giderme gibi botoks etkilerisağlamaktadır. Doğal enzimler içeren bu uygulama ile çok daha güçlü olumlu sonuçlar elde edilmektedir.
Sülük tedavisi başta osteoartrit (kireçlenme) ve benzeri dejeneratif eklem hastalıklarında, bacaklarda oluşan varislerin tedavisinde ve tendon enflasmanyolarında olmak üzere çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Peki; “sülük tedavisi zayıflatır mı?” Bu sorunun cevabı; evet sülük zayıflamaya yardımcı olur. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan hirüdoterapi zayıflamak içinde uygulanır. Zayıflamak için tedavi seansları doktor tarafından hastaya özel belirlenir.
Sülük tedavisi, sülüğün salgıladığı enzim sayesinde bir çok hastalıkta etkin şekilde kullanılması dışında, sağlığın korunması açısından her sağlıklı kişide de uygulanabilmektedir. Sülük tedavisin etkileri; Kanı sulandırarak kan akışını hızlandırır. Kanda pıhtılaşma, damar tıkanıklığı gibi sorunlarda etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri