Dilerseniz tarçınlı yoğurt kürünün faydalarına hep birlikte bir göz atalım. 1- Tokluk hissi yaratır ve bağırsak problemlerini çözerek kilo vermemize yardımcı olur. 2- Kolesterol ve yüksek kan şekerini dengede tutar. 3- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Yatmadan önce bir kase tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz. Tarçınlı yoğurt bu şekilde hızlı bir yağ yakımını başlatacak ve uykuda bile yağ yakmaya devam edeceksiniz. Düzenli olarak spordan sonra ya da ara öğünlerinizde tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflayabilir ve yağ yakabilirsiniz.
Yağ Yakıcı Yoğurt Tarçın Tarifi Nasıl Yapılır? Bir çorba tabağında 5 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyerek karıştırın. Her gün kahvaltıdan 30 dakika önce yada akşam yemeğinden 30 dakika önce yiyin. Bu karışımı yediğinizde iştahınız kesilir ve karnınız tok olur.
Özellikle kabızlık gibi problemlere karşı sindirim sitemini düzenleyerek bağırsakları rahatlatır. Hazımsızlık ve kramp gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve ishal durumlarında vücudu dengeler.
İlgili 31 soru bulundu
Tarçınlı yoğurt kürü yapılışı
İhtiyacınız olan sadece 1 kase yağsız yoğurt ve 2 çay kaşığı toz tarçın. İkisini bir kasede karıştırıp tüketin.
#şifabul Geceleri sağlıklı atıştırmalıkların başında tarçınlı yoğurt gelir. YAPILIŞI: İhtiyacınız olan sadece 1 kâse yağsız yoğurt ve 2 çay kaşığı toz tarçın. Hazırlaması oldukça pratik olan bu karışımı her gece 1 porsiyon yiyebilirsiniz.
Tarçınlı yoğurt tükettiğinizde ise; anında midenizi rahatlatabilirsiniz. Mide rahatsızlığı yaşıyorsanız, günde bir kase tarçınlı yoğurt midenizi sağlığına kavuşturabilir. Kilo vermek istediğinizde ise; sağlıklı bir ara öğün olarak tüketebilirsiniz.
Tablet şeklinde kullanıldığında, pek çok çalışmada yan etkilerden kaçınmak için tarçının genellikle karbonhidrat açısından zengin bir yemekle birlikte alınan günlük 500 miligram ile 6 gram (1 çay kaşığı) arasında tüketilmesi tavsiye edilir.
Aç karnına yoğurt tüketimi tokluk hissi vererek diyet yapanlarında ilk tercihleri arasında gelmektedir. Orta yaşlılar için kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı görülmektedir.
Günümüzde toz tarçın yerine kabuk tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Vitamin deposu tarçın, sperm kalitesini artırıyor. Erkeklerin korkulu rüyası olan iktidarsızlık sorununa da çare oluyor.
Tarçın Damarları Açar mı? Kolesterolü azaltır. Tarçınlı balın düzenli şekilde tüketimi kalp vuruşlarını kuvvetlendirir. Yaşlanmanın etkisiyle atar damarlar ve toplar damarlar esnekliğini kaybedip tıkanır.
Sindirim sağlığı: Yoğurt, probiyotikler içerir ve sindirim sistemi için yararlı bakterileri besler. Yatmadan önce yoğurt yemek, gece boyunca sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir. Uyku kalitesi: Yoğurt, triptofan adı verilen bir amino asit içerir.
Yoğurt, vücuttaki zararlı toksinleri atmak için kullanılmaktadır. Ayrıca zehirlendiğini düşünen kişiler yoğurt yemektedirler. Bunun amacı ise vücuttaki zararlı toksinleri atmak içindir. Bundan dolayı yatmadan önce yenilen yoğurdun zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir.
Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir.
Genellikle tarçın çayının yemeklerden önce, aç karnına içilmesi önerilir. Eğer sabah içmeyi tercih etmiyorsanız gece yatmadan önce tarçın çayı içebilirsiniz.
Aynı zamanda gereğinden fazla tüketilen tarçın kan şekerini düşürmenin yanı sıra, tansiyon ya da kalp rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.
Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar
Eski çağlardan beri bronşit tedavisinde ve kronik öksürüklerin iyileştirilmesinde tarçının kullanılmasının nedeni de budur. İçerdiği biyoaktif bileşenler sayesinde tarçın; vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder.
Kemik erimesini yavaşlatır. Tarçın baharatı, içeriğinde yer alan güçlü vitaminler ve bileşenler sayesinde kemikleri güçlendirerek romatizma ve artrit ağrılarını azaltır. Eklem iltihaplarına iyi gelerek, kemik erimesini yavaşlatır.
Tarçınlı su içinde yer alan enzimler, özellikle karın bölgesinde yer alan kan damarlarını uyarır ve bu bölgede oluşan yağların yakımını hızlandırır. Kilo vermede en etkin baharatlardan biri olan tarçın, kan şekeri seviyesini düzenler.
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur. Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
Kilo verme sürecinde olanlar için en zorlu zamanlar ara öğünlerde ihtiyaç duyulan atıştırmalıklardır. Aynı zamanda metabolizmaya ve yağ yakmaya faydalı besinler de bu süreçte önemlidir. Bu konuda devreye giren yağ yakma mucizesi yoğurt ve iştah azaltıcı tarçın, bulunmaz bir ikili olur.
Hipertansiyon gibi sağlık problemlerin de iyileşmesine katkıda bulunur. Kanser önleyici özelliği sayesinde vücudunuzda kanser hücrelerin yayılmasını önler. Sindirim problemlerini azaltan sarımsaklı yoğurt, aynı zamanda bağırsakların işleyişini düzenler. Vücutta oluşan yaraların tedavisinde de son derece etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri