Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Süt kardeş kimlere helal?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Süt kardeş kimlere helal?

Buna göre süt emen çocuğun diğer kardeşleri, emdiği kadının çocuklarıyla evlenebilir. Çünkü sadece emen çocuk emdiği kadının süt oğludur. Emen çocuğun diğer kardeşleri o kadının süt oğlu olmadığı için çocuklarıyla evlenmesi helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Süt kardeş nasıl olur Hanefi mezhebine göre?

Hanefi'de iki yaşından küçük bir çocuk, bir kadını bir defa emse, o kadının bütün çocukları ile süt kardeş olur. Şafii'de ise ayrı ayrı 5 kere doya doya emmesi gerekir. 2-3 defa emerek süt kardeş olan böyle karı-koca, Şafii mezhebini taklit ederek evliliklerini devam ettirebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Süt kardeşin abisi helal mi?

Aralarında süt hısımlığı bulunan kimseler birbirlerinin mahremidirler yani bunların birbirleriyle evlenmeleri ebediyen haramdır. Süt akrabalığı ile nesep akrabalığı arasında mahremiyet açısından bir fark yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Süt kardeşiyle evlenmek caiz midir?

Yine, soru sorulan konu ile ilgili bütün bilgiler gözden geçirilmelidir. Konu ile dolaylı alakalı olan konuların bile mütalaa edilmesi gerekebilir. Ancak bu şekilde fetva verenin fetvası isabetli olabilecektir. Süt kardeşliği dini bir hükümdür ve süt kardeşle evlenmek haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Süt Kardeşler birbiriyle neden evlenilmez?

'SÜT AKRABALAR MEYDANA GELEBİLİR'

Zira İslam dini, süt akrabalığını bir evlenme engeli olarak görmüş, Nisa Suresi'nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte bu açıkça vurgulanmıştır. Buna göre süt kardeşler ve süt teyze, süt amca gibi tıpkı nesep/doğum yoluyla evlenilemeyen süt akrabalarla evlenmek yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

65-'"Süt kardeşlik" nasıl taalluk eder?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Süt kardeş caiz mi?

Kur'ân-ı Kerîm'de, sütanneler ve süt kardeşlerle evlenmek yasaklanmıştır (en-Nisâ, 4/23). Hz. Peygamber de (s.a.s.) “Nesep yoluyla evlenilmeleri haram olanlar, süt yoluyla da haramdır.” (Buhârî, Şehâdât, 7 [2645]; Müslim, Radâ', 12 [1447]) buyurmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Süt kardeş kuranda geçer mi?

Kur'ân-ı Kerîm'de; "Sizi emziren analarınız ve süt kız kardeşleriniz (size haram kılındı)" (en-Nisa, 4/23) buyurulur. Bu âyette yalnız iki tane süt hısımından söz edilmiştir. Bu konuda genel prensip şu hadisle konulmuştur. "Nesepçe haram olanlar süt yoluyla da haram olurlar." (Buhârî, Şehâdât, 7; Müslim, Rada', I).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Süt kardeşinin kardeşine nikah düşer mi?

Süt akrabalığı, sadece emziren ve emen arasındaki süt emme fiilinden doğduğu için sütanne ve bazı akrabaları ile; süt emenin kendisi ve öz çocukları ile sınırlı kalmakta, bunların dışındaki akrabalar arasında evlenme engeli meydana gelmemektedir (Mevsılî, el-İhtiyâr, 3/130).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Şafi mezhebine göre süt kardeş nasıl olur?

918 (m. 1512)'de vefat etti. Bir dersinde şunları anlattı: Şafiî mezhebinde iki yaşından küçük iki çocuk, aynı kadından süt emince, süt kardeşi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

Süt kardeşlere nikah düşer mi?

Evet, evlenilebilir. Çünkü sadece süt emen kimse süt annesi vasıtasıyla diğerleriyle süt akrabası olur. Süt emen kimsenin nesebi kardeşleri ablasının süt emmesinden dolayı diğerleriyle akraba olmaz. Buna göre bir kimse ablasının süt kardeşleriyle veya süt kardeşinin kızıyla evlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bir erkek karısının sütünü içebilir mi?

Değerli kardeşimiz, Bir erkek eşinin sütünü içmesi haram değildir. Bu durumda nikâhlarına da zarar gelmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Süt kardeşi abdesti bozar mı?

Değerli kardeşimiz, Annenizin süt kız kardeşinin erkek çocuğu süt yeğen olur. Süt teyze ile süt yeğen mahrem olduklarından, birbirlerine dokunmaları abdesti bozmaz. Unutarak veya kasden bir erkeğin derisinin yabancı bir kadının derisine değmesi ile dokunan ve dokunulanın abdestleri bozulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Eşinin babası helal mi?

Kişinin kayınbabası öz babası gibidir. Bu bakımdan gelinin kayınbabası ile yalnız kalması ve onun hizmetinde bulunması caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kimler süt kardeş olur?

Süt annenin kocası süt emen çocuğun süt babası olur. Aynı şekilde süt annenin ve süt babanın anne-babaları ve çocukları süt emen çocuğun mahremleri olurlar. - Bir anneden süt emen çocuk, o annenin gerek önceki, gerek sonraki kocalarından olan bütün çocuklarının süt kardeşleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Süt çocuğa miras düşer mi?

Ne var ki, sütanne her bakımdan öz anne gibi değildir. Biri çocuğuna etini kanını vermiştir, biri onu sadece sütüyle beslemiştir. Saygı açısından da öz anne önceliklidir. Süt akrabalığı miras hakkı doğurmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Süt kardeşin yanında başını açabilir mi?

Kişinin süt kardeşinin yanında başı açık şekilde durması caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Şafi mezhebine göre neler haramdır?

Domuz, köpek, eşek, katır, kurt, arslan, kaplan, leş yani dine uygun olarak kesilmeyen veya Allahü tealadan başka birisinin ismiyle kesilen hayvan ve kan haramdır. Her türlü alkollü içkiler; esrar, eroin; morfin, kokain içmek ve alım-satımını yapmak haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Süt kardeş olmak için ne kadar emzirmek gerekir Diyanet?

Düzenli olarak aynı kadın tarafından (üç ila beş veya daha fazla kez) emzirilen çocuklar “süt-kardeş” olarak kabul edilir ve birbirleriyle evlenmeleri yasaktır. Bir erkeğin süt annesiyle evlenmesi ya da bir kızın süt annesinin kocasıyla evlenmesi yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: llli.org

Şafi mezhebine göre emzirmek abdesti bozar mı?

Abdest bozulması için abdesti bozan şeyler ile karşılaşmak gerekmektedir. Bunlar dışında bebek emzirmek veya bebeği emzirdikten sonra abdest bozulmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Öz kardeşler evlenebilir mi?

Kardeşler arasında da evlilik yapılması mümkün değildir. Kardeşlerin sadece annesi ya da babası bir ise yine kardeşlerin evlenmesi mümkün değildir. Görüldüğü üzere kardeşlerin evlenme yasağında anne ve babanın bir olmasında geçerli bir durum değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Kuzen ile evlilik olur mu?

O Kur`ân-ı Kerîm`de kimlerle evlenilmeyeceğini açıklamış ve "Bunun dışında kalanlarla evlenmemiz helâldir" (Nisâ 4/24) buyurmuştur. Kuzenler yani hala-teyze, amca-dayı çocukları evlenmeleri haram olanlardan sayılmamıştır. Öyleyse onlarla da evlenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Süt teyze olur mu?

Emziren kadında sütün meydana gelmesine sebep olan erkek süt baba, bunun kardeşleri süt amca ve süt hala, emzirenin kardeşleri süt dayı ve süt teyze olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isamveri.org

Peygamberimizin süt kardeşleri neden birisi?

Muhammed'in amcasıdır. Ancak ondan önce Süveybe'den süt emmesi sebebi ile aynı zamanda Peygamber Efendimizin süt kardeşidir. Ebu Seleme b. Abdi'l-Esed el-Mahzumi, Süveybe'den süt emdiği için Peygamber Efendimizin süt kardeşidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kardeş kardeşe süt verebilir mi?

İnsan, mükellef olmayan erkek çocukla livata ederse, o çocuğun süt kız kardeşi, annesi ve büyük annesiyle evlenemez. Bu hüküm vacip ihtiyata göre livata eden baliğ olmaz, livata veren baliğ olursa da geçerlidir. 2441- İnsanın kardeşine süt veren kadın, ona mahrem olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistani.org

Süt kuranda hangi ayette geçiyor?

Süt İle İlgili Ayetler Nedir? Nahl Suresi, 66. ayet: Sizin için hayvanlarda da elbette ibretler vardır, size onların karınlarındaki fers (yarı sindirilmiş gıdalar) ile kan arasından, içenlerin boğazından kolaylıkla kayan dupduru bir süt içirmekteyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT