- Taşınmaz mal varlıklarına sahip olan kişiler, kira sözleşmesini ibraz ederek kredi alabilirler. - Herhangi bir ek geliri olan ve bu gelir hesap işlemlerinde görünen kişilerden gelir belgesi istenmeyebilir. - Ayrıca ipotek göstererek gelir belgesi olmadan da kredi çekilebilir.
-Alınacak arazinin ekspertiz değerinin %70'ine kadar olan kısmı kredilendirilebilmektedir. -Ayrıca kredilendirilecek arazinin “Müstakil (Tek) Tapu Senedi"ne sahip olması önem arz ettiğinden, “Hisseli Tapu" olduğu takdirde bütün hisselerin satın alınması koşulu ile kredi kullandırılabilecektir.
İmarsız arsalar için ipotek gösterilebilecek bir gayrimenkulün bulunması gerekir. Arsa tapusunun hisseli olması hâlinde bir ya da birkaç hisse için kredi verilmez. Hisseli tapusu bulunan arsalar, ancak hisselerin tamamı alınacaksa krediye uygun olarak değerlendirilir.
İmarlı ya da imarsız arsa alımı için kullanılan bireysel bir kredi türü olan arsa kredisi, bankaların sıklıkla kullandırdıkları kredilerden biri. Arsa kredisi iki farklı şekilde kullandırılıyor: Satın alınmak istenen arsanın imarlı olması durumunda arsaya ipotek konularak kredi alabilirsiniz.
İpotek verilecek konutun ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
Arazi Alımları İçin En Uygun Krediler Ziraat'te!
Tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve işletme ölçeklerinin büyütülerek rantabl hâle getirilmesi için üzerinde tarımsal üretim yapılan / yapılacak olan, tarla vasfına sahip arazilerin alımına yönelik olarak gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredilerimizdir.
Tarım alanında yatırımların ve genç çiftçi sayısının artırılmasına yönelik Ziraat Bankası tarafından genç çiftçilere yönelik 1.000.000 TL'ye kadar “%10 özkaynak katkısı” ile kredi desteği verilecektir.
Tarla Alım Yatırım Kredisi'nin Özellikleri
Yatırım maliyetinin %75'ini karşılar, İpotek teminatlı kredilerde vade süresi maksimum 120 aydır.
Kimler Tarla Kredisi Alabilir? Tarla kredisi, çiftçileri desteklemeye yönelik verilen bir kredi olduğu için; ilk koşul çiftçi olmaktır. Çiftçi olduğunu kanıtlamak için de Ziraat Odası Çiftçi Belgesi, Çiftçi Kayıt Sistemi Kaydı gibi bir belgeye sahip olmak ve ibraz etmek gerekmektedir.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Çiftçiye Hep Destek Tam Destek VakıfBank'ta!
Traktör, süt hayvanı, tarımsal arazi alımı gibi her türlü tarımsal yatırıma yönelik finansman ihtiyacı 7 yıla varan vade ve yılda bir ödeme seçeneği olan krediler ile karşılanır.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Maksimum kredi tutarı 250.000 TL, maksimum vade 36 aydır. Geri ödemeleri 1 ay, 3 ay, 6 ay, 9 ay veya 12 ayda bir olarak belirlenebilir. Başvurunuz saniyeler içinde değerlendirilir, onaylanması durumunda kredi tutarı o an vadesiz ticari hesabınıza aktarılır.
18-41 yaş aralığında Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar, askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar başvuruda bulunabilecektir.
Başvuruların cevaplandırılma süresi. Bankamız müşterilerinin başvuruları en geç 10 iş günü içinde cevaplandırılır. Gerçek/Tüzel şahısların başvuruları ek araştırma gerektiriyorsa, başvuruların cevaplandırılması 20 iş günü kadar sürebilmektedir.
Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.
İpotek konusu borç ödenmezse alacaklı, icra müdürlüğü kanalı ile ipotekli taşınmazın paraya çevrilmesini talep edebilir. İpotekli taşınmazın satışı, haczedilmiş ve satışa çıkarılmış taşınmazların satışı gibi icra müdürlükleri kanalı ile yapılır. Rehnin paraya çevrilmesi takip yolu, kural olarak ilamsız icra yoludur.
2023 tapu harcı hesaplama yöntemi şu şekildedir: Örneğin 1,000,000 TL bedelinde bir ev satılacağı zaman, 1,000,000 TL x %4 = 40,000 TL tapu harcının bedeli olarak sonuç çıkar. Tarafların eşit bir şekilde bölüşeceği düşünüldüğünde satıcı için 20,000 TL alıcı için 20,000 TL ücret çıkar. Temel hesap bu şekildedir.
İpotek harcı binde 4,55, damga vergisi binde 9,48 ve döner sermaye ücreti olmak üzere ipotek bedeli üzerinden ipotek masrafı hesaplayabilirsiniz. 100.000 TL'lik bir ipotek için kabaca 455 TL ipotek harcı, 948 TL damga vergisi, 1.299 TL döner sermaye bedeli ortalama 2.800 TL gibi bir hesaplama yapmak doğrudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri