Yeşilçam'ın önemli aktörlerinden sanatçı Tarık Akan ölümünün 5'inci yılında Bakırköy'deki kabri başında anıldı. Akan'ın mezarına karanfil bırakıldı.
Akciğer kanseri nedeniyle 16 Eylül 2016'da hayatını kaybeden sanatçı Tarık Akan için Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi.
5 Ocak 2018'de yaşamını yitiren usta oyuncu, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen törenin ardından Bakırköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.
Tarık Akan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında çocukları Özgür, Barış, Özlem vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, milletvekilleri Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, DİSK Başkanı Kani Beko, Muhsin Ertuğrul sahnesinde düzenlenen törenin ardından cenaze törenine katıldı. 10.
'Kanser karaciğere sıçramıştı'
Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Karaciğer kanserinden kaybettik.
İlgili 23 soru bulundu
Ama günümüzde daha çok erken denilebilecek bir yaşta aramızdan ayrıldı. Türk Medyasında bir kişi hariç hiçbir haberci, köşe yazarı, magazinci vs. onun günde 4 paket sigara içtiği için, af etmeyen ve kesinlikle tedavisi mümkün olmayan akciğer kanserinden öldüğünü yazmadı.
Sigara, pipo, puro ve nargile gibi ürünler, kanser nedeni olarak ispatlanmış en önemli risk faktörleridir. Sigaranın dışında; genetik geçiş, asbest, radon gazı, hava kirliliği de akciğer kanseri nedenlerindendir. Verem gibi bazı akciğer hastalıkları, akciğerlere radyoterapi uygulanması riski artırabilmektedir.
Ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan, perşembe akşamı saat 23.30 sıralarında Bakırköy Kennedy Caddesi üzerinde trafik tartışması nedeniyle ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından darp edildi.
Sinema kariyerine yedi tane Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü sığdıran ve bu alanda birinciliği elinde tutan Tarık Akan, akciğer kanseri nedeniyle 16 Eylül 2016 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti.
İki yıl süren yargılamanın ardından Akan 2.5 ay hücre hapsine mahkum edildi. Akan'ın 1982 yılındaki duruşması adliyede ilginç bir gün yaşanmasına neden oldu.
Geçirdiği kalp krizi sonucu, 3 Temmuz 2000 yılında 55. yaşında Vefat eden Kemal Sunal, ölümünün 22'nci. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında. anıldı.
Halit Ziya Uşaklıgil, Safvet Nezihi, Sevgi Sakarya, Tarık Akan, Cenap Şahabettin, Ahmet Sezgin, İskender Iğdır, Münir Özkul ile kabristana adını veren evliya Zuhuratbaba gibi bazı önemli kişiliklerin mezarları buradadır.
11 yıldır yatağa bağımlı olarak hayatını sürdüren ve geçen hafta 93 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Münir Özkul'un eşi Umman Özkul, en çok üzüldüğü şeyin, eşiyle son dönemde ruhen baş başa kalamamanın olduğunu ifade ederek, "Münir'i eş, baba, abi, evlat gibi sevdim.
Ünlü sanatçının ani ölümü üzerine defnedildiği mezar yerinin, aile kabristanına dönüşemeyecek kadar küçük olması üzerine, ailesi tarafından aynı mezarlıkta geniş bir yer alındığı öğrenildi. Sanatçının, ölümünün üçüncü haftasında yeni kabristana taşındığı belirtildi.
TARIK AKAN, 1949'da İstanbul'da doğdu. Babasının görevi nedeniyle Anadolu'da büyüdü. Babası albaylıktan emekli olduğunda, evi geçindirmek için düğün salonunda müdürlük, Ataköy Plajı'nda cankurtaranlık, sandalcılık, bilet karaborsacılığı yaptı.
Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında 'Türkmen Alevisi' olduğunu belirtti. Kendisi sol görüşlüdür.
ın pek çok filminde Ferit ismini kullanmasıyla yakından ilgiliydi. Ertem Eğilmez?in kaybettiği oğlunun ismiydi Ferit. Bu nedenle oğlu gibi sevdiği Tarık Akan, Eğilmez ile birlikte çalıştığı 12 filmde Ferit adını kullandı.
Çünkü Kemal'i çok iyi tanıyorum. Bu kadar iyi tanıdığım bir kişinin birdenbire başka bir çizgiye çıkması beni rahatsız etti ve eleştirdim. Benim eleştirmeme dayanamadı o,bana kızmaya başladı ve ikimizin kızması üst noktaya çıkınca diyaloglarımızı kestik bir süre.
Sigara içmeyenler de akciğer kanserine yakalanıyor. Ancak yakalanma olasılığı çok daha düşük. Genetiğin önemli bir rolü var. Yani ailesinde kanser öyküsü olan kişiler daha dikkatli olmalı.
Küçük hücreli akciğer kanserinde sınırlı evre kemoterapiler ile ortalama 14 ile 20 ay arasında sağ kalım süresi sağlanırken, yaygın evre dediğimiz ileri evrede sağ kalım süreleri en fazla 9-11 ay kadar olmaktadır. Yaygın evre küçük hücreli akciğer kanserinde iki yıllık sağ kalım oranı yaklaşık %4 civarındadır.
Birinci evre akciğer kanseri: Birinci evredeki akciğer kanserinde hastanın beş yıl yaşama oranı yüzde 47'dir. Bu belirlenmiş ortalama süre daha uzun ya da kısa olabilir. Birinci evre akciğer kanserlerinde ameliyat sonrası hasta iki hafta içerisinde normal yaşantısına dönebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri