İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
Üzerinde tarımsal faaliyetini sürdürdüğü, mülkiyeti kendisine ait tarım arazisi bulunan üreticilerimizin yeni tarım arazisi (tarla, bağ, bahçe) alımlarının finansmanı için krediler Türkiye İş Bankası'nda. Başvuru Şartları: -Alınacak arazinin ekspertiz değerinin %70'ine kadar olan kısmı kredilendirilebilmektedir.
Satın alınmak istenen arsanın imarlı olması durumunda arsaya ipotek konularak kredi alabilirsiniz. Arsanın imarı yok ise sahip olduğunuz başka bir gayrimenkule ipotek koydurarak arsa kredisi kullanabilirsiniz.
Tarım alanında yatırımların ve genç çiftçi sayısının artırılmasına yönelik Ziraat Bankası tarafından genç çiftçilere yönelik 1.000.000 TL'ye kadar “%10 özkaynak katkısı” ile kredi desteği verilecektir.
İpotek verilecek konutun ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
İpotek işlemlerinde ipotek meblağının binde 4,55'i oranında tapu harcı binde 9,48'i oranında da damga vergisi alınmaktadır. Ayrıca döner sermaye ücreti alınacağı da bilinmelidir. Bu noktada zirai krediler, esnaf kredileri ve finansal kiralama nedeniyle tesis edilecek ipotekler tapu harcı ve damga vergisinden muaftır.
Tarla Alım Yatırım Kredisi'nin Özellikleri
Yatırım maliyetinin %75'ini karşılar, İpotek teminatlı kredilerde vade süresi maksimum 120 aydır.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Çiftçi Destek Kredisi, kişi başına 250 bin lira, yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 ay olacak.
Maksimum kredi tutarı 250.000 TL, maksimum vade 36 aydır. Geri ödemeleri 1 ay, 3 ay, 6 ay, 9 ay veya 12 ayda bir olarak belirlenebilir. Başvurunuz saniyeler içinde değerlendirilir, onaylanması durumunda kredi tutarı o an vadesiz ticari hesabınıza aktarılır.
İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
Tapu Niteliğinin Mesken Olarak Geçmemesi
Konut kredisi çekebilmek için alınacak konutun niteliğinin mesken olarak geçmesi gerekmektedir. Arsa, dükkan, depo vb. niteliklere sahip tapulara konut kredisi verilmemektedir. Ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri ev alırken nelere dikkat edilmeli sayfamızdan edinin.
Başvuruların cevaplandırılma süresi. Bankamız müşterilerinin başvuruları en geç 10 iş günü içinde cevaplandırılır. Gerçek/Tüzel şahısların başvuruları ek araştırma gerektiriyorsa, başvuruların cevaplandırılması 20 iş günü kadar sürebilmektedir.
Arazi Alımları İçin En Uygun Krediler Ziraat'te!
Tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve işletme ölçeklerinin büyütülerek rantabl hâle getirilmesi için üzerinde tarımsal üretim yapılan / yapılacak olan, tarla vasfına sahip arazilerin alımına yönelik olarak gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredilerimizdir.
Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.
Çiftçiye Hep Destek Tam Destek VakıfBank'ta!
Traktör, süt hayvanı, tarımsal arazi alımı gibi her türlü tarımsal yatırıma yönelik finansman ihtiyacı 7 yıla varan vade ve yılda bir ödeme seçeneği olan krediler ile karşılanır.
- Taşınmaz mal varlıklarına sahip olan kişiler, kira sözleşmesini ibraz ederek kredi alabilirler. - Herhangi bir ek geliri olan ve bu gelir hesap işlemlerinde görünen kişilerden gelir belgesi istenmeyebilir. - Ayrıca ipotek göstererek gelir belgesi olmadan da kredi çekilebilir.
Alıcı ve satıcı aralarında anlaşarak bu evin devir işlemini tapuda 1 milyon lira üzerinden yaparlarsa, bu defa toplamda 40 bin lira tapu harcı ödeyecekler, 20 bin lirası alıcıya, kalan 20 bin lirası satıcıya ait.
Yani bir gayrimenkulün devir veya iktisabı durumunda alıcı tarafından binde 20, satıcı tarafından binde 20 olmak üzere toplamda binde 40 oranında harç ödenmektedir. Örneğin 100.000 TL'ye satılan bir konut için alıcı 2.000 TL, satıcı 2.000 TL olmak üzere toplamda 4.000 TL tapu masrafı ödenecektir.
Satış-Kanuni ipotek işleminde kanuni ipotekten kaynaklanan tapu harcı ve damga vergisini alıcı mı öder satıcı mı? Lütfen sohbete katılmak için Giriş . kanuni ipotek tesisi için Tarifenin 7. Pozisyonu uyarınca, malik yani satıcı öder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri