MADDE 5- (1) Taşınır mal işlemlerinde sorumluluk ve görevliler aşağıda belirtilmiştir. a) Taşınır malların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak edinilmesi, kullanımı ve mevzuata uygun olarak kayıtlarının tutulmasının sağlanması harcama yetkililerinin veya birlik komutanlarının sorumluluğundadır.
6 ncı maddesinde, “(1) Taşınır kayıt yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini bu Yönetmelikte belirtilen usule uygun şekilde yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir.
Harcama yetkilisi adına taşınırları teslim alan, koruyan, kullanım yerlerine teslim eden, Yönetmelikte belirtilen esas ve usullere göre kayıtları tutan ve bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenleyen ve bu hususlarda hesap verme sorumluluğu çerçevesinde harcama yetkilisine karşı sorumlu olan görevlidir.
Görev amacı
Fakültenin gerekli tüm faaliyetlerinin etkinlik ve verimlilik ilkelerine uygun olarak yürütülmesi amacıyla Taşınır Kayıt Kontrol Depo-Ambar işlemlerini kayıt altına alarak yürütür.
(2) Taşınır kontrol yetkilileri, harcama yetkililerince, taşınır kayıt yetkilisinin yapmış olduğu kayıt ve işlemleri kontrol etmek üzere yardımcılarından veya bunların bir alt kademesindeki yöneticileri arasından görevlendirilir.
İlgili 15 soru bulundu
Taşınır İstek Birimi Yetkilisi; Birim ambarlarındaki taşınırları görebilen, tüketim malzemelerinin tüketime veya üretime verilmesi ile tesis, taşıt ve iş makineleri haricindeki dayanıklı taşınırların kullanıma verilmesi için hazırlanması gereken Taşınır İstek Belgesini düzenleyen görevlidir.
Anılan sırada yer alan puandan daha düşük mali sorumluluk zammı öngörülen kadro ve görevlerde bulunup, aynı zamanda taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilen Devlet Memurlarına kadro görevleri itibariyle öngörülen mali sorumluluk zammı ayrıca ödenmez." hükmüne yer verilmiştir.
Ekli “Taşınır Mal Yönetmeliği”nin yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı'nın 21/11/2006 tarihli ve 19423 sayılı yazısı üzerine, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesine göre,Bakanlar Kurulu'nca 28/12/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Merhabalar, Memuriyet hayatının garip işlerinden birini Taşınır Kayıt Yetkilileri yapmaktadır. Yaptıkları işin karşılığını ne yazık ki alamazlar. Sorumluluğu fazla olmasına rağmen maddi karşılıklarını göremedikleri gibi bir de üzerine her ay “Kefalet Sandığına” maaşlarından para kesilir.
Temel eğitim kurumlarında (ilkokul ve ortaokul): taşınır kayıt yetkilisi okul müdürleri, harcama yetkilisi de il/ilçe milli eğitim müdürü olduğundan, taşınır kontrol yetkilisi il/ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki aynı zamanda konsolide görevlisi olan şube müdürleri olarak belirlenmiştir.
Taşınır kayıt yetkilisi tarafından Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminde (TKYS) taşınır işlem fişi düzenlenir. 3. Taşınır işlem fişinin üç suret çıktısı alınarak taşınır kayıt yetkilisi tarafından imzalanır.
hükmü yer almaktadır. Belirtilen hükümlerden de anlaşılacağı üzere biriminizce görevlendirilen taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin kefalete bağlanarak aylık ve ücretlerinden kefalet aidatı kesilmesi gerekmektedir.
Taşınır Kayıt Yetkilisinin değişmesi halinde, yeni görevlendirilen yetkiliye devir işlemi yapılır. Harcama yetkilisi tarafından belirlenen bir kişinin başkanlığında, Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerinin de katıldığı, en az üç kişinin katılımıyla Devir Kurulu oluşur. Sayım işlemi gerçekleştirilir.
2) Taşınırların teslim alınması, muhafazası ve ilgililere teslim edilmesi, kayıtlarının mevzuata uygun olarak tutulması, taşınır kayıt yetkililerinin, yükümlülüğündedir.” “(2) Taşınır kontrol yetkilisi ve taşınır kayıt yetkilisi görevleri aynı kişide birleşemez.”
1.3 HARCAMA YETKİLİSİ KİMDİR? 5018 sayılı Kanununun 31. maddesine göre, Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.
Taşınır konsolide görevlisi: kamu idarelerinin merkez teşkilatlarında strateji geliştirme birimi yöneticisine bağlı malî hizmetleri yürüten birimin bünyesindeki taşınır kayıt işlemlerinden sorumlu yöneticidir.
-ĠZLENMESĠNDE, TAŞINIR Taşınır Mal Yönetmeliğine Tabi. 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 18 Ocak 2007 tarihli ve 26407 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulmuĢtur.
Konsolide Görevleri: Kamu idarelerinin Merkez Teşkilatlarında strateji geliştirme birimi yöneticisine bağlı mali hizmetleri yürüten birimin bünyesindeki taşınır kayıt işlemlerinden sorumlu yöneticidir. Kesin Hesap cetveli ile Taşınır Hesabı İcmal cevelini,Üst yönetici adına hazırlamakla yükümlüdür.
Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek.
Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli düzenlenir. Cetvel, sayım kurulu ile taşınır kayıt yetkilisi tarafından imzalanır. Bu Cetvel ve eki sayım tutanağı ile sayım sonuçlarına göre düzenlenen giriş ve çıkış belgeleri, taşınır kayıt yetkilisinin yılsonu hesabını oluşturur.
Öncelikle tanımından başlamak gerekirse; belirli bir arazi üzerinde kalıcı olmayacak şekilde yapılan yapılara taşınır mal denir. Gayrimenkul yatırımcıları tarafından önemli bir yere sahip olan taşınır ve taşınmaz mallar arasında yer alan bu kavrama örnek olarak baraka, kulübe gibi yapıları verebiliriz.
İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz.
Ekli “Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 27/8/2012 tarihli ve 9112 sayılı yazısı üzerine, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kanunun 44 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 8/10/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisinin Malzeme Alımı ve Satımı ile ilgili hiç bir işlemle ilgisi yoktur. Bu nedenle başkaları tarafından alımı ve satımı yapılan malzemeden sorumlu tutulması düşünülemez. Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisinin bağlı alması gereken bir ek ücret yoktur.
Buna göre, Bilgisayar İşletmeni unvanı için belirlenen yan ödeme puanın yanında 575 puan mali sorumluluk zammı almanız gerekiyor. Bu tutar da, maaş bordronuzda yan ödeme kalemine ilave edilmektedir. 575 x 0,026347: 15,15 TL taşınır kayıt kontrol yetkilisi olmanızda dolayı almaktasınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri