Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Bağ-Kur'lular için ise ödeme takvimi şu şekilde; Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde. Tahsis numarasını öğrenmek için E-Devlet üzerinden SGK emeklilik işlemleri sayfasına girip, evrak takip numaraları üzerinden bu bilgiyi edinebilirsiniz.
SGK'nın verilerine göre 2022'de ortalama emekli aylığı bağlama süresi, SSK'dan emekli olanlar için 12,01 gün, Bağ-Kur'lular için 9,24 ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar için ise 9,57 gündü.
Emekli maaşı ödemesi tarihi Cumartesi gününe rastlayan hak sahiplerinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi ise Pazartesi yapılıyor. SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.
Tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılan bir numaradır. mekli tahsis numaranızı öğrendikten sonra son rakamına bakarak emekli maaşınızı hangi gün alabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Kredi tahsis ücreti, kredi alan banka müşterilerinden kesilen yasal bir ücrettir. Alınan kredi miktarına göre değişen bu tutar, bankalardan alınan kredilerin neredeyse tümünden tahsil edilir.
Sonuçların 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 7 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
SSGK Birikmiş Aylık Tutarı Nedir? SSGK Birikmiş Aylık Tutarı, hem isteğe bağlı hem de zorunlu primler dahil olmak üzere üye tarafından SGK'ya ödenen tüm primlerin toplamıdır. Bu tutar, herhangi bir zamanda Hesabım'a gidip “Aylık Katkı Paylarınızı Güncelleyin” seçeneğine tıklanarak güncellenebilir.
sorusunun yanıtı merak ediliyor. Emekli maaşı saat kaçta yatar? Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
Emekli olmak için başvuruda bulunanların ilk maaşı, başvurdukları ayın bitiminden sonra gelen ilk ayın başında ya da son haftasından itibaren yatırılır.
İşlemler, e-Devlet üzerinden ya da SGK merkezlerinden yapılabiliyor. Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek. Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren aylıklar ödeniyor.
Eğer SGK tahsis talep formunda maaş almak istediğiniz bankayı yazdıysanız ilk maaştan itibaren emekli maaşınız formda belirttiğiniz bankaya gönderilir. Eğer başvuru formunda herhangi bir banka belirtmediyseniz bu durumda ilk emekli maaşınız Ziraat Bankası'na gönderilir.
Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 5 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.
Sosyal güvenlik kurumu tarafından emekli olmuş ve emekli maaşı bağlananlar, bu numara sayesinde bütün işlerini halletmektedir. E-devlet üzerinden sorgulanmakta olan tahsis numarası, emekli maaşının ne zaman yatacağını ya da bayram vb. ikramiyelerin ne zaman yatacağı konusunda vatandaşa bilgi vermektedir.
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir. Aslında kısmi ve biriken maaş ödemesidir diyebiliriz.
4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak.
4A emekli net aylık tutarı ne demek? Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin aylık gelirlerinin gerçek miktarını gösterir. Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin yaşam standartlarını belirlemede ve emekli maaşlarındaki artışların hesaplanmasında da önemli bir parametredir.
SSK ve Bağ-kur emeklilerinin 4A-4B maaş ödemeleri tahsis numarasına göre yapılıyor.
Ödeme alıp almadığınızı e-Devlet üzerinden görebilirsiniz. e-Devlet'te "diğer emeklilik işlemleri" bölümünden "emekli günlük ödeme kısmı" sorgulaması yapılarak adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını görmek mümkün.
Yaşlılık aylığı tahsis kodu 2100, 65 yaşını dolduran kişilere ve ayrıca prim gün şartlarını yerine getirenlere verilmektedir. Başvurular SGK'ya yapılmaktadır. Prim Gün Şartları Nelerdir? Prim gün şartları, kişinin sigorta başlangıç tarihine, sigortalarının çeşidine göre değişebilmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.
Emeklilik servisinin yoğunluğuna göre değişiklik gösteren bir süreç olsa da 1,5 ile 2 ay arasında değişen bir sürede maaşlar yatar. Başvurulardan sonra geciken ödemeler için endişe duyulmasına gerek yoktur. Herhangi bir gecikme durumunda kişilerin tahsis talebinde bulunduğu tarih esas alınır.
GELEN EVRAK BEKLEMEDE: SGK ile ilgili bir işlem yapmak için evrak teslim edildiğinde evrakın henüz işleme alınmadığını ve beklemede olduğunu ifade eder. Bu durumda, evrakın işleme alınması için bir süre daha beklemek gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri