Neodyum mıknatıslar, epoksi, altın ve gümüş gibi maddeler ile kaplanarak kullanılmaktadır. Bu mıknatıslar endüstride, hediyelik eşyaların yapımında ve çeşitli elektrikli aletlerin yapımında sıkça kullanılmaktadır. Neodyum mıknatıslar zaman zaman süper mıknatıs ve sonsuz mıknatıs olarak da adlandırılmaktadır.
Kullanım alanlarına göre farklılık gösteren Neodyum mıknatısları krom, çinko, gümüş, altın veya epoksi ile kaplanabilir. Dünyadaki en uzun ömürlü ve en güçlü mıknatıs özelliğindedir. Neodyum mıknatıslar ortalama 85 derece üzerindeki sıcaklıkta manyetik alan etkilerini kaybederler.
Neodyum Mıknatıs neleri çeker? Neodyum mıknatıs demir metalini çeker. Tavsiye Yazı:Manyetik Kireç Önleyici Tavsiye Yazı:Membran Filtre Nedir?
O da Neodyum Mıknatıs olarak bilinmektedir. NdFeB olarak simgeleşmiş bu mıknatıs dünyada süper mıknatıs olarak da bilinmektedir. Güçlü olması ve kullanım alanlarının çok farklılaşması sayesinde Neodyum tercihi çok özel bir noktaya ulaşır.
Gauss manyetik alanın birimidir, 5000 Gauss, mıknatısınızı 5000 gauss'luk en yüksek manyetik alana sahiptir.
İlgili 29 soru bulundu
Daha büyük manyetik alanlar için, benzer olan ancak daha büyük Tesla birimlerinde ölçüm yapan bir Tesla Metre kullanılır. Bir Gauss Metre, bir gauss probu/sensörü, metre ve her ikisini birbirine bağlayan bir kablodan oluşur. 1 Tesla = 10.000 Gauss 'dur.
Neodyum mıknatıslar ise oldukça yaygın biçimde kullanılan nadir toprak mıknatısı türlerinden biridir. Neodyum mıknatıslar aynı zamanda en güçlü mıknatıs olarak bilinir. Neredeyse dünyanın her yerinde kullanılmaktadır.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir.
Magnet Market Mıknatıs nikel, kobalt, demir gibi metalleri çeker iken, altın, gümüş, alüminyum, bakır gibi metalleri çekmez çünkü altın soy metaldir. içerisinde mıknatısın altını çekebileceği metal özelliği yoktur bu yüzden mıknatıs altını çekmez.
N52 Neodyum Mıknatıs esas olarak 6 farklı elementin birleştirilmesi sonucunda, belirli seviyelerinin bir kombinasyonundan yapılan alaşımdır. Bu elementler Neodim, Demir, Bor ve diğer çeşitli Alüminyum, Niobyum ve Disprosyumdur.
Ferritik mıknatıslar 2.000 Gauss mertebesinde çekim gücü ve 2-3 yıl mıknatıs özelliğini sürdürebilme özelliğine sahipken, neodymium mıknatıslarda bu değerler 13.700 Gauss (sertifikalı değerlerdir) çekim gücü ve 12-14 yıl kullanım ömrü olarak gerçekleşmektedir.
neodium demir ve bor elementlerinin alışımlama yöntemi ile üretilen bir mıknatıs türüdür. çok güçlü mıknatıslardır fakat çabuk kırılırlar ve ısıya karşı oldukça duyarlıdırlar. denir ki bunlardan iki tanesini parmağınızı ortalarına koyarak bile birbirine tutturabilirsiniz. o derece güçlüdür yani.
10 mm yani 1 cm kalınlığındaki bir neodyum mıknatıs ortalama 50 – 200 kg arası kaldırma gücü vardır. Örnek vermek gerekirse N35 50x50x15 mm ölçüsünde bir neodyum mıknatıs 150 kg kaldırabilir. 30x30x10 mm ebatlarında bir neodyum mıknatıs ise 50 kg taşıma gücüne sahiptir.
Neodyum Mıknatıs Sıkça Sorulan Sorular
%13 indirimle Dünya Magnet Mıknatıs, 40mm X 20mm X 10mm Köşeli Süper Güçlü Neodyum Mıknatıs 250 TL'ye, %4 indirimle Yuvarlak Neodyum 15x3mm Güçlü Mıknatıs 500 Adet 14.168 TL'ye, %4 indirimle Yuvarlak Neodyum 18x2mm Güçlü Mıknatıs 2000 Adet 27.665 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Mıknatıs madeni parayı çekmez ama neden çekmez. Çünkü madeni para yani bozuk para yapısında herhangi bir manyetik madde bulundurmuyor. Buna farklı örnek bakır ve alüminyumu vermiştik. Bunlar içerisinde de mıknatısın çekebileceği kadar manyetik özelliği olan madde bulunmuyor.
Güçlü neodyum mıknatıslar içeren paslanmaz çelik özel su aksesuarları, içeceklerde kuvvetli bir manyetik alan oluşturur. Bu güç, suyu kaynağından ilk çıktığı hale getirerek canlandırır.
Güçlü neodyum mıknatıslar uzun ömürlü olup kolay kolay özelliğini yitirmeyen ürünlerdir. Ancak bu mıknatısları dayanıklılık özelliklerine göre yüksek derecedeki ısıya tabi tutarsanız çekim özelliğini kaybederler.
Neodymium mıknatısların küp, blok, disk, silindirik gibi farklı şekillerini görmek mümkündür. Bu ürünler bakır, altın, çinko,nikel, kalay ve gümüş gibi elementlerle kaplanarak, otomotiv, sağlık, endüstriyel, hobi oyuncakları, imalat aşamaları gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir.
Farklı birleşenlerden oluşan maddeler arasında mıknatısın çekmediği maddelerde bulunmaktadır. Bu maddeler çoğunlukla manyetik özelliği taşımayan alüminyum, gümüş, altın, cam gibi maddelerdir.
Altının gerçekliğini test etmek için en kesin yöntemlerden biri altını bir seramik üzerine sürtmektir. Seramiğin sırlanmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için bir tabağın arkasını kullanabilirsiniz. Altını hafifçe sürttüğünüzde eğer gerçek değilse siyah bir iz bırakır.
Dünyada üretilen altının aşağı yukarı tümü, kuvarslı yada şistli damarlardan ve altınlı kumlardan çıkarılır. Altını ayırmak için mineraller mekanik yada kimyasal işlemler uygulanır. Mekanik yöntemde, mineral öğütülerek ince toz haline getirilir, sonra su ve yağlı bir madde karışımında yıkanır.
Mıknatısın çekmediği malzemeler: Alüminyum, altın, bakır, çinko, pirinç, 304 ve 316 kalite paslanmaz çelik, yerli madeni paralar, kurşun, titanyum, magnezyum, kalay, bronz, plastik …
20 x 75 mm ölçülerindedir. Büyükbaş hayvanların yemlenirken yanlışlıkla yuttukları metallere yapışır ve bu materyallerin işkembeye saplanmasını önler.
Bunun için mıknatıs, fikstür adı da verilen son derece elektromanyetik bir alanda kısa bir süre tutulur. Genellikle mıknatısların etrafında büyük bir kablo bobini vardır. Mıknatıslama cihazları, büyük bir akım göndererek bu bobini aktif hale getirir, mıknatısın gücünü arttırırlar.
Mıknatıs ya da demirkapan, manyetik alan üreten nesne veya malzemedir. Demir, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker, bakır ve alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan malzemelere etki etmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri