Yiyeceklere lezzet katan, en sevilen baharatlardan biri olan tarçının yağları yakması, metabolizmayı hızlandırması gibi nefis özellikleri var.
Toz tarçınla parayı çekin
Hanenizin ya da iş yerinizin kapısına gidin. Elinizdeki toz tarçını bir nefeste kapının dışından içeriye doğru üfleyin. Tarçının yerde en az 24 saat kalmasına izin verin. Bu süre içerisinde ekonomik olarak isteklerinize odaklanın.
Kaynayan sıcak suya 1 çubuk toz tarçın veya 1-2 çay kaşığı toz tarçın konulur. Eğer zencefili kök zencefil olarak koyacaksanız ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı zencefili demliğe ekleyin. Eğer toz zencefil kullanacaksanız 1 çay kaşığı zencefili demliğe koyarak tüm karışımı 5 dakika ocakta demlenmeye bırakmalısınız.
Tıpkı tarçın gibi! Hem yemeklerin hem de tatlıların önde gelen baharatları arasında olan tarçın, özellikle kış mevsimi ile birlikte göz önünde olsa da kendine has aroması ve içeriği sayesinde metabolizma düzenleyici, kan basıncını dengeleyici ve vücuda enerji verici bir etkiye sahiptir.
Tarçın kabukları tatlı ve eşsiz kokusu ile ortamdaki negatif havayı dağıtır. Şifada, iştahsız insanların tedavisinde ve kan basıncının dengelenmesinde kullanılır. Tütsüler, meditasyon, ferahlama, kötü kokuları bastırma, bio enerji, çakra açma vb. nedenlerle binlerce yıldır kullanılmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Tütsü yakmak için önce çubuğu ya da kullanacağın tütsü çeşidi her ne ise onu nazikçe tutuşturman gerekir. Örneğin, bir tütsü çubuğunu yakmak için ucunu harekete geçirmek için bir çakmak veya kibrit kullanabilirsin. Tütsü tutuşturulduktan sonra, genellikle üfleyerek alevi nazikçe söndürmen beklenir.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Tarçın ağaçları kabuklarından elde edilen bu baharat ağırlıklı olarak mutfaklarda, tatlı ve tuzlu yemeklerde, kahvaltılık gevreklerde, atıştırmalık ürünlerde, çay ve geleneksel yiyeceklerde aromatik bir çeşni ve lezzet verici olarak kullanılır.
Özellikle çubuk tarçının faydaları pek çok platformda diyabet hastaları üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle ön plana çıkmaktadır. Buna ek olarak kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi, beyin ve sinir sistemine ilişkin hastalıklardan koruması, kanserden koruması gibi pek çok olumlu etkiyi de beraberinde getirir.
Karanfil ve Tarçın; çoğunlukla birbirinden ayrılmayan bu ikilinin de her birinin afrodizyak etkisi oldukça yüksektir. Kadınlar için tarçın, karanfil ve adaçayının beraber tüketilmesi ile hem gevşetici etkisi hem de afrodizyak etkisi artmaktadır.
Tarçının en önemli faydalarından biri de şeker ihtiyacını karşılayıcı özelliği sahip olmasıdır. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Günümüzde toz tarçın yerine kabuk tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Peki, tarçın suda nasıl kaynatılır? Bir cezve ya da tencereye içme suyu konulur, su kaynadıktan sonra ocaktan alınır içerisine çubuk tarçın atılır ve demlenmeye bırakılır. 5-10 dakika sonra hazırladığınız çubuk tarçınlı suyu içebilirsiniz.
Yapılışı; Bir tencerenin içerisine içme suyu ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın. Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz.
Ritüeller istenilen durumları yaratmak ya da istenilmeyen durumlardan kaçınmak amacıyla icra edilirler.
Tarçın pek çok yiyecek ve içecekle tüketmek için uygun bir baharat. Toz tarçın çorbalara, etlere ve soslara ilave edilerek tüketilebileceği gibi çay, salep, kahve, smoothie ve meyve suyu gibi içeceklerle de tüketilebiliyor.
Tarçın kokusundaki rahatlatıcı etki depresyon ve sinire iyi gelir. Özellikle stres nedenli depresyona karşı etkilidir ve keskin kokusu ile zihin açıcı doğal bir kaynaktır. Ayrıca çağın en ciddi hastalıklarından olan Alzheimer hastalığına karşı tahrip olan beyin hücrelerini onardığı kanıtlanmıştır.
Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Bir çubuk tarçın sadece bir kullanımlık değildir. Çubuk tarçınlar dört kereye kadar kullanılabilmektedir.
Tadını kaybetmeden önce bir çubuk tarçını birkaç kez karıştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Sadece sıcak suyla durulayın ve tekrar kullanmadan önce kurumasını bekleyin.
Dilerseniz tarçınlı yoğurt kürünün faydalarına hep birlikte bir göz atalım. 1- Tokluk hissi yaratır ve bağırsak problemlerini çözerek kilo vermemize yardımcı olur. 2- Kolesterol ve yüksek kan şekerini dengede tutar. 3- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Seylan ve Çin tarçını. Seylan tarçının aroması daha hoş, tadı daha güzeldir. Bu yüzden gıda maddelerinde kullanılır. Çin tarçının ise etken maddesi daha fazla yüksek, Seylan tarçınına göre aroması daha farklıdır.
1) Tarçın. Pek çok kadın tarafından denenen ve hemen hemen aynı sonucu alan adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini de durdurucu etkiye sahip.
Üzerlik Tütsüsü
Bu sebeple nazar ve büyü olmak üzere 2 büyük kötü enerjiden korunmada kullanılır. Halk arasında üzerliği kullanmanın birçok yolu vardır. Üzerlik tohumlarını minik kese içerinde üzerlerinde taşımak karşılaşacağınız olumsuz enerjilerden korunmak için bir yoldur.
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
Tava, içindeki tuzla birlikte ateşe konulur 1. Tuz kullan. Dünyadaki birçok kültürde tuzun iyi şans getirdiğine inanılır. Kötü şansın birçok türünden kurtulmak için bir tutam tuz al, SOL omzundan aşağı serp sağ omzunun 16-Tuz ve kireç negatif enerjiyi üzerinde toplar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri