Yasal düzenleme gereği BİREYSEL kredi kartları ile kozmetik, alkollü içecek, ofis malzemeleri, telekomünikasyon, yemek, gıda, akaryakıt, hediye kart ve hediye çeki alımlarında, doğrudan pazarlama, yurtdışı alışverişleri, basılı ve külçe halindeki kuyum harcamalarında taksitli satış yapılamamaktadır.
Hangi sektörlerde kredi kartı taksiti olmayacak? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.
Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz”.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yürüttüğü çalışmalara göre kredi kartına taksitli satışı yapılamayan cep telefonundaki yasak kalkıyor.
- Taksit yasaklı sektörlerde Kurumsal/Ticari kartlarla 9 taksite kadar taksitli işlem yapılabilecek, - Taksit yasaklı olmayan sektörlerde ise Bireysel ve Kurumsal/Ticari tüm kredi kartlarında üst sınır olan 9'a kadar taksit uygulanmasına devam edilecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Ticari kredi kartları ile en fazla 9 taksit yapılabilmektedir. Peşin fiyatına 3 ve 6 taksit kampanyasından faydalanabilmek için, alışveriş tamamlanmadan önce Trendyol ödeme sayfasında ilgili taksit seçeneği seçilmelidir. Taksit seçeneği Firma tarafından ödeme sırasında sunulmaktadır.
DİĞER BİLGİLER: 24 Haziran 2023 tarihlerine kadar giyim, aksesuar, ayakkabı, optik ve saat sektörlerinde kampanyaya dahil üye işyerlerinden yapılan 500 TL ve üzeri alışverişlerde +4 taksit uygulanacaktır.
Mevcut kredi, kredi kartı, çek ya da senet ödemelerinizin üst üste yapılmaması durumunda isminiz Merkez Bankası veritabanındaki listeye eklenir. Bu listeden adınızın çıkması için ise, mevcut borcunuzu tamamen ödemeniz gerekir. Borcunuzu tamamen ödedikten sonra da 5 yıl süreyle adınız bu listede tutulur.
Geçen hafta BDDK tarafından alınan bir karar ile yurtdışı konaklama harcamalarının kredi kartı ile taksitlendirilmesi uygulamasına son verildi. Kararın arkasında Türk vatandaşlarının tatil için, giderek daha yoğun şekilde yurtdışını tercih etmesi yatıyor.
alımlarında ve fiyatı 5000 Türk Lirasına kadar olan televizyon alımlarında 9 ay taksit uygulanabilmektedir. Ticari kartlar için geçerli azami taksit sayısı 3 taksit olarak sınırlandırılmıştır.
Sadece firmanızın genel ihtiyaçları doğrultusunda yaptığınız harcamalar belirtilen limitler çerçevesinde faizsiz ve ücretsiz olarak taksitlendirilebilir, amaç dışı harcamalar (kuyum vb.) taksitlendirilemez.
Yiyecek, hediye kartı, yurt dışı harcamaları, akaryakıt, alkol, telekomünikasyon, kozmetik, ofis malzemeleri ve market alışverişlerinizi sonradan taksitlendiremezsiniz. Peki, hangi harcamalar sonradan taksitlendirilebilir?
Online veya fiziksel alışverişlerin tümü kredi kredi kartı ile taksitlendirilebilir. Bu alışverişlerin başında giyim geliyor olsa da; market harcamaları, mutfak gereksinimleri ve yeme-içme gibi akla gelecek hemen hemen her alanda kredi kartı ile harcama yapılabilir.
Kredi Kartına Taksitli Harcamalara Sınırlama
BDDK'nin aldığı kararla birlikte söz konusu harcamalar için kredi kartı taksitlendirme seçeneği kaldırıldı.
Kredi kartına taksitlerde kozmetik ürünlerin kaldırılmasının ardından sektörün büyük firmaları ve temsilcilerinden “sektör zora girer” açıklamalarına karşın hükümet geri adım atmadı. Yapılan tüm görüşmelere karşın cari açığı artırıcı etkisi olduğu gerekçesiyle kozmetik ürünlere taksit imkanı sağlanmayacağı açıklandı.
Peşin Fiyatına Taksitli Ödeme Seçenekleri
5000 TL altı Televizyon alış verişlerinde 9 ay, 5000 TL üzeri Televizyon alışverişlerinde ise en fazla 4 ay taksit uygulanır.
İlgili yasal düzenlemeler gereğiyle havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda taksit yapılamamaktadır.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı kredi kartı harcamalarına yönelik yeni kararlar aldı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "Havayolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kart harcamalarına taksit yapılamayacak." ifadelerine yer verildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), önceki gün internet sitesi üzerinden duyurduğu kararıyla yurt dışı turizm haracamalarında kredi kartına taksitlendirmeyi kaldırdı. Döviz çıkışına da neden olan havayolları, seyahat acentaları ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalar artık peşin yapılacak.
90 gün boyunca ödemediğiniz borcunuz hakkında yasal takip başlar. Daha sonra Merkez Bankası tarafından kara listeye alınırsınız. Tutulan kayıt, borç ödendikten yaklaşık 5 yıl sonra silinir.
Yapmanız gereken Merkez Bankasına durumunuzu anlatan ve kara listede olup olmadığınızın sorgulanmasını isteyen bir dilekçe yazmaktır. Dilekçe iadeli taahhütlü olarak yazılmalıdır. Merkez Bankası 15 gün içerisinde sizle gerek duyduğunuz bilgileri yazılı olarak ilecektir.
Kara listeye almak, bir grup veya otorite tarafından kaçınılması veya güvenilmemesi gereken insanların, ülkelerin veya diğer varlıkların bir karalama listesi (veya siyah liste) oluşturulması eylemidir; eğer insanlar bir karalama listesinde yer alıyorlarsa, yanlış bir şey yaptıkları veya güvenilmez oldukları düşünülür.
Ticari kredi kartları ile en fazla 9 taksit yapılabilmektedir. -500 TL ve üzeri alışverişlerde peşin fiyatına 3 taksit ve 6000 TL ve üzeri alışverişlerde peşin fiyatına 6 taksit sunulmaktadır. Erteleme kampanyası Trendyol mobil uygulaması üzerinden yapılan 2-9 taksitli alışverişlerde geçerlidir.
Ticari kredi kartları ile en fazla 9 taksit yapılabilmektedir. Peşin fiyatına 3 ve 6 taksit kampanyasından faydalanabilmek için, alışveriş tamamlanmadan önce Trendyol ödeme sayfasında ilgili taksit seçeneği seçilmelidir. Taksit seçeneği Firma tarafından ödeme sırasında sunulmaktadır.
Kredi kartları ile yapılacak işlemlerde üç taksitle ödeyebilirsiniz. Üç taksitli ödemeleri Bonus, Maximum, World, Axess, Advantage cards, ve HSBC kredi kartlarından, Visa, MasterCard veya Troy logoları olması durumunda kabul ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri