Web tapu başvuru takip işlemleri, internet üzerinden yapılabilir. İşlemler hem e-Devlet hem de tapu müdürlüğü tarafından yapılır. Başvuru için ilk olarak https://www.tkgm.gov.tr/basvuru-sorgulama adresine girmek gerekir. İlgili adreste başvuru sorgulama için istenen tüm bilgiler doldurulmalıdır.
Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.
Web tapu, en basit haliyle, tüm vatandaşların ve ticaret sicilinde kayıtlı olan şirketlerin taşınmazlarını internet üzerinden takip edebilmelerini ve yönetebilmelerini elverişli hale getiren bir bilgi sistemi.
Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.
Tapu işlemi için randevu saatinden 15 dakika önce dairede olup başvurunuzu yapmalısınız. Ardından size gelecek bilgi mesajı üzerinden tapu harçlarını yatırmalı ve randevu saatinde tekrar tapu dairesinde olmalısınız. İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Tapu teslimi yapıldıktan sonra para ödenir. Bu yöntem, hem alıcının hem de satıcının güvenliğini sağlar.
Tapu müdürlüğü erken bir tarihe randevu verebileceği gibi daha geç bir tarihe de erteleyebilir. Verilen tarih gününde ise başvuru yapılarak sürecin sonuçlanması beklenir. Süreç genellikle ya gün içerisinde ya da 1-2 gün içinde kesinleşmektedir.
E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Parsel sorgulama uygulaması (https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/) ile il, ilçe, mahalle, ada ve parsel no seçilerek sorgulama yapılır.
Tapu bilgilerinin tümü Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM sistemleri üzerinden tutulmakta olup e devlet sistemi üzerinden kişilere tapu bilgilerini görüntüleme imkanı sunulmaktadır. Ancak, kişilerin güvenliği ve mal varlığı bilgilerini korumak adına bu işlem e-Devlet üzerinden sunulmaktadır.
Tapu başvuru takibi için web tapu internet sitesi kullanılabilir. Bunun için ilk olarak webtapu.tkgm.gov.tr adresine girilmesi gerekir. Bunun yerine https://www.tkgm.gov.tr/basvuru-sorgulama adresi üzerinden de işlem yapılabilir. Gelen ekranda “Başvuru Sorgulama” seçeneğine tıklamak gerekir.
Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.
Vatandaşlar tapu işlemleri için uzun süre beklemek yerine web tapu ile bütün işlemleri aynı günde tamamlayabiliyor. Bu yüzden “Web tapu ne kadar sürer?” sorusu sıkça soruluyor. Yalnızca istisnai durumlarda işlemler ertesi güne kalırken genellikle işlemlerin tamamı aynı gün sonlanıyor.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
kimlik numarası e devlet sistemi üzerinde kayıtlı değil ise ya da tapu bir Osmanlı tapusu ise sistem üzerinden tapu sorgulaması yapılamaz. Sistemde tapu bilgisi yer almayan kişilerin e devlet sayfasında yer alan “Beyanda Bulunun” kısmından ilgili Tapu Müdürlüğü'ne beyanda bulunulması gereklidir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)
Parsel sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden de yapabilirsiniz. Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yani bir gayrimenkulün devir veya iktisabı durumunda alıcı tarafından binde 20, satıcı tarafından binde 20 olmak üzere toplamda binde 40 oranında harç ödenmektedir. Örneğin 100.000 TL'ye satılan bir konut için alıcı 2.000 TL, satıcı 2.000 TL olmak üzere toplamda 4.000 TL tapu masrafı ödenecektir.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne hisseli tapu denir. Gayrimenkul sahiplerinin isimleri açık bir şekilde hisseli tapuda yazar ve gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtilir. Hangi ortağın hangi bölüme sahip olduğu ise belirtilmez.
Eğer gidebilme imkanınız yoksa “Alo 181” Tapu ve Kadastro Hizmet Hattını arayarak taşınmaz bilgileri ile bildirim kaydı düzenletebilir, probleminizin çözüme ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.
Tapu işlemlerinin hazırlanmasının ardından, tapu müdürlüğü, BAŞVURU SIRASINDA BELİRTİLEN CEP TELEFONU NUMARASINA işlemlerin hazır olacağı zamana dair bir mesaj gönderir. Buna RANDEVU MESAJI denir.
Tapu randevusu için aranacak tel no 181 olup; internetten randevu almak isteyenler ise https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresine giriş yapabiliyor. Tapudan randevuyu, hak sahibi alıyor. Bunun için kişinin TC Kimlik Numarasını girmesi gerekiyor.
Taşınmaz işlemleri için bilhassa alım-satım işlemleri için idareden randevu almak gerekiyor. Randevusuz işlem gerçekleştirilemiyor. Telefonla ya da internet üzerinden tapu randevusu almanın kolaylığını da göz önünde bulundurarak, randevu işlemini ihmal etmemenizi öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri