grobeton, duvarlarda örgü harcı ve sıva harcı yapımında vb. yaygın olarak kullanılmaktadır.
İç sıvalar çimentolu olabildiği gibi kireç-çimento karışımı harçla, temdit edilmiş (içine az kireç katılmış çimentolu) harçla ya da bugün pek kullanılmayan sadece kireç harcı ile yapılabilir.
Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yuzey basınc mukavemetini azaltır. Kirec miktarı arttıkca sıvanın su tutabilme ozelligi artmakta buna mukabil mukavemet dusmektedir. Kirec, sıvanın duvara karsı baglayıcı gucunu arttırır.
25 kg'lık torba = 45 m2 yer dolgusuna yeter. 1 m3 sıva harcı ile = 30 m2 yer sıvar. Not: Toplam kum'un 2/3'ü kaba kum, 1/3'ü ince kum olmalıdır. 1 m3 iç cephe sıvası harcında = 50 kg kireç kullanılır.
Kuma, eşit hacimlerde kireç ve çimento katılarak yapılıyor. Doğal taş pirinci ile çimento ve suyun uygun oranlardaki karışımıdır. Kireç ve çimentolu harç: 1 metreküpünde 225 kilogram çimento, 0,170 metreküp sönmüş kireç barındırıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz.
Harç içine haricen kireç, çimento, kum ve alçı gibi yabancı malzemeleri katmayınız. Harca katılan su miktarına dikkat ediniz. Gereğinden fazla su katmayınız. Donmuş, 24 saat içerisinde donma riski olan veya direkt güneşe ve rüzgâra açık alanlarda uygulamadan kaçınınız.
Kaba Sıva = 1m3 Kaba Kum + 200 Kg Çimento + 0,170 m3 (7 Torba) Kireç ile ortalama 2 CM. KABA SIVA Harç ilk aşamada 150 lt. su kattıktan 2 saat sonra 4 torba çimento ve 100 lt daha su katılarak hazırlanır. İnce Sıva = 1m3 İ NCE KUM + 250 Kg ÇİMENTO + 0,1 m3 (4 Torba) Kireç ile ortalama 0.8 CM.
Kireç yerine kullanılan; Tuğla örme harcı, Kaba ve ince sıva harcı katkısı. İç-Dış sıvada kullanılabilir. Çatlaksız, kolay işlenen, hafif, ilave su gerektirmeyen, dökülmeyen sıva yapmak için kullanılır.
Dış sıvalar genelde çimentolu olur. İç sıvalar çimentolu olabildiği gibi kireç-çimento karışımı harçla, içine az kireç katılmış çimentolu harçla ya da sadece kireç harcı ile yapılabilir.
Sönmemiş kireç su ile reaksiyona girdiğinde ortama ısı vererek toz halindeki sönmüş kirece ( Ca(OH)2 ) dönüşür buna sönmüş kireç denir.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
İç ve dış sıva, taş, arduvaz, beton vb. her türlü gözenekli, sızdırmaz ve boyasız yüzeylerde uygulanan kireç boyayı aradığınız görünüme bağlı olarak kolayca özelleştirebilirsiniz.
− Öncelikle yapışmayı artırıcı kat olarak kullanılacak harcın hazırlanması için, toz harca (çimento/kum oranı: 1/3), KALEKİM LATEX/Su: 1/2 oranında hazırlanan sıvı karışımından boza kıvamına gelene kadar ilave edilmelidir. Hazırlanan karışım kalınlığı 2 mm olacak şekilde zemine fırça ile sürülmelidir.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Duvar yapımında taşların aralarını dolduran, onları birbirine bağlayan kum, su ve bağlayıcı maddelerden meydana gelen malzemelere duvar harçları denir. Bağlayıcı madde olarak kireç, çimento veya bunların karışımı kullanılabilir.
Kaba sıva yapımında kullanılacak kum, 5 veya 7 mm çaplı yuvarlak delikli elekte elenmiş dişli kum olmalıdır. Bağlayıcılardan biri olan kireç, söndürülmemiş taş halinde ise kireç kuyusunda söndürülmeli ve orada en az üç hafta bekletilmelidir.
Kireç harçları, taş, tuğla ve hazır beton malzemelerle duvar örülmesinde bağlayıcı olarak, duvar kaplamalarında ise derz dolgusu olarak kullanılır (Uzun 2007). malzemedir.
Eski Yunan'dan bu yana Horasan harcı kullanılıyor
Kireç kullanılarak elde edilen harç ve sıvalar, eski Yunan, Roma ve onu izleyen dönemlerden çimentonun bulunmasına kadar geçen sürede yapıların inşalarında kullanılmış. Harçlar çeşitlilik arz ederken, horasan harç ve sıvaları kireç harç ve sıvaları içinde tanımlanıyor.
Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir. Titreşim: Titreşim, özellikle duvara yakın çalışan ağır makineler veya inşaat çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir ve çatlaklara neden olabilir.
Cevap: Merhaba, Tüketim: 3-3,5 / m2 olarak hesaplarsanız. Yaklaşık olarak 14-15 torba yeterli olacaktır.
Elektrik tesisatı malzeme ve işçiliği ortalama 50.000 TL, su tesisatı malzeme ve işçiliği yaklaşık olarak 60.000 TL para tutar. Duvar örülmesi için harç 12.000 TL, sıva yapılması için kullanılan hazır sıvaya ise 17.000 TL para gider.
Yapının inşası sırasında karkas bitiminin ardından, mümkünse 1 yıl beklenmesi, karkasın tüm hava koşullarına maruz kalmasının sağlanması sonrasında duvar örülme işlemine geçilmesi zamanla sıvada oluşabilecek çatlakları en aza indirgeyebilecek önlemlerden biridir.
Kalın sıva oluşturmak amacıyla hazırlanmış polimer ve kimyasal katkılar ihtiva eden, son derece ekonomik çimento ve perlit esaslı toz üründür.
İnşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulamadır. Su, çimento ve kum ile hazırlanan bir karışımdır, boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulanır. Çimento yerine kireç ile hazırlanan karışım genel olarak yumuşak bir kıvamda olduğundan uygulaması kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri