Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'nde, MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl boyunca 4 evin avlusunda 150 metrekarelik alan kazıldı. Gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017'de ani bir kararla bitirildi. Ancak bu kazı normal bir arkeoloji çalışmasından, bir keşiften çok farklı.
Etrafı tamamen kapatılan ve özel harekat polislerinin gözetiminde yapılan kazı, 1 yıl sürmüştü. Ev, “Tarsus meşhur gizemli kırmızı ev 209 m2" başlığıyla bir ilan sitesinde satılığa çıkarıldı.
Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının yapıldığı 'kırmızı ev' adeta hayalet eve dönüştü. 82 Evler Mahallesi'nde bulunan müstakil kırmızı evde Özel Harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı 19 ay önce sona ermiş ve alan kapatılmıştı. Kırmızı evin sahipleri ise henüz ortaya çıkmadı.
“Tarsus Müzesi Müdürlüğünce 214 Ada, 7 ve 8 no.lu parselde gerçekleştirilen kurtarma kazısında kültür dokusunun ortaya çıkarılarak niteliğinin anlaşılabilmesi için amorf durumda pişmiş toprak kandil parçası, çatı kiremiti, amphora parçaları vb. buluntulara ulaşılmış olup envanterlik nitelikte taşınır-taşınmaz kültür ...
Mersin'in Tarsus ilçesindeki 'kırmızı ev' veya 'gizemli ev' olarak bilinen konut satışa çıkarıldı. Türkiye'de bir dönem çok konuşulan evi, Türk vatandaşı olmayan kişiler alamayacak. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazı, Türkiye'de o dönem çok konuşuldu. Üzerinden yıllar geçti ancak ev gündemden hiç düşmedi.
İlgili 15 soru bulundu
Ahmet İpekoğlu – Gizemli kazının yapıldığı evin sahibi.
MERSİN'in Tarsus ilçesi 82 Evler mahallesindeki gecekondu tipi bir evde özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıldır süren esrarengiz kazı sona erdi. Kazı alanı, görevliler tarafından toprakla kapatılmaya başlandı.
Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz." Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekât polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de sona ermişti.
Arkeologlar tarafından alanda yapılan incelemede, kalıntıların Roma dönemine ait bir villanın duvarı olduğu ve tabanında da geometrik bezemeli taban mozaiğinin yer aldığı tespit edildi. Koruma altına alınan inşaat alanında yaklaşık bir ay önce kurtarma kazıları başlatıldı.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yapılan altyapı çalışmaları sırasında en az 2 bin yıllık ve Güneş Tanrısı Helios'a ait olduğu düşünülen başı olmayan kabartma heykel bulundu. Heykel, İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Alaşehir St. Jean Kilisesi'nin bahçesinde koruma altına alındı.
Üzerinden yıllar geçti ancak ev gündemden hiç düşmedi. Tarsus 82 Evler Mahallesi, 3106 Sokak'ta tek katlı olan ve Türkiye'de 'gizemli ev' olarak bilinen müstakil bir evde, özel harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı sona ermiş ve alan kapatılmıştı.
Alanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışı zıhlı polis araçlarıyla kapatıldı, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Kazı alanı kimsenin göremeyeceği şekilde mavi branda ve tel örgü ile çevrildi. 1 yıl boyunca üstün bir gizlilik ve güvenlik çabasıyla yürütülen kazı, 3 Kasım 2017'de sessiz sedasız bitirildi.
Mersin'in Tarsus ilçesinde cumartesi günü sona eren ve kamuoyunda 'gizemli kazı' olarak bilinen çalışmanın sebebi merak konusu oldu. Bir iddiaya göre kazı yapılan evin altında tarihi İncil var. Arkeologlara göre ise kazının bulunduğu mahallenin altında yeraltı şehri var.
Akasya ağacından yapılmış bu altın kaplı sandık, Leviler tarafından tahta kollarından tutularak insanların 2,000 cubit (yaklaşık 800 metre) önünden olmak suretiyle taşınmıştır. Sandık taşınırken kendini taşıyan Levilerin ve din adamlarının görmemesini sağlamak için üzerine kat kat deriler ve mavi kumaşlar örtülmüştü.
Hitit tabletlerinde Tarşa, Asur kaynaklarında Tarzi, Grek kaynaklarında Tarsos; Arap ve Osmanlı kaynaklarında Tersîs ve Tarsûs adıyla da anılır. Kilikya'nın kapısı olma özelliğini taşıyan Tarsus'un kuruluşu 8 bin yıl öncesine dayanır.
Patara Antik Kenti Arkeolojik Kazı Projesi
Fahri IŞIK başkanlığında, 2009 yılından itibaren de Prof. Dr. Havva IŞIK başkanlığında bilimsel bir ekip tarafından sürdürülmektedir. Patara Antalya-Muğla il sınırını çizen Eşen Çayı'nın az doğusunda yer alır.
Kur'an'da ifadesini bulan dindarlığın altı boyutu olduğu anlaşılmaktadır: Bunlar; inanç boyutu, ibadet boyutu, ahlâk boyutu, düşünce boyutu, duygu boyutu ve bilgi boyutudur.
yıldız geçitleri gerçek olabilirmi? Hayır, gerçekte yıldız geçitleri diye bir şey yoktur. “Yıldız geçitleri” terimi genellikle bilimkurgu veya fantastik hikayelerde kullanılır.
Belen Geçidi, ayrıca Suriye Kapıları olarak da bilinir, Türkiye'nin güneyinin ortasında bulunan Hatay ilinin Belen ilçesinde yer alan bir geçittir. Nur Dağları üzerinde 300 adım genişliğinde olduğu söylenen dar bir geçittir. Kilikya'yı Suriye'nin içine bağlayan en önemli yoldur.
Berkkan, bir tünel bulunduğunu, bu tünelde bir lahit bulunduğu ve bu lahitte önemli bir zatın yattığını iddia etti. Videoda bazılarına göre bu lahitin HZ. Musa'ya ait olduğu bazıları da HZ. İsa'nın havarilerinden birine ait olduğu öne sürülüyor.
Mersin'de, Anemurium Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen kadın heykeline ulaşıldı.
Mersin'in Tarihçesi
Mersin, M.Ö. 1700 yılından itibaren Kizzuvatna Krallığı, Frigler, Pers Satraplığı, Selevkoslar, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Araplar, Bizanslılar, Anadolu Selçuklu Devleti, Ermeni Krallığı, Karamanoğulları, Ramazanoğulları ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır.
1200-839'da Anadolu ve Kilikia'da birçok küçük prenslik ve krallıklar oluşmuştur. Tarsus bu krallıklardan birinin başkentidir. Asur metinlerinde Kral Salmanassar II'nin, Kilikia'daki Que Krallığı'na dört sefer düzenlediği ve Tarsus Kralı Kate'yi tahttan indirerek kardeşi Kirri'yi tahta geçirdiği anlatılmaktadır.
82 Evler Mahallesi'nde bulunan müstakil bir evde, özel harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı Kasım 2017'de sonlandırıldı. Kazı alanının yakınında bulunan evlerin büyük bir kısmı zarar gördü, binalarda içli, dışlı irili ufaklı çatlaklar oluştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri