T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
- Kategori T3: Azamî tasarım hızı 40 km/h'den fazla olmayan ve çalışır durumdaki yüksüz kütlesi 600 kg'dan fazla olmayan tekerlekli traktörler.
T3 yetki belgesi eşya terminal işletmeciliği yapacak olan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilen bir yetki belgesi türüdür. T türü belgeleri hariç; gerçek veya tüzel kişilere aynı yetki belgesinden sadece bir yetki belgesi verilir.
Traktör T3'lerin Türkiye macerası 2000'liyıllarda başlamıştır. Dünya da %4 Türkiye de %1lik Pazar payına sahiptir. Motorsiklet ehliyeti olan 16 yaşından büyük herkes kullanabilir.
T3 BELGELİ ATV TRAFİĞE ÇIKABİLİR Mİ? T3 belgeli, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan ATV'ler, B sınıfı sürücü ehliyet ile şehir içinde kullanılabilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir. T3 belgesi, traktör, motorlu taşıt, özel amaçlı taşıt veya iş makinesi gibi araçların trafiğe çıkabilmesi için gerekli olan bir belgedir.
B sınıfı ehliyeti olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir; 1) 25.02.2003 tarihinden önce alınmış b sınıfı ehliyetin fotokopisi. Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.
Çok sayıda kişi E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanabilir veya E ehliyet hangi araçları kullanır sorularına cevap arıyor. E sınıfı ehliyet sahipleri, otobüs, kamyon, kamyonet ve otomobil kullanabiliyor.
Normal araçlar gibi yan yana iki kişinin oturabildiği, hatta dört ve altı kişilik de olabilen UTV'lerin de “tip onayı”na sahip olanları, Türkiye'de plakalandırılarak trafiğe çıkartılabiliyor.
T türü yetki belgesi Terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre T1, T2 ve T3 olarak türlere ayrılır.
T2 yetki belgesi Büyükşehir belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu işletmeciliği yapacaklara verilen belgedir. T2 Belgesi için başvuranların oda ve vergi kaydının olması ve en az 100.000 Türk lirası sermayeye sahip olmaları şarttır.
ticari amaçlı kamyon, çekici ve tanker kullanacaklara, "T4" sınıfı ticari taşıt kullanma belgesi; ticari amaçlı otobüs kullanacaklara, verilen belgelerdir.
T-GDI motor, turboşarjlı benzinli bir motor türü olarak karşımıza çıkmaktadır. "T-GDI" kavramı ( Turbocharged Gasoline Direct Injection / Turboşarjlı Benzin Direkt Enjeksiyonu) aracınızın motorunda kullanılan direkt enjeksiyonlu yakıt sistemi ve turboşarj teknolojisine atıfta bulunmaktadır.
N3 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 12 tonu aşan motorlu araçtır. ➤ Azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu araçtır (Kamyon).
T / Turbo. TDI /Turbo direkt enjeksiyon (Dizel)
Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır. B sınıfı ehliyete sahip iseniz aşağıdaki sınıflara ait tüm araçları kullanma iznini elde edersiniz.
Forklift ehliyeti, G sınıfı ehliyete dahildir. G sınıfı ehliyet, yalnızca iş makinaları kullanabilmek adına alınan sürücü belgesine verilen isimdir. Forklift operatörü ehliyetini alan kişiler iş makinalarını, kapalı ya da açık alanlarda, şantiye ve depo içinde yasal olarak kullanabilme hakkına sahiptirler.
SRC Alma Süreci
SRC belgelerinden herhangi birini almak için başvuru yapmak isteyen sürücülerin 4 günlük SRC eğitimine katılmaları gerekmektedir. Bu eğitimine katılan sürücülere eğitimlerini tamamladıktan sonra kayıt oldukları kurs tarafından eğitimi tamamlama belgesi verilir.
25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet sınıfı B olan kişiler, SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyet sahibi olan kişiler SRC-2, SRC-3, SRC4 belgeleri için başvuru yapabilirler. Bu tarihten önce sahip olduğu ehliyet sınıfı E olanlar ise, SRC-1, SRC-2, SRC-3, SRC-4 belgelerinden istediklerini alma hakkına sahip olabilirler.
Ülke sınırları içerisinde geçerli olan SRC 4 belgesi, kamyonet, pikap, panelvan, çekici veya tır gibi ticari araçları kullanır. SRC 4 belgesi için 28 saatlik eğitim bulunur ve eğitim sonrasında sürücüler sınava girerler. 19 yaşından gün alan sürücüler SRC 4 belgesi için başvuru yapabilir.
On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.
ATV B1 Motosiklet Ehliyet Belgesi / Dört Tekerlekli Motosiklet; net motor gücü 15 KW'ı, net ağırlığı 400 KG'ı, yük taşımacılığında kullananlar için net ağırlığı 550 KG'ı geçmeyen dört (4) tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. Deneyim, Gerekmiyor.
atv ile trafiğe cıkmak (2. sayfa) Bir kere ATV off-road araç kategorisine girdiği için trafikte kesinlikle dolaşması yasaktır.. Arazi aracıdır yani..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri