Swolf puanınız, bir havuz uzunluğu için geçen süre ile o uzunluk için atılan kulaç sayısının toplamıdır. Örneğin, 30 saniye artı 15 kulaç için swolf puanı 45'tir. Swolf, yüzme verimliliğinin bir ölçümüdür ve golfte olduğu gibi puan ne kadar düşükse o kadar iyidir.
doğal olarak, swolf skorunu geliştirmenin yolu ya daha hızlı yüzebilmek ya da tek kulaçta daha çok mesafe katederek verimliliği artırmak. 25m havuzlarda 35-45 arası, 50m havuzlarda da 70-75 civarı iyi skorlar olarak kabul edilir.
Mesela 25 metrelik havuzda yüzeceksem ve bunun 5 metresi duvardan ittirme ise net 20 metre yüzme kalıyor. Bir kulaçta 1–1.5 metre arası yüzebilmemiz gerektiğini düşünürsek, 20 ila 14 arasında kulaç atarak mesafeyi tamamlamamız gerekir.
Açık suda yüzme için swolf, 25 metrenin üzerinde hesaplanır. Swolf, yüzme verimliliğinin bir ölçümüdür ve golfte olduğu gibi puan ne kadar düşükse o kadar iyidir. CSS'niz, yorulmadan ve durmadan koruyabileceğiniz teorik hızdır. CSS'nizi kullanarak antrenman temponuza yön verebilir ve gelişiminizi takip edebilirsiniz.
Swolf puanınız, bir havuz uzunluğu için geçen süre ile o uzunluk için atılan kulaç sayısının toplamıdır. Örneğin, 30 saniye artı 15 kulaç için swolf puanı 45'tir.
İlgili 35 soru bulundu
Yüzmenin etkili bir şekilde vücuda iyi gelmesi için haftada minimum ne kadar yüzülmesi gerekir? Haftada en az üç defa yüzmek gerekir. Antrenman tiplerini de koşuda olduğu gibi mesafe ve interval olarak çeşitlendirmek faydalı olur.
SW 5.3 Müsabaka sırasında yüzücünün vücudunun herhangi bir yeri su üstünde olmalıdır. Müsabakalarda başlangıçta ve dönüşte yüzücünün 15 m sualtından gitmesine müsaade edilir. Ancak 15. m de baş suyu kesmelidir.
Swolf puanınız, bir havuz uzunluğu için geçen süre ile o uzunluk için atılan kulaç sayısının toplamıdır. Örneğin, 30 saniye artı 15 kulaç için swolf puanı 45'tir. Swolf, yüzme verimliliğinin bir ölçümüdür ve golfte olduğu gibi puan ne kadar düşükse o kadar iyidir.
Kol, aşağı süpürme hareketi süresince, dirsekten yaklaşık 40 derece kadar bükülmelidir, yani yakalama sırasında dirseğin açısı yaklaşık 140 derece olmalıdır. Bu sırada kol ve el, omuz hizasından daha dışarıda ve suyu geriye doğru itecek konumda olmalıdır. Avuç içi de, dışarı ve geriye doğru bükülmüş durumda olmalıdır.
Yüzmenin etkili bir şekilde vücuda iyi gelmesi için haftada minimum ne kadar yüzülmesi gerekir? Haftada en az üç defa yüzmek gerekir. Antrenman tiplerini de koşuda olduğu gibi mesafe ve interval olarak çeşitlendirmek faydalı olur.
Yüzme hızı (Swimming Speed) = Kulaç uzunluğu (Stroke Lenght) X Kulaç sayısı (Stroke Rate) olarak formüle edilir (SS= SL x SR). Formül aslında verimli yüzme için önemli ip uçları vermektedir. Kulaç atmada kol hareketleri sayısını arttırarak (SR ile) hızlanmanın limiti vardır ve bedel olarak karşılığı yorulmaktır.
Yüzme teknikleri içinde en hızlı ve en kolay olanıdır serbest yüzme. Bu teknik diğer tekniklere göre daha kısa sürede öğrenilmektedir. Yüzmenin diğer tekniklerinden ziyade ilk etapta serbest yüzme tekniği öğretilir. Serbest yüzme tekniği dört müsabaka stili içinde en hızlı olanıdır.
Bir yüzücü adalesi ince, uzun bir yapıya sahiptir ve adale kalınlığı azdır. için yanlız suyun içinde çalışmak değil, dışarıda da çalışmak gereklidir (Kilolu halter, lastik çekme, stretching, masaj). Kuvvet için yapılan tüm hareketler simetrik olmalıdır ve vücut yatay pozisyonda olmalıdır.
Yüzme öncesi ve sonrası düzenli esneme hareketleri yapmak, yüzme performansınızı artıracaktır. Tekrarlama: Yüzme performansınızı artırmak için düzenli olarak yüzmeye devam etmeniz gerekmektedir. Düzenli tekrarlamalar, vücudunuzun yüzme hareketlerini hatırlamasına ve yüzme performansınızı geliştirmesine yardımcı olur.
Herhangi bir egzersiz türü, hiçbir şey yapmamaktan elbette ki daha iyidir. Ancak günde 30 dakikalık yüzmenin sağlık için en iyilerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Hem zihinsel fonksiyonların gelişmesi için hem de bedenin şekillenmesi ve sıkılaşmasında yüzmenin büyük bir katkısı vardır.
Ayrıca, kişinin kilosu da kalori yakma sürecinde önemli bir faktördür. Daha ağır biri, aynı aktiviteyi yaparken daha fazla enerji harcayacaktır. Örneğin, 1 saatlik yüzme süresince 70 kg ağırlığındaki bir kişi yaklaşık olarak 500-600 kalori yakabilirken, 90 kg ağırlığındaki bir kişi 700-800 kalori yakabilir.
Serbest yüzmede uygulanan en yaygın teknik 3 kulaçta bir nefes almaktır. Ancak tıpkı benim gibi kendini “2 kulaç, bir nefes” stiline alıştırmış yüzücüler de görürseniz şaşırmayın derim 🙂 Kulaçlardan sonra nefes alırken başınızı öne değil, suyun içinde çektiğiniz kolunuzun yönüne doğru çevirmelisiniz.
Kulaç atarken kollar omuz genişliğinde açılmalı ve baş üzerinden ileri doğru gergin olarak uzatılmalıdır. Kulaç esnasında avuç içleri dışarı doğru bakmalı, suyu çekerken ise avuç içleri içe doğru dönük olmalıdır.
En iyi yağ yakan, yüzme stili ise kelebek stilidir. Bu stil ile 10 dakika da 150 kaloriyi rahatlıkla yakarsınız. Ancak zor bir stildir. Bu sebeple yüzme stili konusunda kararı vücudunuza bırakmak en doğrusu olacaktır.
4- Havuza girmeden en az 1 saat önce yemek yiyiniz. Aç karnına spor yapmayınız. 5- Havuza girmeden önce tuvalete gidiniz.Ayak temizliği başta olmak üzere duş alınız. 6- Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız.
Yüzme, yağ yakımına yardımcı olabilir ve dolayısıyla vücuttaki yağ miktarını azaltabilir. Ancak, yalnızca yüzme yaparak göbek bölgesindeki yağların erimesini sağlamak mümkün değildir. Vücut yağının kaybedilmesi, genellikle vücuttaki genel yağ oranının azaltılmasına bağlıdır.
Tuzlu suda yani denizde yüzmek cildin güzelleşmesini sağlar. Deniz suyunda yer alan hidrat ve magnezyum elementi cildinizin pürüzsüz, sağlıklı ve genç kalmasını sağlar. Deniz suyu cildin yenilenmesini, vücuttaki iltihap, kızarıklık ve sivilce ve benzeri cilt rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.
Her gün düzenli yüzmek, vücudunuzu şekillendirir, omurga sağlığınızı iyileştirir ve kas gelişiminizi destekler. Özellikle omuz kaslarının gelişimine katkıda bulunur ve omuzların daha geniş görünmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri