Sütlü tatlılar genellikle soğuk yenir, bu nedenle tüketmeden önce buzdolabına kaldırılır. Siz de bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak tatlıyı buzdolabına kaldırmadan önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olun. Tatlıları sıcakken buzdolabına kaldırmanız durumunda kıvamı ve lezzeti bozulabilir.
Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
Tatlı şerbetinin saklanması için en uygun ortam oda sıcaklığıdır. Soğuk yerler tatlı şerbetinin şekerlenmesini hızlandırır. Şekerlenen şerbet ise bir süre sonra tadını yoğunlaştırır ve tüketimi sizi rahatsız edebilir. Bu sebeple 2-3 gün kadar oda sıcaklığında bekletilebilir.
Buzlukta hava almadan saklayabilirsiniz. Sütlü tatlıları buzlukta en fazla 1 hafta saklamanız tavsiye edilir çünkü hassas gıda olduğu için bozulabilir. Sütlü tatlı oda sıcaklığında bırakılmamalıdır, buzdolabında saklanmalıdır. En fazla 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Son olarak nişastasız sütlacın içine yarım paket vanilya ekleyip, karıştırın. Daha sonra sütlacı, kepçe yardımı ile kaselere paylaştırıp, oda ısısında soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuyan nişastasız sütlaçları soğuyup kıvam alması için buzdolabında en az 4-5 saat dinlenmeye bırakın.
İlgili 39 soru bulundu
Sütlaç dışarıda bırakılmamalı mutlaka buzdolabına koyulmalıdır. Sütlaçlarınızın hava temasına maruz kalmadığına emin olmanız gerekir. Hava alan sütlaç daha kolay bozulacaktır. Bu sebeple ağzını sıkıca kapatarak buzdolabına ya da buzluğa koyulmasını tavsiye ederiz.
2 gün içinde tüketilmelidir. Buzdolabında saklanmalıdır. Yağcıoğlu İmalathaneleri'nde üretilmiştir.
Bir gün önceden pişirmiş olduğunuz pirinç pilavını değerlendirmek için kalan pilavdan sütlaç yapabilirsiniz. Bunun için 1 su bardağı kadar pişmiş pirinç pilavı 8 kişilik sütlaç tarifi için yeterli olacaktır.
Eğer hazırladığınız ve bir süre sakladığınız sütlü tatlının üzerinde ya da kaşıkladığınızda içinde beyaz noktacıklar oluşmaya başladıysa tatlınız bozulmaya başlamış demektir. Böyle bir durumda tüketmemeniz daha doğru olacaktır, aklınızda bulunsun.
Bu hem aniden gelen soğuk hava ile sıcak yemeklerin lezzetini ve yapısını bozabilir, hem de sıcak yemek miktarına da bağlı olarak buzdolabının iç ısısını düşürerek diğer yiyeceklerin bozulmasına ve buzdolabının yıpranmasına neden olabilir. Dolaba koymak için yemeğin ılınmasını bu sebeple beklemek gerekiyor.
Sıcak yemekleri buzdolabına koymadan önce soğumasını beklemek. Pişen sıcak yemekleri buzdolabına koyma fikri, yiyeceklerin bozulacağı için hemen hemen hepimize yanlış gelmiştir. Ancak bu konuda sıcak yemekleri buzdolabında soğutmak bir şok etkisi yapacağı için daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
Çorbanın ısısı oda sıcaklığına geldikten hemen sonra buzdolabına kaldırıyorum. Uzmanlar pişmiş yemeklerin oda sıcaklığında en fazla 2 saat, hatta yaz mevsiminde en fazla 1 saat bekletilebileceğini belirtiyorlar. Bu süre aşıldığında gıda zehirlenmesine yol açabilecek bakterilerin sayısı hızla çoğalıyor.
Üzerleri güzelce kızaran sütlaçları fırından alabiliriz. 10 dakika kadar oda sıcaklığına gelmelerini bekledikten sonra ayrı bir tepsiye aktaralım. Daha sonra sütlaçlarımızı dinlenmeleri için buzdolabına yerleştirelim. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen tatlımız servise hazır.
En İyi Cevaplar. 2 kaşık unu yarım su bardağı suda çöz. kaynayan sütlacın içine koyup karıştırarak kısık ateşte tekrar kaynat.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Nazlı, süt ürünlerinin bozulmadan tazeliğini uzun süre koruyabilmesi için doğru hijyen ve saklama koşullarının sağlanmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Ürünler, buzdolabında 4 ile 6 derece arasındaki sıcaklıklarda saklanmalıdır.
Sütlü Harcı Kademeli Olarak İlave Edin
Eğer bu karışımı hızlı bir şekilde ilave ederseniz süt kesilecek ve tatlının ideal sütlaç kıvamını yakalaması mümkün olmayacaktır. Sütlacın şekerini ilave ettikten sonra tadını dengelemek adına içerisine bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
Sütlacı bir gece önceden yapıp dolaba koyunca daha güzel oluyor ben hep o şekilde yapıyorum, sütlaç soğukken daha güzel olur. Benim sütlaç tarifim bu şekilde, size de tavsiye ederim.
Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Orta ateşte sütü kaynatın, kaynayınca ocağın altını iyice kısın pirinçler patlayıp sütlaç kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 1,5 saat) kaynatın. Kıvam almaya başlayan sütlaca şekeri ilave edin, şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. 2 taşım yaklaşık 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
Üstüne haşladığınız pirinçleri ilave edin. Süt kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvamı muhallebi kıvamından biraz sulu olacak, karıştırırken kaşığı tutmaya ve ağırlaştığını hissedersiniz.
1 Litre Sütten 10 Porsiyon Sütlaç Kalabalık Ailelere Birebir Tarif Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Sütlaç için pastörize süt yerine günlük süt kullanırsanız tatlılarınız daha kıvamlı olacaktır. Sütlaç yaparken pirinci yıkamadan, tencereye aktarın. Ya da kıvam için sübye yapın. Sübye pirincin nişastasıdır ve geleneksel bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri