Bu belge üç nüsha olarak düzenlenir, gönderenin namına, adına ve sevk makbuzu olarak düzenlenir. Söz konusu üç nüsha da gönderen ve taşıyıcı firma imza yetkilisi tarafından imzalanır ve mühürlenir. İkinci nüsha alıcıya teslim edildikten sonra taşıyıcı alıcının talimatına uymak zorundadır.
Bu belge, ihracatçı veya ithalatçının isteği üzerine, deniz yolu taşıma şirketleri veya uluslar arası gözetim şirketlerince düzenlenir.
FIATA FCT, nakliyecilere verilen taşıma belgesi, FIATA FCR, nakliyecinin mala zarar vermeden teslim ettiğini gösteren belge, FIATA FBL ise taşınacak olan mal ve yüklerin mülki konumlarını temsil eden önemli bir karayolu taşımacılığı belgesidir.
Uluslararası nitelikteki CMR (Convention Marchandises Routiers) anlaşmasının hükümlerini kabul eden ülkelerce kullanılan bir karayolu taşıma belgesidir ve taşımanın CMR hükümlerine göre yapıldığını gösterir. Navlun komisyoncusu veya taşımacılık şirketi tarafından alıcının adına düzenlenir.
Bir taşıma belgesi, malların ihracatçının ülkesindeki belli bir yerden alınıp ithalatçıya teslimini taahhüt eden, buna istinaden taşıtan ile taşıyan arasında düzenlenen bir taşıma sözleşmesidir, malların teslim alınmasını gösterir bir teslim makbuzudur, ayrıca deniz konşimentosunda olduğu gibi bir kıymetli evrak ...
İlgili 16 soru bulundu
K1 Yetki Belgesi: Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması gereken belgedir. Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
a) Taşıma belgesi, malları ihracatçı ülkesinde belli bir yerden alıp itha- latçıya teslimini taahhüt eden, buna istinaden taşıtan ile taşıyan ara- sında düzenlenen bir taşıma sözleşmesi'dir. b) Malların teslim alındığını gösteren bir teslim makbuzu'dur.
3. Taşıma Belgeleri (Transport Documents): Deniz konşimentosu, Özellikli konşimentolar, diğer konşimentolar. 4. Sigorta Belgeleri (Insurance Documents): Flotan sigorta poliçesi, sigorta mektubu, sigorta poliçesi, sigorta sertifikası.
K Yetki Belgesi, SRC Belgesi, Psikoteknik Raporu'na sahip sürücü ve şirketler, yük taşımacılığında yasal prosedürü tamamlamış ve güvenle yola çıkabilecek demektir. Tescil belgesinde yani ruhsatta kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve yük taşımak için kullanılan tüm araçların K Yetki Belgesi alması şarttır.
K1 belgesi ticari olarak yurt içi yük taşıma işi yapan araç ve kişilerin taşıması gereken bir yetki belgesidir. Gelir kazanmak amacıyla yük taşıma yapan firmalar, araçlar ve şahıslar K1 belgesi taşımak zorundadır.
verilir. NASIL ALINIR? K Türü Yetki Belgesi almakla yükümlü bulunan gerçek veya tüzel kişilerin, vergi kaydının bulunduğu ilde belge düzenleme konusunda yetkilendirilen Odalarımıza başvurmaları gerekmektedir.
Src, ticari araç kullanıcılarının alması gereken bir belge türüdür. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde ticari olarak faaliyet gösteren sürücülerin yani eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı işini ücret mukabilinde icra edenlerin mesleki yeterlilik eğitimi almaları gerekmektedir.
CMR belgesi taşımayı yapan lojistik firması tarafından, belge ya da ürünleri gönderen kişi adına düzenlenmektedir. CMR anlaşmasına dahil ülkeler üzerinden kara yolu taşıması yapılması için de gönderici kişinin CMR belgesine sahip olması gerekmektedir.
Özellikli Konşimentolar
Örneğin, navlun komisyoncusu veya taşımacılık şirketi konşimentoyu alıcının adına düzenler. Forwarder'lar ise acenteyle yaptığı işbirliklerinde konşimentoyu kendisi ve acente arasında düzenler. Konşimento her taşıma modunda bağlayıcı bir belgedir.
Konşimento, gemi ile taşınan malların taşıyan tarafından teslim alınması üzerine hazırlanan bir belgedir. Kısaca, gemiye teslim edilen mal için gemi acentesi veya yetkili kıldığı kaptan ile gönderen arasında imza altına alınan taşıma senedidir.
· A.TR Dolaşım Belgesi nedir? Türkiye veya Topluluk'ta serbest dolaşımda bulunan eşyanın Türkiye-Avrupa Topluluğu gümrük birliği çerçevesinde tercihli rejimden yararlanabilmesini sağlamak üzere, gümrük idaresince ya da bu idare tarafından yetki verilmiş kuruluşlarca düzenlenip gümrük idaresince vize edilen belgedir.
C1 Yetki Belgesi kendi esas iştigal alanı ile ilgili uluslararası (yurt dışı) ve yurt içi eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. Bu iş için kullanılacak araçların ticari ve hususi olması önemli değildir. Ticaret odasına kayıtlı olma zorunluluğu bulunmamaktadır.
L türü yetki belgesi: Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: a) L1 yetki belgesi: Yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacaklara, b) L2 yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacaklara, verilir.
Lojistik de 5 temel taşıma süreci bulunmaktadır. Bu taşımacılık türleri şunlardır; karayolu taşımacılığı, denizyolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığıdır.
D1 yetki belgesi otobüsler şehirler arası tarifeli yolcu taşımacılığı yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen bir yetki belgesidir. Önceden bir taşıma hattı ve taşıma güzergahı ile bir zaman ve ücret tarifesi belirlenerek ve bunlara uyularak yapılan düzenli yolcu taşımalarına tarifeli yolcu taşımacılığı dedir.
H2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. Bu belgeye araç eklenememektedir. H2 yetki belgesi almak isteyenlerin vergi ve oda kaydının olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri