Hareketli Protezler Çamaşır Suyuna Konursa Beyazlar: Hareketli protezleri çamaşır suyuna koymak zararlıdır. Protezin kırılganlığını artırır ve protezin ömrünü azaltır.
Yiyecek kalıntılarını temizlemek için protez dişleri ılık suyla iyice yıkayın. Bir protez diş temizleyicisi kullanın. (Geleneksel diş macunu, çamaşır suyu, sirke ve sabun protez diş temizliği için tasarlanmamıştır ve bazı durumlarda zarar verebilir.
ÇAMAŞIR SUYUYLA FIRÇALAMAK BEYAZLATIR: Çamaşır suyu ile dişleri fırçalamak kesinlikle çok sağlıksızdır; asla yapılmamalıdır! Çamaşır suyu, hem dişlerimizin yapısına hem de çevredeki ağız dokumuza zarar verebilir.
Protez dişler özel diş macunu ve yumuşak bir fırça ile bol suyla fırçalanabilir, akan suyun altında sabun ile yıkanabilir veya özel temizleme tableti içeren bir bardak suyun içine protez bırakılarak bekletilebilir.
Protezlerinizi beyazlatmanın en basit yollarından biri, bir bardağa eşit miktarda sirke ve soğuk su doldurmak, protezlerinizi 20-30 dakika bu karışımda bekletmek ve ardından durulamaktır. Gerçekten bu kadar kolay!
İlgili 15 soru bulundu
Bunun için özel imal edilen protez fırçaları, protez diş macunu ve protez sıvıları kullanılmalıdır. Aynı zamanda protez çıkarıldıktan sonra temiz suda bekletilmelidir. Sabit protez kullanan hastalar, günde en az iki defa dişlerini ve protezlerini fırçalaması gerekir.
Total protezler düzenli olarak, günde en az 2 defa temizleme jeli ile birlikte fırçalanmalıdır. Böylece besin artıkları, sigara, çay ve kahve lekeleri temizlenmelidir. Fırçalama işleminde protezler için özel olarak üretilmiş fırçaların kullanılması gerekmektedir.
Protez dişler özel diş macunu ve yumuşak bir fırça ile bol suyla fırçalanabilir, akan suyun altında sabun ile yıkanabilir veya özel temizleme tableti içeren bir bardak suyun içine protez bırakılarak bekletilebilir.
Sirke çözeltisi de doğal bir temizlik maddesi olarak kullanılabilir. Bir bardak suya biraz beyaz sirke eklenerek protezin bu çözelti içinde bekletilmesi, bakterilerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Diş protezlerini kötü kokulardan arındırır.
Cevap: Çoğu durumda, diş hekiminiz takma dişinizi yeniden takabilir. Bu amaçla, protezin tabanı önemli ölçüde küçültülür veya çenenizin yeni ölçüsü alınır. Bu ölçü yardımıyla diş teknisyeni, değişen çene yapınıza karşılık gelen protez için yeni bir taban oluşturabilir.
Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Diljin Keçeci, kanal tedavisinde diş köklerindeki kanalları sterilize ve dezenfekte etmek için çamaşır suyu kullanıldığını anlatarak, şunları söyledi: ''Çamaşır suyunun yüzde 0,5 ile 2,5'lik konsantrasyonlarını rutin olarak kullanıyoruz.
Dişleri çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile fırçalamak dişleri asla beyazlatmaz, çok sağlıksızdır. (DOĞRU) Diş beyazlatma işlemi, mutlaka bir diş hekiminden profesyonel yardım alınarak yapılmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle diş beyazlatmaya çalışmak son derece yanlıştır.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
Aksi durumda protezin alt kısmında yemek birikintileri toplanmaktadır. Ağız kokusunun oluşmaması için her gece takma dişlerin çıkarılması ve suda bekletilmesi gerekir.
Protezler en iyi şekilde, uygun diş fırçası ve temizleyici ürünlerle düzenli olarak temizlenerek korunur. Protez Diş Karbonatla Temizlenir mi? Karbonat, protez diş temizliği için doğal ve etkili bir seçenektir.
Daha önce protez kullandıysanız yeni protezinize daha kısa sürede ve rahatlıkla alışacaksınız. Protezinize alışabilmek için ilk günlerde yatarken çıkarmayınız. Protezinizi kullanmaya alıştıktan sonra yatarken protezler çıkarılmalı, ağız dokuları dinlendirilmelidir.
Sabit Protezlerin Bakımı
Deterjan veya çamaşır suyu vb. temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Protezler için özel üretilmiş fırçaların kullanılması gerekmektedir. Böylelikle fırçalama işlemi yapılan temizliğin yanı sıra kimyasal olarak da temizliği sağlanacaktır.
DAİMA YUMUŞAK KILLI BİR FIRÇA KULLANIN
Günlük bir temizleme tableti kullanın ve ardından yumuşak bir fırça kullanarak çıkarılabilir dental ürününüzde kalan gıda artıklarını hafifçe fırçalayarak temizleyin. Bu rutin, dental ürününüzü temiz tutmanın yanı sıra ürününüzün çizilmesini de önlemeye yardımcı olacaktır.
Diş protezlerini temizlemenin etkili bir yolu, Corega gibi özel bir diş protezi temizleyici tablet çözeltisi içinde bekleterek derinlemesine temizlemektir. Temizleyici tabletler ayrıca kokuya neden olan bakterilerin %99,9'unu ortadan kaldırır*.
Corega Diş Protezi Temizleyici Tablet'i ne sıklıkta kullanabilirim? Corega Diş Protezi Temizleyici Tablet'in günlük olarak kullanılması tavsiye edilir.
Bir kabın içerisine konulan suya diş protezleri konur. İçerisine 1 adet temizleme tableti atılır. 10-15 dakika kadar suyun içerisinde bekletilen protezler çıkartılır ve temiz suyla durulanır. Protez dişleri fırçalarken yumuşak diş fırçası tercih edilmelidir.
Protezi çıkartma işlemi iki elin, alt çenede başparmak üst çenede işaret parmağı kullanılarak yapılmalıdır. Sağlı sollu dişlere gelen kroşeler (kancalar) alt çenede yukarı, üst çenede ise aşağıya doğru çekilerek çıkartılmalıdır. - İlk günlerde protezler çenenin yumuşak dokularında vuruklar oluşabilir.
Karbonat, tuz ve sirkeden 1 çay kaşığı almalısınız. Ardından bunları bir kapta karıştırmalısınız. Bir miktar diş fırçasına sürdükten sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Haftada birkaç kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Diş protezlerinin temizliği, doğal dişler kadar önemlidir. Hasta, protezin bakımını aksattığında, protezde eskime ve sararma meydana gelebilir. Temizliğine önem verilmeyen diş protezleri ağız enfeksiyonlarına, ağız kokusuna ve diş eti çekilmelerine yol açabilir.
Leke belirsizse biraz limon suyu ile ovuşturmak size yeterli olacaktır. Leke daha ciddiyse çamaşır suyuna başvurmanız gerekir. Leke oldukça koyuysa şu hamurdan yararlanın: bir çorba kaşığı bikoarbonat dö sud, bir çorba kaşığı ponza taşı pudrası ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Bununla elinizi iyice ovuşturun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri