Süpürgelik temizliğinde yüzey temizleyici, Arap sabunu ya da temizleyici sirke kullanabilirsiniz. Ağır kimyasal içeren malzemelerin kullanımından kaçının. Hızlı sonuç elde etmek için formülünde zararlı bileşenler kullanılan ürünler seçmeyin. Temizlik bezi bu alanlarda istenilen sonucu vermeyebilir.
Öncelikle süpürgeliklerin alt ve üst bölgelerini maskeleme bandı ile kapatarak boya bulaşmasını istemediğin kısımları korumaya alabilirsin. Ardından süpürgeliklerin üzerinde varsa hasarlı, yıpranmış bölgeleri spatula ile kazıyarak macun kullanarak yoklama yapmalısın.
Zemin kaplama işlemleri sırasında son adım olarak süpürgeliklerin eklenmesi son derece önemlidir. Bunun yanı sıra mutfak tezgahlarının üstlerinde de kullanılan süpürgelikler hem gerekli hem de son derece avantajlı olan malzemelerden bir tanesidir.
Farklı ölçülere ve kalınlıklara sahip olan süpürgelikler; ahşap ve alüminyum gibi çeşitli malzemelerden üretilen ve mekanların görünümüne olumlu katkılar sağlayan malzemelerdir.
Süpürgelik çeşitleri, malzemelerine göre de sıralandırılabilir. Nitekim süpürgelik çeşitleri; ahşap, taş, maden yada plastik gibi farklı malzemelerden yapılabilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Süpürgeliklerin kullanılma sebebi köşe bitişlerinde oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmaktır. Bunun yanı sıra duvarı koruyan ve çizilmelere karşı koruma kalkanı yaratan süpürgelikler her evin olmazsa olmaz parçalarından bir tanesidir.
Bunun için hazırladığınız temizlik suyu ile yıkamış olduğunuz sünger yardımıyla süpürgeliği ıslatarak silin. Parkelerinize zarar vermemek için bu işlemin fazla sulu olmamasına özen gösterin. Eğer fazla ıslanan yerler varsa bu yerleri kuru bir bezle silin.
Süpürgeliklerinizin rengini daha yumuşak tonlarda kullanırsanız, desenli duvar kağıdındaki hassas ayrıntıları daha güzel şekilde vurgulamış olursunuz. Beyaz bir süpürgelik duvar kağıdının donuk görünmesine neden olabilir, fakat yumuşak renklerin akıllıca kullanımı ona canlılık katar.
Seramik süpürgelik aynı veya farklı renk ve desenlerdeki zemin ve duvar seramiklerinin aralarına yerleştirilerek mekânda tamamlayıcı, kapatıcı bir görünüm sağlarken uygulandığı bölümlerden mekânın nem almasını da engeller.
Süpürgelik modelleri günümüzde pek çok farklı alanda hem fonksiyonel hem de estetik açıdan kullanıldığı için geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Pvc, alüminyum, plastik, ahşap, laminant süpürgelik en çok bilinen ürünler arasında yer alır.
Plastik süpürgelik çeşitleri, özellikle banyo gibi yerlerde sıklıkla kullanılır. Nem karşısında dayanıklı kalmayı başaran malzeme, banyolarda kullanım için idealdir. Bununla beraber PVC süpürgelik çeşitleri de plastik olanlarla benzer avantajlar sunar.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
1- Boya, havanın içeri girmesini engelleyen kapalı kaplarda en güvenli şekilde saklanır. Eğer boyayı yarıya kadar kullandıysanız ve kalanını kutuda saklamak istiyorsanız, boyanın üzerini streç film ile sarın.
Boya yaparken cam açılır mı? Gerek su bazlı gerekse solvent boya yaparken camlar açılır. Solvent içerikli boya yapılırken yoğun tiner kokusunun giderilmesi ve kuruma süresinin kısaltılması amaçlanır. Su bazlı boyalarda ise boyanın daha kısa sürede kuruması amaçlanmaktadır.
Genel olarak tercih edilen süpürgelikler iki santimetre eninde ve dört santimetre genişliğinde seçilmelidir. Süpürgeliklerin kalınlıklarının da salonun görüntüsüne iyi ya da kötü yönde katkı sağladığı günümüzde kabul edilmektedir. Süpürgeliğin parkeyle aynı renkte olması her zaman doğrudur demek yanlış olacaktır.
Krem temizleyiciyi direk fayanslara uygulayıp, bir sünger yardımıyla ovalamak sonrasında suyla durulamak gerekir. Fayans arasındaki derzler zamanla beyazlığını kaybeder ve kötü bir görüntü oluşturur. Büyük marketlerde satılan derz beyazlatma ve doldurma ürünlerini ihtiyaç duydukça kullanabilirsiniz.
Farklı yapı ve özelliklerde üretilen parke süpürgelik seçeneklerinin boyutları 6 cm ve 14 cm arasında değişiyor. Salon metrekaresi ve parkenin özelliklerine göre farklı boyut seçeneklerinden ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.
“Süpürgelik kaç cm olmalı?” diye merak ediyorsanız tavan yüksekliği 2-2,5 metre olan bir oda için yüksekliği 8-12 cm arasında olan bir süpürgelik seçebilirsiniz. Daha alçak tavan yükseklikleri için de 4 cm ve 6 cm olan modelleri tercih edebilirsiniz.
Poliüretan Süpürgelikler, genellikle duvarların dip kısımlarına uygulanan ve duvarla döşemeyi birbirine bağlayan ürünler olarak kabul edilir. Süpürgeliklerin genel amacı, köşe bitişlerinde oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmaktadır.
MDF üzerine PVC kaplama kullanılarak PVC süpürgelik imalat gerçekleştiriliyor. Bu yöntem sayesinde hem dayanıklı hem de şık görünümlü süpürgelik modelleri elde edilebilir. Öncelikle PVC süpürgeliklerin hem laminat parke çeşitleri hem de ahşap parke çeşitleri ile son derece uyumlu bir görünüm sunduğunu belirtmeliyiz.
1 litre suyun içine birkaç damla zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu eklenmelidir. Temizlik maddesini hazırlamak için karıştırılması çok önemlidir. Yerlerin bu karışım ile hafta bir defa silinmesi sağlıklı parke temizliği için yeterlidir. Ayrıca uygulamadan sonra parkelerin parladığı hemen görebilirsiniz.
Ahşap Parke Temizliği ve Parlatılması
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri