Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel bir besindir Tahin, yüksek oranda antienflamatuar bileşikler içeriyor. Bu özelliği ile tahin, akciğer hastalığı, yaralanma ve iltihap ağrılarını hafifletiyor.
Günlük ihtiyaç duyulan kalsiyum, magnezyum, fosfor ve bakır gibi maddelerin eksikliğini giderir. Akciğerleri temizler. Solunum güçlüğünü en aza indirir.
Tahin, içerdiği Omega 3 ve Omega 6 sayesinde sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler ve sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Tahinin, düzenli tüketilmesi durumunda hafızayı güçlendirdiği, beynin işleyişine katkı sağladığı bilinmektedir.
Tahin, ağrıyı hafifletme ve iltihabı azaltma yeteneği ile bilinir ve romatoid artrit semptomlarının tedavisinde etkili olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca tahin, astım hastalarında hava yollarının genişlemesine de yardımcı olabilir.
Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir. Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Tahin Zararları
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez.
Kanser, diyabet gibi birçok hastalığa şifa olan tahin son yılların mucize besini olarak biliniyor. Tahin, vücuttaki zehri atmıyor aynı zamanda protein ihtiyacını da karşılıyor.
Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
İbrahim Saraçoğlu, her sabah düzenli olarak tükettiği tahinin faydaları hakkında açıklama yaptı. Tahin, bağışıklık sistemini destekleyen mineraller bakımından zengindir ve vücut direncinin artırılmasına yardımcı olur. Ayrıca susam kemik sağlığını koruyucu etki gösterir ve beyin fonksiyonlarını destekler.
İltihap söktürücü özelliği bulunmaktadır. Öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür.
Aç karna tahin tüketmenin insan sağlığına etkilerini gösteren herhangi bir çalışma bulunmuyor. Ancak içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinden dolayı güne tahinle başlamanın enerjik bir seçim olabileceği söyleniyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriğine sahip olan tahin, sindirim düzeninin sürdürülmesine katkı sunuyor.
Bunun %73'ü yağ, %14'ü karbonhidrat ve %12'si proteindir. TAHİNİN ZARARLARI VAR MI? Tahin içerisinde yüksek oranda doymamış yağ asidi bulunmaktadır. Bu, vücuttaki iltihap oranını arttırarak kemiklerin ve kasların iltihaplanmasına neden olabilmektedir.
Susam tohumunun ezilmesiyle elde edilen ve genel olarak kahvaltı öğününde tüketilen tahinin birçok faydası vardır. Beslenme uzmanları tahinin 'karaciğer detoksu' sağladığını dile getiriyor. Tahin, karaciğer detoksu için çok önemli olan metiyonin maddesini barındırır.
Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor. Kereviz ve üzüm akciğerleri temizleyen diğer besinler içerisinde yer alıyorlar. Bunun yanında sebze ve meyvelerin hemen tümü akciğerlerin temizlenmesinde yardımcı görev görebiliyorlar.
Akciğeri temizlemek için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Abur cubur tüketimine son vermek, spor yapmak ve doğal besinlere yönelmek gerekiyor. Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir.
Tahin hem sos hem de karıştırılarak tüketilebilmektedir. Tatlılarda da sıklıkla kullanılan tahini sade bir şekilde tüketmek mümkündür. Ayrıca tahin sade tüketildiğinde mide sorunlarına da iyi gelmektedir. Sade tüketildiği zaman da 1 kaşıktan fazla tüketilmemelidir.
1 yemek kaşığı tahin yaklaşık 87 kcal kaloridir. Dolayısıyla fazla tüketildiğinde kilo aldırır. Bu sebeple obez ve kilo kontrolü problemi yaşayan kişilerin tahin tüketmesi önerilmez. Tahin tüketimi günlük en fazla 2 yemek kaşığı ile sınırlandırılmalıdır.
Tahin pekmez karışımının en temel özellikleri arasında vücuda enerji vermesi yer alıyor. Yorgunluk, halsizlik, bitkinlik gibi sorunlara karşı vücudun yanında yer alıyor. Bu özelliği sayesinde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi sorunlar nedeniyle bitkin düşen vücudun da daha zinde olmasına destek oluyor.
Bu da bizim için yabancı ve zararlı maddelerden arınan kan ve sağlıklı bir dolaşım sistemi anlamına geliyor. Hal böyle olunca her gün düzenli olarak tahin tüketmek yüksek kan basıncı, kolesterol gibi birçok hastalık karşısında daha dayanıklı hale gelmenizi sağlıyor.
Tahinin bol miktarda içerdiği mineraller saç dökülmesini durdurabilir. Kalp Sağlığı: Damarların açılmasını ve damarlardaki tıkanıklıkların giderilerek kan akışının normale dönmesini sağlar. Bu hem kalp sağlığını hem de vücut sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir. Tahin bu hastalıkların tedavisi için önemli bir besindir.
Tahini de sıklıkla pekmezle karıştırarak tüketiyoruz. Aslında tahin ve pekmez karıştırıldığında, içlerindeki kalsiyum ve demir bağlanarak bileşiklere dönüşüyor ve kullanılamaz oluyor. Bol kalsiyum ve demir kaynağı olan tahinin Türk mutfağında oldukça değer görmüş tariflerini sizlerle paylaşalım istedik.
Son olarak, susam yağının vücuttan ağır metallerin uzaklaştırılmasında önemli bir besin kaynağı olduğunu da hatırlatalım. Özellikle fazlaca ağır metal içeren dip balıklarını tükettiğinizde vücudunuza giren bu ağır metalleri uzaklaştırmak için ardından tahin yemek bu soruna çözüm açısından birebirdir.
Tahin tek başına etkili olduğu gibi pekmez ile tüketildiğinde cinsellik açısından daha önemli bir hal alır. Pekmez ve tahin kendi başına halihazırda zengin özelliklere sahipken birleştiğinde çok daha faydalı olur. Enerji vermesiyle cinsel gücü artırdığı bilinen bu ürün, kan akışının hızlanmasında etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri