MATEMATİKSİZ TEKNOLOJİ Açıkça görülüyor ki matematik olmasaydı teknolojiide hiç bir ilerleme olmazdı. Telefonlar, bilgisayarlar, bir düğmeyle iş yapan hayatımızın büyük parçası olan aletler olmazdı. Çünkü bunların hepsininin mekaniği kompleks matematiksel algoritmalar kullanılarak yapılıyor.
Matematik, temeli mantığa dayanan bir sistemdir ve zihni geliştiren bir araç olarak kişiye rasyonel bakış açısı kazandırır. Kişiye özgür ve ön yargısız bir düşünce ortamı yaratır. İnsanın sistemli, mantıklı, tutarlı düşünmesini sağlar.
Ölçü birimleri olmadan bırakın uyduları, robotları, basit aletleri yapmak bile bir işkence olurdu. Bir başka büyük değişiklik de zaman konusunda yaşanırdı. Zamanı ölçmek için kullandığımız sayılar olmayınca, saatin tam olarak kaç olduğunu kestirmek zor olurdu.
İnsanlar bir günün uzunluğunu belirlemek için ise Güneş'in hareketlerini takip etti. İlk saatler düz bir yüzeye yerleştirilen sabit bir cismin gölgesinin uzunluğunda ve yönünde, Güneş gökyüzünde hareket ettikçe ortaya çıkan değişikliklerin belirlenmesine dayanıyordu.
Sonu yok yahut sonsuz sıfatı sonlu olanın karşıtıdır. Dolayısı ile sayılara her ek yaptığımızda (artı veya eksi yönde) artacağından bunun sonu yoktur fakat sonsuz ifadesinin kendisi ne varılacak bir menzil ne de bir sayı değildir.
İlgili 33 soru bulundu
İlk çağda insanların yavaş yavaş yerleşik hayata geçmesi ile bozkırlara yayılan hayvanları hesaplayabilmek için ilk defa sayılar kullanılmaya başlandı. Tamamen bir ihtiyaçtan dolayı rakam ve sayılar hayatımıza girdi.
En büyük sayı diye bir tanım yapmak yanlıştır, böyle bir sayı olması mümkün değildir . Çünkü Sayıların bir sonu yoktur.
Cevap. Cevap: geometri olmasaydı doğadaki her şey ve gördüğümüz bütün eşyalar biçimsiz ve şekilsiz olurdu.
▶Tarihi bilemezdik. ▶Günleri karıştırabilirdik. ▶Ayları saatleri hiç bir şeyi bilemezdik. Kısacası takvim hayatımızda çok önemlidir o olmazsa eğer zaten zamanın geçiş hızını da bilemezdik saat de ise yarar yine de ancak takvim saatten daha çok gerekirdi çünkü ay ve günleri bilmezsek insan hayatı çok zorlaşirdı.
Eğer matematik olmasaydı skor tutamazdık veya bir sahayı standart ölçülerde oluşturamazdık. Karşılaşmalar kaç dakika sürecek, topun atılış açısı, turnuvalar, gerisayım, eşitlik gibi kavramlar hayatımızda olmazdı. Belki gene spor yapıyor olurduk ama profesyonelliğe uzak ve sadece bireysel anlamda olabilirdi.
Matematik, problem çözme yeteneğimizi de geliştirir ve bu sayede hayatımızda karşılaştığımız problemleri daha kolay çözebiliriz. Matematik eğitimi ayrıca bireylerin sayılarla ilgili düşüncelerini ve fikirlerini ifade etmelerine olanak tanır.
İnsan aklındaki soyut kavramların somut bir hale dönüştürülmesine matematik denir. Yani matematik aklın sembolik dilidir. Matematik doğayı, yeryüzünü, bilimselliği vb. konuları anlayabilmek için üretilen semboller bütünüdür.
Ay, Güneş'ten aldığı ışığı ve ısıyı Dünya'ya yansıtır. Eğer olmasaydı, bu işlevini de yerine getiremezdi ve Dünya geceleri şu ankinden çok daha karanlık ve soğuk olurdu. İklim koşulların korunmasına katkı sağlaya Ay olmasaydı, kasırgaların ve fırtınaların sonu gelmezdi. Üstelik mevsimlerin de sırası değişirdi.
Gregoryen takvimi, günümüze kadar kullanılan takvimler içinde en az hatalı olanıdır. Bir ekinoks yılı 365,242375365 gündür (365 gün 5 saat 49 dakika 12 saniye). Gregoryen Takvimi'nde ortalama yıl 365,2425 gündür ve gerçek ekinoks yılı uzunluğuna oldukça yakındır.
Takvim, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayınlanan günlük Türkçe gazete. Çok sayıda spor sayfası, magazin ve sağlık haberlerine ek olarak, güncel politikanın da yer aldığı gazete, ortalama 24 sayfadır. Takvim, genelde adliye ve polisiye haber ve yorumların işlendiği bir gazetedir.
Atatürk matematiğin hayatındaki yeri ve önemini şu sözlerle anlatmaktadır. “Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirim. Onun için herkes matematik bilgisinin çok gerekli olduğuna inanmalıdır.”
"Matematik" terimini icat eden ve sadece matematik yapmak için matematik çalışmasını başlatan Pisagorculardı. Pisagor teoreminin ilk ispatı, teoremin uzun bir geçmişi olmasına ve irrasyonel sayıların varlığının kanıtı olmasına rağmen Pisagorculara atfedilir.
Geometri, modern öncesi matematiğin iki alanından biriydi, diğeri ise sayıların incelenmesi yani aritmetikti.
0 bir doğal sayıdır. Doğal sayılar, negatif olmayan tam sayılar kümesidir ve sıfır da bunun bir parçasıdır.
Dünyanın En Büyük Sayısı Nedir? Dünyanın en büyük sayısı olarak bilinen sayısı Googolplexianth olarak karşımıza çıkmaktadır. Googol'da sayının 10 üzeri 100 olup Googolplex'te ise bu sayı 10 üzeri Googol olarak varlık göstermektedir. Bu durumda 10 üzeri Googol ise 10 üzeri 10 üzeri 100 olmaktadır.
Bu doğrultuda en küçük doğal sayının, '0' sayılar olduğunu söylemek mümkün. Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider.
Matematikte bazı pozitif tam sayıların pozitif bölenleri toplamı, sayının kendisinin iki katına eşittir. Bu tür sayılara “mükemmel sayı” denir.
Tek sayılar eril, çift sayılar dişil kabul edilmiştir. “Allah tektir, teki sever” ifâdesi yaygın kullanımdır. Bu nedenle pek çok davranış üç ya da yedi gibi tek sayılarla ifâde edilir. Peygamberimiz'in (sav) orucunu tek rakamlı günlerde açması bunun örneğidir.
Tek sayılar iki ile tam bölünemeyen ve aynı zamanda da ikinin katı olmayan sayılar olarak karşımıza çıkarlar. Tek doğal sayılar şunlardır: - Tek Sayılar: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19,... Tek doğal sayılar bu şekilde sonsuza kadar gitmektedir.
Işık, yol gösterici olur çoğu zaman. Yolumuzu bulmak ve kaybolmamak için ondan yararlanırız. Ve en büyük ışık kaynakları yıldızlar değil midir?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri