E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu sorgulama işlemi, tapu dairelerine gidilerek yapılabileceği gibi tapuya gitmeden de online olarak da yapılabilir. Tapu bilgileri ise, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile internet üzerinden kolayca şekilde öğrenilebiliyor.
e-Devlet kapsamı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dijital hizmetleri kullanılarak, kuruma gitmeye gerek kalmadan tapu kayıtlarına hızlı ve kolayca erişilebiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde yer alan tapu bilgileri sorgulamasına erişim sağlayan ...
Ancak başkasına ait olan tapu işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Bu işlem sadece kişinin kendi üzerine olan ve kayıtlı bulunan tapular üzerinden gerçekleşebilir. Güvenlik önlemleri ve benzeri koşullar doğrultusunda, kişi sadece kendi üzerindeki tapu üzerinden sorgulama yapabilir.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Gayrimenkulün alım, satım şartları, krediye uygunluğu da kayıt şekline göre farklılık gösteriyor.Mavi ve pembe renkte bulunan tapularda taşınmazın özellikleri yer alıyor. Bu özellikler arasında konutun kat sayısı, kapladığı alan gibi detaylar bulunuyor. Bunun yanında açık adresi ve mal sahibinin bilgileri yer alıyor.
“Tapu sicilinin açıklığı” başlıklı yeni düzenlemeye (MK mad. 1020) göre durum aynen şöyledir: “Tapu sicili herkese açıktır.” “İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin veril- mesini isteyebilir.”
Paylaş: Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
Ada/Parsel'den Adres Bulma
Ancak, taşınmaz gayrimenkule ait olan ada parsel bilgilerinden adres bulunabiliyor. Bunun için Tapu Kadastro Müdürlüğünün https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresini kullanarak sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede analiz, adres, coğrafi bilgiler gibi detaylara erişim sağlayabilirsiniz.
Tapu ve kadastro Genel Müdürlüğü, Mirasçısı Olunan Taşınmazların Öğrenilmesi Hakkında Bilgiler. Mirasçısı olduğunuz taşınmazların öğrenilebilmesi için öncelikli adresimiz webtapu.tkgm.gov.tr olacaktır.
Tapu sicilinin amacı, taşınmazlar üzerindeki ayni hakların durumunu göstermek suretiyle aleniyeti sağlamaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesi için tapu sicilinin herkese açık olması gerekir. TMK m. 1020/I'deki “ Tapu sicili herkese açıktır.” ifadesiyle tapu sicilinin açıklığı ilkesi kabul edilmiştir.
Parsel ve pafta sorgulaması işlemini e-Devlet uygulaması veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) web sitesi tkgm.gov.tr üzerinden 7 gün 24 saat yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini kullanarak, TAKBİS sorgulaması yaparak parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Dedenizin ismine göre Tapu ve Kadastro Bilgi Sisteminden (Takbis) her hangi bir tapu dairesine başvurarak Türkiye çapında arama yaptırabilirsiniz. Dedeniz adına halen kayıtlı (yani henüz kimseye devredilmemiş) bir yer varsa hemen bilgisayarda çıkacaktır.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
Son revizyonla, 46 işlem, tapu il müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.
E-Devlet üzerinden tapu beyanı yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/tapu-tasinmaz-beyan adresine tıklayıp T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak emlak beyan işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Ada nedir parsel nedir: Ada, dört tarafı cadde, meydan, demiryolu, sokak, akarsu gibi yapay ve doğal engellerle çevrilmiş parseller topluluğuna verilen isimdir. Parsel ise sınırlanmış, ayrılmış arazi parçası demektir.
e-Plan otomasyon uygulaması ile imar durum belgelerine; il, ilçe, mahalle, ada, parsel ve plan bilgilerini girerek ulaşmak mümkündür. Detaylı bilgi için; https://e-plan.gov.tr/imar adresine gerekli bilgileri doldurarak ulaşabilirsiniz.
Parsel anlam olarak bir toprak parçasını ifade eder. Ancak gayrimenkul sektöründe ayrılmış ve sınırlanmış arazi parçasına parsel denilir. İmar Kanununun 18. maddesi gereğince bu toprak parçasının sahibi bir kişi olabileceği gibi birden fazla kişi de olabilir.
Bunun için ise öncelikle veraset ilamının elinizde olması ve sonrasında belirli kurumlara giderek araştırma yapmanız gerekecektir. Banka, noter ya da sulh hukuk mahkemesine başvuru yaparak, net mal varlığının ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.
Miras araştırması için ilk adım veraset ilamı yeni mirasçılık belgesinin alınmasıdır. Mirasçılık belgesinin alınmasından sonra tapu, banka, trafik tescil gibi kurumlara gerekli başvurular yapılarak murisin mal varlığı araştırması yapılabilir.
Bilinmeyen Miras Öğrenme
Tapudan miras sorgulama vasıtasıyla miras durumuna dair bilgi alınabilir. Bunun yanı sıra konu dahilinde merak edilen içeriklerden bir diğeri de miras kalan paranın bankadan nasıl alınabileceği sorusudur ve ibrazı ile banka mevcut parayı hisseleri dahilinde mirasçılara öder.
Ülkemizin en kıymetli tarihî ve kültürel mirası olan arşiv hazinelerinden önemli bir kıs- mı da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi bünyesinde muhafaza edilmektedir.
Avukatların tapu kayıtlarına ulaşma derdi sona erecek
Avukatlar, mesleki faaliyetlerini yürütürken ihtiyaç duydukları tapu kayıt bilgilerini bir tıkla temin edebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri