Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tarihi geçmemiş ilaçları nereye verebiliriz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tarihi geçmemiş ilaçları nereye verebiliriz?

İlaç atıkları, üzerinde 'Atık İlaç' ibaresi bulunan biriktirme ekipmanlarında toplanmalıdır. Belediyeler tarafından kurulmuş olan 1. sınıf atık getirme merkezlerine getirilmeli veya getirilmesi sağlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sifiratik.gov.tr

Kullanılmayan tarihi geçmemiş ilaçları nereye verebiliriz?

Kullanım ömrü dolmuş, çevre ve insan sağlığı için risk oluşturabilecek atık ilaçlar, artık Aile Sağlığı Merkezlerinin içine kurulan 'evsel atık ilaç toplama noktaları'nda biriktirilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetekadikoy.com.tr

Kullanılmayan ilaçlar nereye verebilirim 2023?

İlaç atıkları, üzerinde “Atık İlaç” ibaresi bulunan biriktirme ekipmanlarında toplanmalıdır. Belediyeler tarafından kurulmuş olan 1. sınıf atık getirme merkezlerine götürülmeli veya götürülmesi sağlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yapikredi.com.tr

Eczaneler kullanılmayan ilaçları alıyor mu?

Ülkemizde yasal mevzuat açısından serbest eczanelere ilaçlar geri döndürülemez ayrıca kullanılmayan reçeteli ilaçlar, başka hastalara da verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.medipol.edu.tr

Tarihi geçmiş ilaçları eczane alır mı?

Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek. Eczanelerde toplanan atık ilaçlar, kayda alındıktan sonra bertaraf tesisine gönderilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

İLAÇLARIN SON KULLANMA TARİHİ HAKKINDA HER ŞEY / VİDEO 1

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kullanılmayan ilaç iade edilir mi?

"Eczane eczacıları olarak her türlü kontrolünü, denetimini yaptığımız ilaçlarımızı, vatandaşlarımıza verdikten sonra, halk sağlığını ve eczanelerimizdeki ilaç kalitesini korumak açısından geri almamız mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Tarihi geçmiş ilaç nereye şikayet edilir?

Bahsi geçen suç ceza yasasının 186. maddesinde yaptırıma bağlanmış olup savcılığa şikayet etmeniz gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Eczacılar ilaçları nereden alıyor?

Eczaneler satışa sundukları ilaçları ecza depolarından alırlar. Firmanın ürettiği ya da farklı firmalardan gelen ilaçların depolandığı ecza depoları Türkiye'de pek çok farklı bölgede bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liveecza.com

Raporlu ilaçlardan eczane para alıyor mu?

Eczaneye raporlu ilacını almaya giden bir kişi, Sosyal Güvenlik Kurumunun belirttiği gibi hiçbir para ödemesi gerekmemektedir. Sağlık raporu ile bir hastalık belgelendiği takdirde ilaca para ödenmesi gerekmemektedir. Aynı zamanda sağlık raporu ile belgelenen hastalığın ücret bakımından farkı da yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Eczaneler ilaç getirir mi?

Okunamayan reçetelerin düzeltilmesi için, ilgili tabiple irtibat kurulur. (Değişik fıkra:R.G. 2/11/2007- 26688) İnternet, faks, telefon, kurye, komisyoncu ve benzeri yollarla eczanelere gelen reçeteler kabul edilmez. Eczanelere bu yolla gelen ilaç talepleri karşılanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teb.org.tr

Atık ilaçları kim topluyor?

İlaç atıkları, üzerinde 'Atık İlaç' ibaresi bulunan biriktirme ekipmanlarında toplanmalıdır. Belediyeler tarafından kurulmuş olan 1. sınıf atık getirme merkezlerine getirilmeli veya getirilmesi sağlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sifiratik.gov.tr

Zamanı geçmiş ilaçlar hangi torbaya atılır?

İlaç atıkları mavi renkli torbalarda biriktirilir. Siyah poşetlere evsel atık olarak geçen iğneler, doku örnekler, ve delici-kesici aletler toplanır. Dışkılar, kan örnekleri, kadavra dokuları gibi atıklar ise kırmızı torbalara konulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: greenpetition.com

Haplar çöpe atılır mı?

İlaçlar kimyasal maddelerden yapıldığı için rastgele atıldığında suları kirletiyor, hayvanları zehirliyor, doğaya büyük zarar veriyor. Böyle ilaçların en yakın sağlık kuruluşlarına teslim edilip diğer tıbbi atıklarla birlikte uygun şekilde imha edilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Atık ilaçları nereye verebilirim istanbul?

Atık İlaçlar Çöp Değil

Bundan böyle evlerde kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, vatandaşlarımızca anlaşmalı eczanelerdeki atık ilaç toplama kutularına bırakabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beylikduzu.istanbul

Ilaç imhası nasıl yapılır?

İl sağlık müdürlüğü ve eczacı odası yetkilileri huzurunda tutanak düzenlenerek ilaçların imhası ilgili mevzuat doğrultusunda yapılır veya yaptırılır ve keyfiyet vergi dairesine bildirilir. Düzenlenen tutanak istendiğinde ibraz edilmek üzere eczanede muhafaza edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalyaeo.org.tr

Tarihi geçmiş açılmamış ilaç kullanılır mı?

''İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Reçeteli ilaca para verilir mi?

REÇETE ÜCRETİ

Hasta ister sigortalı çalışan/yakını ister sigortadan emekli/yakını olsun her reçete başına 3 kutuya kadar 3 TL, 3 kutu sonrası için ise her kutu ilaç için 1 TL ücret alınır. Eğer acil çıkışlı bir reçeteyse bu ücret alınmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Aile hekimleri ilaç raporu verebilir mi?

İlaçların süresi bitmeden 15 gün öncesinden doktora giderek raporunuzu yeniletebilirsiniz. Raporunuz devam ediyorsa ilacı aile hekimi de yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenicaggazetesi.com.tr

İlaç parası nasıl geri alınır?

Katılım paylarını geri alabilmem için hangi belgeler ile müracaat etmeliyim? Başvuru sahiplerinden katılım payı ile ilgili herhangi bir belge veya evrak talep edilmeyecektir. Sadece kimlikleri ile ikamet ettikleri il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Eski eczacılar eczane açabilir mi?

-“Yeni yasanın etkilediği ve eczane açamayacağını sanan meslektaşlarımız” çok da üzülmesinler. Eczane açabilirler yalnız 1 adet taşıma ve 1 adet devir hakkını doldurmuş eczacıların durumu onlar için geçerli olacak.Yani devir eden bir eczacı bulmaları halinde sınırsız bir şekilde eczane devir alabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Eczacılar devletten para alıyor mu?

Kamu sektöründe çalışan eczacıların maaşları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre belirlenir. Bu skalaya göre, 2023 yılı itibarıyla en düşük maaş 19.583 TL, en yüksek maaş ise 48.000 TL arasında değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Eczaneler bir ilaçtan ne kadar kazanıyor?

Buna göre, 100 liraya kadar olan ilaçlarda eczacı kâr oranı yüzde 25'ten 28'e yükseltildi. 100 ila 200 TL arasındaki fiyatlanan ilaçlardaki eczacı kârı yüzde 16'dan yüzde 28'e çıkarıldı. 200-400 TL arasındaki ilaçlarda eczacı kâr payı yüzde 12'den 18'e, 400 TL üzeri ilaçlarda ise eczane kârı yüzde 12'den 13'e çıktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Tarihi geçmiş ilaçlar çöpe atılır mı?

Eğer elinizde tarihi geçmiş bir ilaç veya ilaçlar varsa, bu ilaçları çöpe atmak yerine en yakınınızdaki sağlık kuruluşuna iade etmenizi öneriyoruz. Unutmayın; ilaçlar kimyasal maddeler içerir ve bu maddeler, evsel atıklarla birlikte atılırsa çevre için zararlı olacaklardır...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: chip.com.tr

Alo 130 nedir?

ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanayi.gov.tr

İlaçlar nereye şikayet edilir?

Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi İlaç

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT