Konstantin Roma devletinin resmi dini Hıristiyanlık olarak ilan ettikten sonra Trabzon'da piskoposluk kurulmuş, bu sayede Trabzon bölgesinde bulunan Sürmene'de de yerli halk hızlı bir şekilde Hıristiyanlaşarak ileriki yıllarda Rum olarak adlandırılacak Hıristiyan topluluğunu oluşturmuştur.
Trabzon'un Sürmene ilçesinde Çepni boyundan olan sülaleler.
Sürmene (Osmanlıca: ﺳﻮرﻣﻨﻪ Sürmena, Romeika: Σούρμενα, Súrmena), Trabzon'un bir ilçesidir.
Tuzcuoğlu isyanından sonra 1854 yılında yayınlanan vilayet nizamnamesine göre; Sürmene bir nahiye ve bu nahiyeye bağlı 69 köy olarak yeniden teşkilatlandırılmış 1870-1871 tarihine kadar nahiye olarak Of kazasına bağlı olan Sürmene 1871-1872 'den itibaren merkez kaza olan Trabzon'a bağlanmış 1873 yılında ise kaza ...
Trabzon'un en güzel ilçelerinden biri olan Sürmene doğasıyla tam bir cennet. Sürmene'nin ünü sadece Trabzon'a değil Türkiye'ye yayılmış. Keskin mi keskin bıçaklarıyla, pidesiyle, kokulu üzümüyle, çay bahçeleriyle, ticari hayatıyla, gemileriyle Sürmene çok özel bir yer.
İlgili 16 soru bulundu
SÜRMENE PAZARI
Trabzon - Rize karayolunun 40'ıncı kilometresindeki Sürmene ilçesinin pazarı, her salı Çarşı Mahallesi'nde kuruluyor. 1967'den bu yana aynı yerde kurulan pazara, köylerden ve çevre ilçelerden insanlar akın ediyor.
[1] (beldeler) Trabzon ili Sürmene ilçesine bağlı Ormanseven beldesinin eski adı.
TRABZON ilçeleri alfabetik sırasına göre AKÇAABAT, ARAKLI, ARSİN, BEŞİKDÜZÜ, ÇARŞIBAŞI, ÇAYKARA, DERNEKPAZARI, DÜZKÖY, HAYRAT, KÖPRÜBAŞI, MAÇKA, OF, ORTAHİSAR, SÜRMENE, ŞALPAZARI, TONYA, VAKFIKEBİR, YOMRA, ilçeleridir.
At hırsızlığı hikâyesi nedir diye soranlara verilecek cevap çok basittir aslında. Sürmeneli atı çalmış, nallarını ters çakmış, bu şekilde de atını arayan adam, tam tersi istikamette iz sürüp atı aramak zorunda kaldığı için de bir türlü atını bulamamış.
Yaramaz, kötü. öz. a. Trabzon iline bağlı ilçelerden biri. sürmene, 7 karakter ile yazılır.
Fatih zamanında Oğuzların Avşar boyundan olan Karaman oğullarından gelen Türkmenler ile Halep-Irak bölgesinden gelen Türkmenler de Trabzon'a yerleştirilmişlerdir. olması, dikkat çekicidir. Doğu Karadeniz bölgesinin Türk yurdu haline gelmesinde Çepni Türkleri kadar Hıristiyan Kuman-Kıpçak Türklerinin de etkisi olmuştur.
14. yüzyılda Sivas, Erzincan, Kayseri ve Tokat civarında hüküm sürmüş Kadı Burhaneddin Devleti Salur boyuna mensuptur. Anadolu'da Salur boyuna mensup halkın yaşadığı bölgelerde Salur ismini taşıyan çok sayıda köye rastlanmaktadır. Bu soydan gelenlerden bir grup, İskilip'te Salur köyünü kuranlar.
Oğuzlar, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İran, Irak, Suriye, Mısır, Moldova ve Balkanlarda (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan) yaşayan Türklerin atası sayılmaktadırlar. Bu boyların Bozoklar ve Üçoklar olarak ikiye bölünmesi ise daha sonradır.
Bıçakların üzerinde Sürmene bıçağı ibaresi ile birlikte TSE damgası görüldüğü zaman bu bıçakların orijinal Sürmene bıçağı olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca bıçağın üzerinde yer alan seri numarası ve benzeri farklı özellikleri de onun teyit edilebilmesini kolaylaştırır.
Sürbisa bıçak seti çeşitleri Trabzon'un bir ilçesi olan Sürmene'de üretilir.
Sürmene bıçağı, 15–20 cm uzunluğunda, kesici ve tutamak arasındaki kısmın oyularak işlendiği yuvarlak veya keskin uçlu bir bıçak türüdür. En az Bizans döneminden beri Sürmene'de yapılmaktadır.
[1] (beldeler) Trabzon ili Sürmene ilçesine bağlı Oylum beldesinin eski adı.
Çamburnu ve Yeniay mahallelerinin bulunduğu bölgenin eski adı Rumca kökenli "Sargona" olarak bilinmektedir 1968 yılı İçişleri Bakanlığı kayıtlarında ise Çamburnu'ya bağlı Gökçesu mahallesinin eski adı Sargona olarak gösterilmiştir.
sürmene'nin eski adı. "sürmene" ismi günümüz sürmene'si ve araklı'sına verilen isimdir. humurgan ise direkt olarak günümüz sürmene'sidir.
Kuymak. Karadeniz mutfağı denilince akla ilk gelenlerin başında geliyor bence kuymak. Trabzon'a giderseniz mısır unu, kolot peyniri ve mis kokulu köy tereyağı ile yapılan kuymak ile güzel bir kahvaltı etmeden dönmeyin derim.
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, “Muhlama” veya “Mıhlama” isimleri ile de bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri