Belgeleri hazırlamadan önce taksi şoförü olmak ve kart alabilmek için taksi şoförü olmak için yaş sınırı 22 yaşını doldurmuş olmak ve 66 yaşını aşmamış olmanız gerekmektedir. 22 yaşından küçük ve 66 yaşından büyük kişiler taksi şöför kartı alamazlar.
Değerli meslektaşlarımız; Ticari taksi alımı için ve şoförlük yapabilmek için 65 olan yaş şartı 68 olarak değiştirilmiştir.
Ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin 66 yaş sınırlaması; 4925 Sayılı Karayolları Taşıma Kanununa dayanılarak hazırlanan Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin şoförlerde aranacak nitelik ve şartları belirleyen 34. Maddesinin (c) bendi “…şoförlerin 66 yaşından gün almamış olmaları” hükmü doğrultusunda UKOME ...
A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21.
İlgili 43 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Taksi Şoförü 2023 yılında ortalama 31.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Taksi Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.840 TL maaş alıyordu.
İlkokul diploması olup 22 yaşından gün alan kişiler, tır şoförü olabilirler.
Kamyon ve çekici kullanacak olanların alması gereken ehliyettir. C sınıf sürücü belgesine sahip olan araç sahipleri M, B1, B, C1 ve F sınıfı araçları da kullanabiliyor. Başvuru için ise en az B grubu ehliyetiniz olması gerekiyor. Yaş sınırı ise 21 olarak belirleniyor.
İstanbul Şoför Kartı alabilmeniz için tüm şoför kardeşlerimize sunulan bu hizmet tamamen ücretsiz. Şoför Kartı için gerekli yeterliliklere ve belgelere sahipseniz başvurunuzu ücretsiz yapıyor ve takip ediyoruz. Psikoteknik Değerlendirme Raporu Ya da Psikoteknik Belgesini Nedir?
Bu butona tıklayıp açılan pencerede kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz taktirde şoför kartı ücreti için 132,00TL. tutarında ödeme çekilecek ve bu şekilde ibb şöför kartı ödemesi yapmış olacaksınız.
Src belgesi için yaş şartı aranmaktadır. Yaş şartını şu şekilde özetleyebiliriz; 66 yaşından gün almayanlar ile 18 yaşını doldurup ehliyet almaya hak kazananlar eşya ve kargo taşımacılığı için eşya ve kargo taşımacılığı için src belgesi ne başvurabilirler.
Dolmuş şoförleri, taksi şoförleri, okul servisi ya da personel servisi şoförleri, şehir içi ya da şehirlerarası otobüs kullanan şoförler SRC 2 belgesi almalıdır. Yaş konusu SRC 1 belgesi alma koşulları ile aynıdır. SRC 2 belgesi almak için de psikoteknik raporu alınması gerekmektedir.
Ticari taksilerdeki kullanım süresine ilişkin değişikliğe gidildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ticari taksi plakası sahiplerine gelişmeyi kısa mesajla duyurdu. Daha önce B ve C segmenti sarı renkli ticari taksiler 5 yıl süre ile kullanılırken, alınan yeni kararla birlikte bu süre 6 yıla çıkarıldı
Ticari taksilerde 12 ya da 24 saat düzeni üzerinden çalışma sistemi bulunuyor. Genelde 12-12 çalışılarak bir takside 2 şoför bulunuyor. Şoförün ilk mesaisi saat 03:00'te başlıyor. Saat 15:00'da bitiyor.
Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü 2021 yılında yeni düzenlemeye göre karayolu yük ve yolcu taşıyan ticari araç kullanan şoförlerde araç kullanımı yaşını 65'ten 69'a çıkardı. Kişilerin 69 yaşından yaş almamış olması yani 69 yaşından küçük olması şart koşul olarak biliniyor.
Taksi Şoförü Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır? MYK kurumu tarafından yetkilendirilen SC Belgelendirme kuruluşuna başvuruda bulunarak, taksi şoförü mesleki yeterlilik belgesi alabilirsiniz. Online başvuru için, internet adresini kullanabilirsiniz.
Günümüzde ticari araç kullanmak için alınması gerekilen belgelerin arasında ilk sıralarda Şoför kartı bulunur. Bu kartı almak için gerekilen koşulların ve şartların sağlanılması ve o şekilde başvuruda bulunulması gerekir. Her belediye mutlaka bu kartı ister ve şoför kartı olmadan ticari araç kullanmanıza izin verilmez.
EHLİYET GBT (SÜRESİ 2 AYI GEÇMEMİŞ) E-DEVLET ÜZERİNDEN –EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİSTEMİNDEN –SÜRÜCÜ CEZA BİLGİSİ BARKODLU BELGE SORGULAMADAN ALINACAK.SÜRE 5 YIL SEÇİLECEK. İ. B.B E- TUHİM ADRESİNDEN RANDEVU ALINARAK AMATEM – ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI TESTİNE GİDİLECEK.
Taksiler için araç ve şoför standartlarının belirlenmesi çalışması UKOME kararı ile sonuçlandırılmaktadır. Çalışma Ruhsatı başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinde "e-toplu ulasim ruhsat" linkinden esnafımız ruhsat başvurusunda bulunmak durumundadır.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
E sınıf ehliyet, M, B, B1, F ve D1 ehliyet sahiplerinin kullanabildiği bütün araçları kullanabiliyor. E sınıfı ehliyetin 2016 yılından beri dağıtımı bulunmuyor. E sınıfının kapsadığı araçları kullanabilmek için C ve D sınıfı ehliyetin alınması gerekiyor.
B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır.
Kısaca SRC Belge tiplerine göre yaş sınırları: SRC 1, SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 Belgesi için 18 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmalıdır. Yukarıda Bahsedildiği gibi SRC Belgesine sahip olsanız bile bazı araçlar için mevzuatın yaş sınırlamaları öncelik taşır.
Trafik mevzuatına göre 18 yaş altına ehliyet verilmiyor ancak ileri yaş için herhangi bir üst sınır yok.
Otobüs Şoförü Olmak İçin Gerekenler
Meslek yüksekokullarının otobüs kaptanlığı (şoförü) bölümünden mezun olan ya da özel sürücü kurslarında verilen mesleki eğitimleri alıp, MEB tarafından hazırlanan sınavları başarıyla geçmiş E sınıfı ehliyete sahip kişiler otobüs şoförü olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri