Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Çelik Sıva, makine ile atıldığı için çok fazla vakit kazandıran ve bu nedenle de kaba alçı veya kara sıva (çimentolu kaba sıva) yerine kullanılan çimento esaslı el ve makine sıvasıdır. Daha çok iç cephede uygulanan bu ürün, dış cephede de kullanıma uygundur.
Taşıyıcı sistem olarak da değerlendirilen taş duvar çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar genelde beton duvar, perde duvar ya da kazık duvar veya payandalı duvar gibi seçeneklerin yerine geçmektedir.
Tuğla yerine ytong, örme kolaylığı bakımından daha doğru bir tercih olur bence. Tuğla yerine ytong, örme kolaylığı bakımından daha doğru bir tercih olur bence.
Makine Sıva Alçıları: Beton, gaz beton, brüt beton, tuğla, bims blok, briket gibi malzemeler üzerine uygulanabilen, ideal inşaat malzemesidir. Tek kat uygulama ile saten perdah alçısına gerek kalmadan, boyaya hazır yüzey oluşturur. Sıvanacak duvarın tümüyle kurumuş olması şarttır.
İlgili 19 soru bulundu
Harç sertleşmeden önce yapıya doğrudan yağmur yağmamalıdır, aksi takdirde yağmur suyu, harcı derzlerden dışarıya çıkarabilir. Ayrıca, tuğla duvarları ıslanma ve kuruma döngülerinden korumanız önemlidir.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Gazbetonun en önemli dezavantajı tuğlaya kıyasla daha maliyetli olmasıdır. Uzun süreli düşünüldüğünde, maliyetini ısı yalıtımı sağlayarak çıkarabilir.
Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Ytong Ev, duvardan çatıya tümüyle Ytong Panel ürünleri ile oluşturulan, hızlı inşa edilebilen, depreme dayanıklı, sağlam, uzun ömürlü, A sınıfı enerji verimliğine sahip, çağdaş bir ev yapım sistemidir.
Taştan yapılan evlerin 300 yıla kadar ömrü olur.
Yapay duvar malzemelerine örnek olarak ise; kerpiç briket, tuğla, gazbeton, cam tuğla, ahşap, alçıpan ve beton panelleri sayabiliriz. Yöreden yöreye duvar yapımında kullanılan malzemeler farklılık gösterdiği gibi duvarların inşa şekli de farklılık gösterir. Örme, yığma, dizme, yapıştırma teknikleriyle duvar örülebilir.
Kalınlığı 19 cm olan duvarlara bir tuğla duvar (1 T) denir. Bir tuğla veya daha fazla kalınlıklardaki duvarlar taşıyıcı duvarlardır. Bir buçuk tuğla duvarlar (1 1\2 T) 29 cm kalınlıktadır.
KARA SIVA UYGULAMASI
Kaba sıva; bina yapım esnasında, duvarlar yapıldıktan sonra duvarların dış etkilerden, (yağmur, don, güneş gibi) korunması, binanın ömrünü uzatması gibi unsurların yanında sıva ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Duvarlarda alçı sıva uygulamasından önce kaba sıva uygulamanın mukavemete birçok katkısı olacaktır. Kaba sıva uygulaması; tuğlalar arasındaki boşlukları doldurarak boşluksuz bir duvar oluşturmamızı sağlamaktadır. Bina oturma ve hareketlerinde duvarlarda oluşabilecek kılcal sıva çatlaklarını engellemektedir.
Ytong nesiller boyu dayanır, binanızın değerini uzun yıllar boyu korumasına katkı sunar. *IBU'nun Sürdürülebilir Bina Kılavuzuna göre, beklenen ortalama yaşam süresi 100 yıldır.
Fırınlanmış klinker tuğlaların ortalama ömrü yaklaşık 135 yıldır.
Bodrum Katların Su ve Rutubete Karşı İçten Yalıtımı (Tuğla, Briket, Gazbeton, vb. Yüzeyler) Bodrum katlar, yetersiz yalıtım, yalıtımın yıpranması veya duvardaki çatlamalar nedeniyle zamanla rutubet ve hatta su sızdırma sorunlarına maruz kalabilirler.
1 Adet Ytong Fiyatı: 40 TL - 50 TL arasında değişmektedir.
Ytong taşıyıcı düşey duvar elemanları ile deprem bölgelerinde iki tam kata kadar yığma yapı inşa etmek mümkündür. Üzerlerine gelebilecek farklı rüzgar ve deprem kuvvetlerini karşılayacak şekilde üretilirler.
Gazbeton Ytong, betondan daha hafiftir, bu da çatı veya duvar gibi ağır bileşenleri monte ederken avantaj sağlar. Ayrıca malzemenin taşınmasını beton gibi daha ağır malzemelere göre daha kolay hale getirir. Gazbeton paneller bakım gerektirmez ve asla boyanmaya veya lekelenmeye ihtiyaç duymaz.
Sıvanın amacı yapıyı korumak, su ya da rutubet geçişine engel olmak, düzgün yapılamamış imalat yüzeylerini düzeltmektir, bu nedenle sıvaya son derece özen gösterilmek gerekir. Sıva, kaba ve ince olarak genellikle iki tabaka halinde vurulur.
5 derecelik sıcaklıkların aşağısındaki sıcaklığa sahip mekanlarda donma riski sebebi ile sıva uygulaması yapılmamalıdır. Mümkünse 35 derecenin üzerinde sıcaklığa sahip olan ortamlarda alçı uygulaması yapılmamalı eğer yapılması gerekli ise alçının su kaybı yaşamaması için gerekli olan önlemler alınmalıdır.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri