Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
- Anlık yapılan işlemlerden olması nedeniyle kardiyoloji tahlilleri, aynı gün içerisinde sonuçlanır. - İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir.
T.C.
Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız. Bilgilerinizi girdikten sonra açılan e-Devlet sayfanızda bulunan arama motoruna "Tahlillerim" yazmalısınız. Ve açılan sayfaları takip ederek tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.
İdrar Kültürü Sonucu Kaç Günde Çıkar? Hastalar, yaptırdıkları tahlillere E-nabız'dan rahatlıkla ulaşabilir.
Tahlilin yapılma amacına, içerdiği parçalara ya da tahlilin yapıldığı hastanenin yoğunluk durumuna göre sonuçların çıkması değişkenlik gösterir. Her tahlil sonucu çıktığı anda e-Nabız sistemine düşer.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
Aile hekimi tarafından sağlık ocağında ya da hastanede yapılan tüm tahlillerin sonuçları çıktığı anda e-Nabız ekranında görünür. Ancak testlerin türüne, tetkikin türüne, tahlil sebebine göre sonuçların çıkma aralığı değişiklik gösterebilir.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir. Patoloji sonucunu öğrenmek için sistem tarafından istenilen bilgiler girilerek T.C Kimlik Numarası üzerinden patoloji sonuçlarına ulaşılabilir.
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
Direkt olarak e-Nabız üzerinden de giriş yapılabilir. e-Nabız mobil uygulaması ya da www.enabiz.gov.tr internet sitesine girilir. Açılan sayfaya kimlik numarası ve şifre bilgileri girilir. "Sonuçlar" ya da "Tahlillerim" menüsüne girilerek istenilen kan tahlili sonuçları görüntülenebilir ve PDF olarak indirilebilir.
E nabızda zaten referans dışı olduğu zaman kırmızı yazı ile belirtiyor eğer kırmızı işaret yok ise normal yeşil ok var ise sıkıntı yok demektir.
Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
Dr. Doğan Yücel'e göre, test sürecindeki hataların yüzde 75'inin hastaya doğrudan etkisi olmuyor. Ancak bu hatalar yüzünden hastaların yüzde 19'una gereksiz ek teşhisler konulabilirken, yüzde 6'sına da yanlış tedavi uygulanabiliyor.
Aile sağlığı merkezinde yapılan testler halk sağlığı müdürlürlüğüne ait laboratuvarlarda incelenmektedir. Bu laboratuvarlar akreditasyonludur ve sonuçlar kalite kontrol süreci çerçevesinde incelenerek bildirilmektedir. Kısacası sonuçlar güvenilirdir.
Tam idrar tahlili, böbrek, üriner sistem hastalıkları ile hastalığın seviyesi konusunda doktorunuza önemli bilgiler veriyor. Ayrıca idrarda protein, kan, protein, lökosit esteraz tespitine de olanak sağladığından olası hastalığınız için de aydınlatıcı bilgiler verebiliyor.
Tam idrar analizinde, idrar fiziksel ve kimyasal açıdan pek çok farklı parametreye göre değerlendirilir. Fiziksel incelemede idrarın görünümü, kokusu, pH değeri ve dansite gibi parametrelere bakılır. İdrarın kimyasal incelemesinde ise glukoz, protein, bilirubin, ürobilinojen, keton ve nitrit parametrelerine bakılır.
Yeşil Liste; Takip gerektiren hasta listesidir. Bu liste kaydını İlgili ana dal uzmanı ya da yan dal uzmanı yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri