Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti'ne seyahat planı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, Suriye'ye ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 180 gün içinde 90 gün ikameli seyahatlerinde Suriye vizesinden muaftırlar.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri ilk giriş tarihinden itibaren 90 gün süreyle vizeden muaftır. Suriye: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Suriye Vizesi: Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri Suriye ülkesine yapacakları seyahatler için 90 Gün Vizeden Muaftırlar. Suriye Vizesi almalarına gerek yoktur.
Suriye' ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Suriye vize başvurusu işlemlerine tabi tutulmamaktadırlar.
Suriye: Suriye, her 6 ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 90 gün vize muafiyeti tanımaktadır. Svaziland: Svaziland, 30 gün için vize istemeyen Afrika ülkeleri arasında yer almaktadır. Şili: Türk vatandaşları 90 gün için Şili'ye vize almadan giriş yapabilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Pasaportsuz Girilebilen Ülkeler Hangileridir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Suriye Konsolosluğu yetkili Vize Başvuru Merkezleri ve Turizm/ Seyahat Acenteleri aracılığıyla yapılan başvuruları kabul etmektedir. Ancak Suriye vize başvurularının değerlendirilmesi ve karar aşaması Suriye Konsolosluğu'nun insiyatifindedir.
Suriye vatandaşlığı, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı olma durumudur ve doğum veya vatandaşlığa kabul yoluyla elde edilebilir. Suriye Vatandaşlık Yasası 1969 yılında 276 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarılmıştır.
Ülkemizden başka bir ülkeye en fazla sınır kapısı bulunan ülke Suriye'dir. Suriye'ye doğrudan giriş yapılan sınır kapıları 10 adettir. Bu sınır kapılarından giriş yapılarak aracınızla Suriye'ye gidebilirsiniz.
SURİYE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. SUUDİ ARABİSTAN: Resmi pasaport hamilleri, Türkiye'ye yapacakları turizm amaçlı seyahatlerinde, 90 gün süreyle vizeden muaftırlar.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Oturum izin belgeleri, ikamet adreslerine gönderilmektedir. Oturum izni başvuru ve uzatma başvuruları e-ikamet üzerinden yapılır. İlk defa oturum iznine başvuran SURİYE vatandaşlarının sistem tarafından kendilerine verilen randevu gün ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresinde bulunması gerekmektedir.
Ağustos 2023 itibarıyla Türkiye'de "geçici koruma" statüsündeki Suriyeli sayısı resmi rakamlara göre yaklaşık 3 milyon 300 bin kişi olup bu durum Türkiye'yi dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke yapmaktadır.
BAYRAMLAŞMA RANDEVU İŞLEMLERİ (www.suriyedebayramlasma.com) ADRESİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLUP HİÇBİR ÜCRETE TABİ DEĞİLDİR. BU İŞLEMLER İÇİN SİZDEN PARA TALEBİNDE BULUNAN KİŞİLERİ EN YAKIN KOLLUK KUVVETİNE VEYA SAVCILIĞA BİLDİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.
Geçici koruma statüleri sonlandırılmaksızın Türkiye'den Suriye'ye çıkış yapmak isteyen Suriyelilerin www.suriyedebayramlasma.com web adresinden randevu alarak geçişleri sağlanacaktır.
Vizesiz gidilebilecek en ucuz 10 ülke arasında ise; Fas, Ukrayna, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Uruguay, Gürcistan, Tayland yer almaktadır.
1 Suriye Lirası (SYP) fiyatı, anlık olarak 0,0021 TL'ye karşılık gelmektedir. Suriye Lirası (SYP) son 24 saat içerisinde %0,24, son bir haftada %0,51 oranında değişmiştir. Suriye Lirası (SYP), 22.08.2023 tarihinde 0,0021 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.
Özellikler. Suriye-Türkiye sınırı 911 km uzunluğundadır. Batıda Akdeniz'den başlar ve doğuda Irak sınırıyla kesişen noktada sona erer. İki ülke sınırı hem Suriye'nin hem de Türkiye'nin en uzun sınırıdır.
26/06/2019 tarih ve 30813 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 43. maddesinde; "Türk vatandaşlığını sonradan kazananlar askerliklerini, vatandaşlığı kazandığı tarihteki yaş ve öğrenim durumlarına göre o yıl askerlik çağına giren yükümlüler gibi yaparlar.
Detayları açıklandığı üzere 5901 sayılı Vatandaşlık Kanunu uyarınca Suriye vatandaşları Türk vatandaşlığına Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile alınsa bile taşınmaz edinemez. Vatandaşlık Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20. maddesi, diğer kanun ve kararnamedeki kısıtlamaları ortadan kaldırmamaktadır.
Tek bir yatırımla başvuru sahibi, eşi, çocukları ve ebeveynler beş yıllık oturma izni, ardından da vatandaşlık hakkına sahip olurlar. Böylece Portekiz, vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasından birinci sırada yerini alır.
Özel durumum var. Ne yapmalıyım? Geçici Koruma Yönetmeliği uyarınca refakatsiz çocuklar, engelli, yaşlı, hamile, beraberinde çocuğu olan yalnız anne ya da baba veya işkence, cinsel saldırı ya da diğer ciddi psikolojik, bedensel ya da cinsel şiddete maruz kalmış kişiler özel ihtiyaç sahibi olarak kabul edilmektedirler.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Kamplarda yaşayan Geçici Koruma faydalanıcısı Suriyeliler ise, ikamet ettikleri il içerisinde seyahat edebilmek için kamp yönetiminden izin almak zorundadır. Başka bir şehre seyahat etmek istedikleri takdirde ise yukarıda açıklandığı şekilde İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden yol izin belgesi almaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri