PNG'ler çok yüksek çözünürlükleri işleme kapasitesine sahip olsa da sonsuz bir şekilde genişletilemez. Öte yandan SVG dosyaları vektör tabanlıdır ve çizgiler, noktalar, şekiller ve algoritmalardan oluşan karmaşık bir matematiksel ağdan oluşturulur. Çözünürlüklerini kaybetmeden tüm boyutlara genişletilebilir.
Özetle, SVG'ler vektör dosyalarıyken PNG'ler ise raster dosyalarıdır. Bir PNG dosyasını çok fazla genişletirseniz veya çok sıkıştırırsanız bulanık ve piksellenmiş hale gelir. SVG'ler hiç piksel içermediği için çözünürlüğünü asla kaybetmez. Ayrıca PNG'ler animasyonu desteklemez.
PNG dosyaları, daha büyük dosya boyutuna sahiptir ve görüntü kalitesini korur. JPG dosyaları ise, bir miktar kalite kaybına uğrasa da dosya boyutları çok daha küçüktür ve dosyalar çok yönlüdür. JPG, resimleri depolamak için varsayılan dosya biçimidir.
SVG dosyası nedir? SVG'ler (Scalable Vector Graphics); logolar, simgeler veya boyut ne olursa olsun net ve yüksek kaliteli görünmesi gereken tüm görüntüler için mükemmel bir seçimdir. SVG'leri diğer vektör dosyalarından farklı kılan şey, metin tabanlı XML programlama dilini kullanmasıdır.
Bitmap tabanlı resimler(Örneğin jpeg, bmp, png, gif vb. formatlardaki) pixel tabanlı programlarla oluşturulmaktadır ve vektör grafikleri de vektörel tabanlı programlarla oluşturulmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
PNG'ler ve SVG'ler saydamlığı destekler. Bu nedenle çevrimiçi logolar ve grafikler için mükemmel seçeneklerdir. PNG'lerin, raster tabanlı saydam dosyalar arasında en iyi seçeneklerden biri olduğunu belirtmek gerekir. Piksellerle ve saydamlıkla çalışıyorsanız PNG'ler SVG'lerden daha iyi bir tercih olacaktır.
Portable Network Graphic'in kısaltması olan PNG, bir raster görüntü dosyası türüdür. PNG'ler, grafikleri saydam veya yarı saydam arka planlarla işleyebildiğinden, özellikle web tasarımcıları arasında popüler bir dosya türüdür.
SVG. Grafik dosyası olarak kullanılan görsel formatı olan SVG formatı, iki boyutlu grafiklerin görüntülenmesini sağlar. Kullandığı metin formatı XML tabanına aittir. SVG dosya formatı, genellikle grafiklerin web sitelerinde görüntülenebilmesi için oluşturulmuş standart resim formatıdır.
Vektörel çizimler çözünürlüğe bağlı olmayan, tasarımın her noktasının sayısal verilerden oluştuğu, boyutu değiştirilmesine rağmen hiçbir detayın kaybolmadığı bir grafik türüdür. Vektörel format ile resim dosyası(bitmap) arasındaki farklar nedir? Bitmap tabanlı resimler(jpg, bmp, png, gif vb.)
SVG dosyası olarak kaydetmek için, Dosya menüsünde farklı kaydet 'i tıklatın ve kayıt türü kutusunu ölçeklendirilebilir vektör grafiklerine (. SVG)değiştirin.
Tüm resimler sıkıştırılmamış olduğundan, mevcut en yüksek kaliteli resim formatı TIFF'dir. PNG görüntüleri kayıpsız bir sıkıştırma formatı kullanır, bu nedenle depolama için sıkıştırıldıklarında hiçbir kalite kaybı olmaz.
PNG ile TIFF dosyaları arasından hangisi fotoğraflar için daha iyi? TIFF dosyaları baskı fotoğrafçılığı için daha iyidir ama PNG'ler ekranlar için en iyi sonucu verir. Bununla birlikte, büyük dosya boyutları nedeniyle her iki seçenek de web kullanımı için ideal değildir.
Portable Network Graphics kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmasıdır. Türkçeye Taşınabilir Ağ Grafiği olarak çevrilir. Bu formatta kayıt edilen görüntüler hem gerçek renklerinde hem de saydamlık oluşacak biçimde kayıt olur. Bu format hiçbir şekilde hareketli resimleri desteklemez.
SVG formatında görsel üretmek için photoshop kullanmak zorunda değilsiniz. Size daha önce bahsettiğimiz gibi, google arama motorunda "png to svg converter" şeklinde arama yapıp ücretsiz araçları kullanarak da PNG formatında olan görsellerinizi kullanarak SVG formatına dönüştürebilirsiniz.
SVG dosyaları çoğunlukla Adobe tarafından üretilen Illustrator'e aittir. SVG dosyaları genellikle hareketli veya statik vektör görüntüleridir. Bu görüntüler, 2B grafikleri tanımlamak için kullanılan XML tabanlı Scalable Vector Graphics işaretleme dilinde yazılmıştır.
JPEG'ler, farklı sıkıştırma süreçleri nedeniyle PNG'lere göre daha az veri içerir ve bu nedenle genellikle daha küçüktür. JPEG'lerin aksine, PNG'ler saydam arka planları desteklediğinden grafik tasarımı için tercih edilir.
Bir logo dosya formatı temelde bir programa bir logoyu nasıl depolayacağını, okuyacağını ve görüntüleyeceğini söylemenin standart bir yoludur. Birçok logo dosya formatı türü vardır; ancak en yaygın altı tanesi AI, EPS, PNG, PDF, JPG ve SVG'dir.
En yaygın vektör dosyası türleri; AI (Adobe Illustrator), EPS (Encapsulated PostScript), PDF (Portable Document Format) ve SVG'dir (Scalable Vector Graphics).
png dosya formatı en çok da logo tasarımlarında kullanılır.
SVG XML tabanlı grafik çizimi için kullanılan bir dildir. Canvas JavaScript ile grafik çizimi yapmak için kullanılan bir etikettir. SVG XML tabanlı olduğundan SVG etiketlerine JavaScript DOM ile olay (tıklama, üzerine gelme vb.) ekleyebiliriz.
Bir SVG grafiği çizmek için HTML içinde <svg> etiketleri arası kullanılır. <svg> başlangıç etiketine svg genişlik (width) ve yükseklik (height) bilgileri girilir. Ardından SVG dünyası içindeki çizim etiketleri kullanılabilir. Bu örnekte bir dikdörtgen (Rectangle) çizilmiştir.
Milyonlarca renk desteği sağlayan JPG, gerçek fotoğraflar için ideal seçimdir. Sosyal medya ve web siteleri için de en iyi seçimlerden birisidir. Hatta telefon ve fotoğraf makineleri de bu format ile kayıt yapar.
Portable Network Graphics, kısaca PNG, Türkçesi ile Taşınabilir Ağ Grafiği; görüntü saklama amacıyla kullanılan bir görsel dosya formatıdır. JPG ve JPEG dosya formatlarından sonra en çok kullanılan görüntü saklama biçimi olan PNG, diğer görsel dosya formatlarından farklı olarak pek çok avantaj da sunar.
PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.
PNG ile biten dosyalar görüntü dosyalarıdır. Genellikle fotoğraflar, çizimler, ekran görüntüleri veya diğer medya türleri gibi görsel bilgiler içerirler. Ancak JPG'ler (veya bazen JPEG'ler) PNG'lerden farklıdır. Bir JPG ile, kayıplı kaliteye sahip bir dosyanız olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri