Yüzünüzü güzelce yıkayın. Elinize birkaç damla badem yağı dökerek yüzünüze sürün. Parmaklarınızla hafifçe ovalayarak yüzünüze sürün. En az 40 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Temiz cilt ve yüz üzerine birkaç damla saf ve doğal badem yağı ile masaj yapın. Cildinize sürdüğünüz badem yağını en fazla 30 dakika boyunca bekletin. Bekleme işlemi sona erdikten sonra durulayarak temizleyin.
Avuç içine alınan bir miktar badem yağı bıyık ve sakalların altına geçecek şekilde masaj yaparak sürülür. Masaj ile kıl köklerinin daha çok güçlenmesi sağlanır. Badem yağı uygulanan sakallar taranır ve yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra şampuan ve ılık su ile yıkanır.
Badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Nemlendirici olarak kullanıma uygun olmasının yanı sıra, doğal bir makyaj temizleyici arayan kadınlar için de ideal bir tercih olabilir. Dönemsel koşullar nedeniyle vücutta oluşan çatlak görünümünü azaltmak için cildin farklı bölgelerine uygulanabilir.
Durulamaya ihtiyaç yoktur, bu şekilde günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Birkaç damla kullanıldığından saç tellerinin yağlanması gibi bir durum olmaz. Badem yağı, kesinlikle soğuk pres yöntemi ile üretilmiş olmalıdır, aksi halde hiç bir faydası olmayacaktır. badem yağı 50ml – soğuk sıkım yöntemi ile üretilmiştir.
İlgili 42 soru bulundu
Masaj yağı olarak tek başına ya da farklı bakım yağları ile birlikte kullanabilirsiniz. İçeriğinde badem yağı olan maske, krem gibi ürünleri yine topik olarak uygulayabileceğiniz gibi kapsül şeklinde de tüketebilirsiniz.
Cilt Bakımında Kullanımı
İçeriğindeki E vitamini, ciltteki serbest radikalleri azaltarak yaşlanma belirtilerini azaltır. Ayrıca ciltteki kızarıklıkları ve tahrişleri hafifletir, sivilceleri azaltır ve cilt tonunu eşitler. Tatlı badem yağı, cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir veya doğrudan cilde uygulanabilir.
Tatlı badem yağı hem göz çevresine, hem de dudaklara saf olarak uygulanabilir. Dudaklara uygulamak için işaret parmağınıza 2 damla damlatın. Ardından parmağınızla dudağınıza masaj yaparak yedirin.
Pek çok uzmana göre badem yağının kaş ve kirpik bölgesindeki kan dolaşımını arttırarak yeni kılların çıkmasına yardımcı olur. İçerdiği vitamin ve mineraller ile kaş ve kirpiklerin çıkmasını sağlarken var olan kirpik ve kaşların uzamasına da yardımcı olmaktadır.
Badem yağı, cildi çok iyi nemlendirir, yenilenmesine yardımcı olur ve parlak, canlı bir görünüm kazandırır. İçerisindeki zengin vitaminler, mineraller ve doğal asit dengesi sayesinde cildimiz için her zaman kullanabileceğimiz en uygun nemlendiricilerden bir tanesidir.
Yiyeceklerinizde ya da suyun içerisine birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz. Badem yağını tüketecekseniz 2 haftada bir 5 gün ara vermelisiniz. Cildinize kullanacaksanız az miktarda her gün yüzünüze ve saçlarınıza, kirpiklerinize kullanabilirsiniz.
Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır: Eğer badem yağı dâhilen kullanılacaksa, yemeğin ya da salatanın içine bir tatlı kaşığı ilave edilir. Eğer dâhilen ve direkt kullanılacaksa bir çay kaşığı içilebilir. Ya da bir bardak suyun içine bir çay kaşığı ilave edilerek içilebilir.
Sayılamayacak kadar çok faydası bulunan badem yağı; cilt, göz altı ve saç bakımı için ve yara tedavisini destekleme amacıyla kullanılmaktadır. Badem yağının faydaları şunlardır: İçeriğindeki vitaminler sayesinde cildin parlak görünmesine yardımcı olmaktadır.
Yüzünüze nemlendirici olarak kullanabileceğiniz tatlı badem yağını duştan sonra vücudunuza da nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz.
Tatlı badem yağı, cildin tonunu eşitliyor, pürüzsüz bir görünüme kavuşturuyor ve sağlıkla ışıldamasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki A, B1, B2, B6 ve E vitaminleri sayesinde tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun bir nemlendirici görevi üstleniyor.
Badem yağı günlük kullanım içinde uygundur ancak iki günde bir uygulamak daha iyi sonuçlar verebilir. Badem yağını sürerek uygulayabilirsiniz. Bu yağı saça, kirpiklere ve yüze rahatça uygulayabilirsiniz. Badem yağını kullanmaya başladığınız andan itibaren etkisini göstermeye başlayacaktır.
Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini bulunur. Bu yüzden fazla kullanımı istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan en sık rastlananı ise tüylenmedir. E vitamini kıl köklerini besleyen bir vitamin olduğu için yüzde fazla kullanıldığında tüylenme sorununa sebebiyet verebilir.
Badem yağı kirpik dökmez. İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde kirpik bakımı için rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanılan badem yağı kirpiklerin sadece uzamasını sağlamaz aynı zamanda kıl köklerini güçlendirir.
Bu yağı 2 günde bir kullanabilirsiniz. Ancak kullanım sırasında saç diplerine yedirmeniz gerekir. Saç uçlarına doğru sürerek tüm saçların bu yağdan yararlanmasını sağlamalısınız. Haftada iki ya da üç defa kullanabilirsiniz.
Kaşları yanan ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verir. Badem yağı haricen uygulandığında, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar.
Badem yağını doğrudan kaş ve kirpik köklerine uygulayabilirsiniz. Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkadıktan sonra parmak uçlarına birkaç damla badem yağı damlatın, kirpik ve kaş diplerine hafif ve yumuşak bir şekilde masaj yaparak uygulayın.
Badem yağı; tıpkı saç, kaş ve kirpik için önemli olduğu gibi bıyık ve sakallar için de oldukça yararlıdır. Düzenli olarak sakal ve bıyıklara sürülen badem yağı tüm dökülmelerin azalmasına, daha güçlü ve gür bir şekilde bıyık ve sakalların çıkmasına yardımcı olur.
Gündüz ve gece kullanıma uygundur. Vücut yağı olarak mükemmeldir.
Kabuklu görünüme sahip konak elle soyulmamalıdır, kabuklu yapı sık sık nemlendirilmelidir. Bunun için de bebe yağı, saf zeytinyağı ya da badem yağı kullanılabilir. Sorunlu bölgeye yağ sürülüp 1 saat bekletilir ve ardından bebe şampuanıyla yıkanıp temizlenilir.
Özellikle ağız yoluyla tüketimi asla ama asla önerilmiyor. Kısacası, eğer badem yağı almak istediğinizde karşınıza tatlı badem yağı ve acı badem yağı şeklinde iki seçenek çıkarsa tatlı badem yağını seçmeniz doğru olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri