Sıvı Kükürt Hangi Bitkilerde Kullanılabiliyor? Hem meyve hem de sebze üretiminde çiftçilerimizin başvurduğu ürünlerden biri olan sıvı kükürt, turunçgil tarımında, şeker pancarı yetiştiriciliği, buğday, marul, domates, nohut üretiminde kullanılıyor.
Ürünler için istenmeyen birçok haşere ve böcek türünü bitkiden uzak tutar. Tarımda ve özellikle bağcılıkta küf ve küllemeye karşı etkin bir üründür. Topraktaki ve bitkideki kükürt eksikliğini hızlı bir şekilde giderir. Gece ve gündüz arasında oluşan ısı farklılıklarını azaltır ve düzenler.
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde, ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir. Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir. Topraktaki kireç ve tuzluluk oranını kısa sürede düzenleyip düşüren en etkin üründür. Ürünlerin donmaya karşı direncini ve kışa dayanıklılığını artırır.
Sıvı kükürt yapraktan uygulama yapılabilen bir üründür. Partiküllü yapısına rağmen partikül çapı 5 mikrondan düşük olduğu için kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Yapraktan uygulama püskürterek yapılırken, kullanılacak oran 250 ml/dekar ya da 100 lt su olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Domates bitkilerine sıvı kükürt uygulaması, genellikle domateslerin genç yaşlarındayken, hastalık riski yüksek dönemlerde veya hastalık belirtileri görüldüğünde başlanıyor. Akşamüstü veya serin hava koşullarında uygulama yapılarak, bitkilerin yapraklarına dikkatlice püskürtülmesi önem taşıyor.
Onun için Nisan sonunda bordo bulamacı atılmadan önce kükürt atılmalıdır. Egede birinci kükürtlemeyi yapmak şarttır. Bu ilk uygulamada dekara 3 kg dan çok kükürt uygulanması bağlar için zararlı olmaktadır. İkinci uygulama bağlarda çiçek salkımları teşekkül ettikten birkaç gün sonra yapılır.
Kükürtü bir tenekeye koyun ve altına delikler açın.Haftada bir kere fidenin üstüne serpin. Küçük bir miktar kükürt de fidenin gövdesine serpilebilir. Hasat ve saklama, lezzetin iyisi meyve bitkisinde tamamen olgulaşana kadar kaldığında oluşur.
Toz kükürt sulandırılarak sıvı hale getirilebilir. Bu amaç ile kaynatma işlemi yapılması gerekir. Fakat direkt olarak su ve kükürt karıştırılmaz.
Isıtılan seralarda her mevsim kükürt uygulaması yapılmalıdır. Kükürt uygulamasının bitkilere herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Toprakta parçalanma aşamasında yada uygulanma zamanında karantina yapılması gerekmez. Kükürt toprağa uygulanır uglulanmaz bitki yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliğine geçilebilir.
Azot eksikliğinde olduğu gibi, Kükürt eksikliğinde de büyüme yavaşlar, yapraklar dökülmeye başlar, tomurcuklar solgunlaşır çoğunlukla zayıf patlar veya kurur. Protein sentezi yavaşlar ve verim azalır. Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar. TARIMSAL AMAÇLI Kükürt bahsedildiği gibi Ph-Kireç ve Tuzluluk mücadelenin en etkili yollarından birincisidir.
Sıvı Kükürt Karboksilik Asit Kompleksi Ph düşürücü Topraktaki tuzluluktan dolayıoluşan problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Bitki ve toprağın kükürteksikliğini giderir. Küçük mikron çapından dolayısulama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Toprağı yumuşatarak bitkiçıkışını hızlandırır.
Bitkinin hastalıklara karşı direncini arttırır. Susuzluğa ve kuraklığa karşı direncini arttırır. Bitkinin soğuğa karşı dayanıklılığını arttırır. Topraktaki kireci kırar ve ayrıca tuzluluğu önler.
Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Sarı renkte, kristal şeklindedir ve çürük yumurta gibi kokar. Kükürt tüm canlılar için hayati önem taşır. Amino asitlerden protein üretilmesi için gereklidir. Kükürt zehirli değildir ancak karbon disülfür, hidrojen sülfür ve sülfür dioksit zehirlidir.
Kükürt, başta sülfürik asit olmak üzere endüstriyel üretimin temel maddeleri arasında yer alıyor. Sanayide kullanımı oldukça yaygın olan sülfürik asit üretimi için milyonlarca ton kükürt kullanılmaktadır. Ham kükürt, sülfürik asit dışında kükürt dioksit gazı, karbon sülfür, tiyosülfat üretiminde kullanılmaktadır.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Topraktaki tuzluluğu giderir ve pH'yi dengeler. Bitkilerin kükürt (S) ihtiyacını karşılar. Etkin ve doğru uygulamalar ile verimi, ürün kalitesini arttırır. Damlama ve yağmurlama sistemleri ile uygulamaya uygundur.
Domatese Hangi Gübre Atılır? Domatese azot, fosfor ve potasyum içeren gübreleri atabilirsiniz. Toprağınız dengeli ve kompostlu ise potasyum ağırlıklı gübreler kullanabilirsiniz. Bitkiler gelişim aşamasındaysa ve toprağınız azot açısından zayıfsa her üç bileşenin de dengelendiği gübreleri seçebilirsiniz.
Üzüm bağlarına Mart ayının 18'i itibariyle damlama sulama sisteminden kükürt verdim. Kükürtü bağlarda toprağın PH'nı düşürmek ve toprağın asit oranını dengelemek için verdim. Bu sayede gübre atmadan önce toprağı hazır hale getirdim. Toprak kükürt ile birlikte gübreyi daha iyi alarak bağların gelişmesine etki ediyor.
Tesis gübrelemesinde asmanın kök sistemini iyi geliştiren fosfor ve bunun yanında potasyumlu gübreler esas alınmaktadır. Toprak çok kumsal bünyeye sahip ise yıkanmadan dolayı yeterli düzeyde magnezyum bulunamayacağı için magnezyumlu gübrelerin de tesis gübresinde kullanılması gerekebilir.
Bu tip hastalıkların sonunda bağınızı kaybetmeye kadar gider.Bu sorunun oluşmaması için 100 de 100 Gübre Siyah toprak kullanarak Üzüm bağınız tekrardan canlanır ve yaprakları yeşillenmeye başlar.Üzüm bağınızın kuruma sorununu ortadan kaldıran 100 de 100 gübre siyah toprak kullanımıda bir o kadar basit ve kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri