Buna ek olarak solunum yollarında, özellikle de boğaz bölgesinde oluşan enfeksiyon hastalıklarında sumağın çay şeklinde tüketimi de hastalığın yol açtığı boğaz ağrısı, öksürük gibi olumsuzlukları önlemeye yardımcıdır. Sumak güçlü bir diüretiktir.
Sumak suyu üst solunum yolları enfeksiyonlarında birçok hastalıkta iyi gelen bir yöntemdir. Özellikle sumağın suyu kaynatılması ile elde edilen su gargara yöntemiyle boğaz, ağız ve diş iltihaplanmasında kullanılabilmektedir.
Yapılan araştırmalar sumak ve ekstresinin iyi bir anti-inflamatuar yani iltihap karşıtı olduğunu göstermiştir.
Özellikle antimikrobiyal ve antiviral etkileri sayesince boğaz ağrısı, yanması gibi şikayetleriniz varsa resimdeki gibi bir çay bardağına 1 tatlı kaşığı öğütülmüş veya tane sumaktan (siz mümkünse tane sumak tercih edin ) koyup üzerine kaynar suyu dökün ve 5 dakika demlemeye bırakın.
SUMAĞIN FAYDALARI
– Boğaz ve diş eti hastalıkları gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde çok etkili. – Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırarak bu hastalıklara karşı koruma sağlar, – Ateş düşürücü özelliği vardır.
İlgili 32 soru bulundu
Buna ek olarak solunum yollarında, özellikle de boğaz bölgesinde oluşan enfeksiyon hastalıklarında sumağın çay şeklinde tüketimi de hastalığın yol açtığı boğaz ağrısı, öksürük gibi olumsuzlukları önlemeye yardımcıdır. Sumak güçlü bir diüretiktir.
- Yemek yenmeden tüketilen sumak, açlığa sebep olur. - Tansiyon hastaları sumak tüketirken dikkatli olmalıdır. Bunun nedeni, sumağın tansiyon yükselten bir etkiye sahip olmasıdır. - Sumak, yağların parçalanmasını hızlandıran etkiye sahip olduğundan, fazla tüketilmesi sonucunda kilo kaybına sebep olabilir.
Sumak çayı, boğaz ağrısı ve öksürük tedavisinde de etkilidir.
Düzenli kullanımla birlikte ödem söktürmeye, bağırsakları temizlemeye ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. ÇABUK DOYMAYA YARDIMCI OLUR Gaz söktürücü, şişkinlik giderici baharatlardan biri olan sumağın kabızlığa iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Vücut için doğal antioksidan olan "sumak çayı" ise öksürüğe karşı bire bir. Salata ve ekşili dolma gibi lezzetlerin vazgeçilmez bitkisi olan sumağın çayı doğal antioksidan. Bir tatlı kaşığı sumağı bir bardak suyun içerisine koyarak cezvede kaynatabilirsiniz. Birkaç dakika kaynadıktan sonra sumak çayını içebilirsiniz.
- İltihaplara karşı koruyor: Enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu olan sumak, vücutta iltihaplanma, ateş, deri iltihabı, solunum bozuklukları, bronşit gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar sumak ve ekstresinin iyi bir anti-inflamatuar yani iltihap karşıtı olduğunu göstermiştir.
Cezvede kaynayan 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sumak atılarak 2 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra gargara yapın. Sumağın faydalarını öğrendikten sonra mutfağınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. İşte yemeklere ve salatalara tat vermek için kullanılan sumağın yararları…
Sumak bitkisi üzümsü meyvelerden yapılan bir baharat olarak kullanılır ve özellikle Türkiye, Lübnan, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerde popülerdir. Sumak suyu genellikle soğuk olarak servis edilir ve yemeklerle birlikte veya yemek öncesi bir aperitif olarak tüketilir.
Sumak tohumları akciğer enfeksiyonuna ve buna neden olan mantara karşı etkilidir. Eklem hastalıklarına iyi gelir. -Ağız yaralarına iyi gelir. -Düzenli olarak sumak suyu içmek hazımsızlığı önler. -Cildin korunmasına ve kendini yenilemesine yardımcı olur. -Kalbi destekler.
Antiseptik özellikleri bulunan sumak suyu, bu sayede diş eti sorunlarının çözümünde de destekleyici etkilerde bulunuyor. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu söyleniyor.
Sumak, sumak çayı veya sumak suyu halinde günde en fazla 2-3 bardak tüketilmelidir. Etkisini en çok aç karnına tüketildiği zaman gösterir. Tavsiye edilen miktarın fazlası tüketilirse yan etkilere sebep olabilir.
Düzenli kullanımla birlikte ödem söktürmeye, bağırsakları temizlemeye ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. ÇABUK DOYMAYA YARDIMCI OLUR Gaz söktürücü, şişkinlik giderici baharatlardan biri olan sumağın kabızlığa iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Sumağın kesin mikro besin içeriği hakkında çok az veri var, ancak bazı araştırmalar, en azından eser miktarda C, B6, B1 ve B2 vitaminleri dahil olmak üzere birkaç temel besin içerdiğini gösteriyor. Sumak, birçok antioksidan bileşik bakımından zengindir.
Sumak çayı, sindirimi düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur. İştahsızlığa karşı etkilidir. Fakat iştahsızlık için ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Haftada bir kez tüketilen sumak çayı, sinir sistemindeki hücrelerin yenilenmesine destek olur.
İki hafta düzenli tüketildiğinde faydasını gösteren sumak çayını yapmak için; Bir buçuk su bardağı suyu cezveye koyun içine de bir tatlı kaşığı sumak atın kaynatın. 5 -6 dakika sonra ocaktan alıp ılık olmasını bekleyin. Ilık oldukta sonra tüketin. Ancak günde bir bardak yeterlidir.
Özellikle göbek yağlarından kurtulmak isteyenler için sumak kürü hızlı şekilde kilo verme imkanı sağlamaktadır. Bu doğrultuda bağırsakların daha düzenli şekilde çalışmasına imkan verirken, mide sorunlarına karşı da önemli bir koruma potansiyeli oluşturabilirsiniz.
SUMAK ZAYIFLATIR MI, FAYDALARI NELERDİR? Sumak, vücuttan toksinleri atmaya yardımcı mükemmel bir baharattır. Düzenli kullanımla birlikte ödem söktürmeye, bağırsakları temizlemeye ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur.
Sumak tozu, sumak tanelerinin öğütülmesiyle elde edilen bir baharattır. Sumak tozunu yemeklerde, salatalarda, sumaklı su hazırladığımızda ya da sumak çayında kullanabiliriz. Birey damak tadına göre yemeklerine ya da salatalarına sumak tozunu ekleyebilir.
Günümüzde yüksek kolesterol, kalp ve de karaciğer rahatsızlıklarının en bilinen nedenidir. Yapılan araştırmalar sonucunda sumak tüketiminin düzenli bir şekilde olması kan kolesterol seviyelerini düşürdüğünü göstermektedir. Bu sonuç sumağın, kalbi desteklediğini ve karaciğeri koruduğunu göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri