Şeker ve benzeri yiyecekleri tükettikten sonra da yanımızda diş fırçası yoksa bile en azından su içmeliyiz çünkü karbonhidratlı yiyeceklerden sonra ağızda asidik bir ortam oluşmakta. Bunlar da bakteriler ve diş çürüğü için fırsat oluşturmakta. Bundan dolayı mümkün mertebe az tüketmeli ve ardından su içmeliyiz.
Tüm yiyeceklerin sindirimini bozar. Canınız çok tatlı yemek isterse aç iken yiyin ve üzerine bir bardak sıcak çay için. 1-2 saat sonra da 1 bardak alkali su içmeyi unutmayın.
Su canlılığın temel bileşenidir ve tatlı yedikten sonra su tüketmenin hiçbir yan etkisi yoktur. Dikkat edilmesi gereken durum tatlıyı ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz. Fazlası birçok çeşit hastalık ihtimali ortaya çıkarır. Ayrıca sağlığın için yeteri kadar su tüketmekte yarar vardır.
Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur.
Suyun içilmemesi gereken durumlar
Meyveden sonra su içilmez,içilirse asit ortaya çıkar. Kustuktan sonra su içmek vebaya neden olur. Yemekten önce ya da yemeğin üzerine su içilmez. Tatlı yedikten sonra su içmek şekerin yükselmesine sebep olur.
İlgili 19 soru bulundu
Tatlıların üzerine su içmek şekerinizin aniden yükselmesine neden olabilir. Bunun için yaklaşık 20 dakika beklemek gerekir.
Tatlıdan Sonra Su Tüketimi
Su da bu süreci hızlandırır ve sindirim asitlerinin sulanmasına sebep olur. Bu yüzden sadece ağızda oluşan asit tabakasını düzenleyebilmek adına tatlı yedikten sonra 1-2 yudum su içilebilir, ancak tatlı tükettikten sonra bol su içmekten kaçınılmalıdır.
🥛Neden Tatlıların Yanında Süt İçilir? Tatlı yanında içilen bir çay bardağı süt İçerdikleri. protein nedeniyle kan şekerindeki yükselişi. dengeleyecektir.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Liften zengin gıdaların tokluk sürenizi uzatıcı ve kan şekerinizi dengeleyici özelliği vardır. Tatlı yediğinizde yanında liften zengin ceviz, badem, fındık, kaju gibi kuruyemişleri tüketerek ani kan şekeri dalgalanmalarını hafifletebilirsiniz.
Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var. Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin.
Diyabet (Şeker Hastalığı) belirtileri nelerdir? Diyabet hastalığı, bireylerde kendini üç temel belirti ile gösterir. Bunlar normalden fazla yemek yeme ve doymama hissi, sık idrara çıkma, ağızda kuruluk ve tatlılık hissi ve buna bağlı olarak aşırı su içme isteği olarak sıralanabilir.
Şekerli yiyecekler yemek vücudun fazladan insülin üretmesine ve salgılamasına neden olabilir. Bu durum, şeker düşüşüne ve düşük kan şekeri seviyesine yol açar. Düşük glikoz seviyeleri, bazı insanlarda migreni tetikleyebilir.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Özellikle midesinde rahatsızlığı olanların mutlaka baklava yedikten sonra yarım litre su tüketmesi gerekiyor. ÇAY İÇERKENDE DİKKAT ETMELİSİNİZ! Beslenme uzmanlarının çok önemli bir uyarısı daha var. Baklava yedikten sonra çay içerken de dikkat etmek gerekmekte.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Eğer, 3 gün kaçamak yaptıysanız bu kürleri 3 gün uygulayın. 1 hafta kaçamak olduysa; haftanın 3 günü yine yoğurt kürü yapın, biraz normal beslenin, sonra tekrar 3 gün daha yoğurt kürü yaparsanız, bu kaçamakları telafi etmiş olursunuz.
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
Eğer düzenli ve dengeli şekilde ele alınır ise her gün süt içmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle fosfor ve magnezyum içeriği sayesinde birçok farklı hastalığa karşı önlem alma şansı verir. Bunlar içerisinde özellikle şeker hastalığı riskini önemli oranda azaltır.
Kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi gerekir. Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir.
Biberon ile verilen süt, bebek uyuduktan sonra dişlerinin üzerinde birikecek ve uyku esnasında tükürük salgısının da az salgılanmasıyla dişler temizlenemeyecek. Bu da mikropların asit oluşturması için gerekli ortamı sağlayarak, diş minelerinin mineral yapısını bozacak.
Tatlının yanında veya tatlı yedikten sonra su yerine az bir miktar süt ya da ayran tüketmektir. İşin aslını tek bir cümleyle özetleyecek olursak; kana çabuk karışacak basit şekerlerden, şerbetli tatlılardan, şeker oranı yüksek hazır içeceklerden (gazlı içecekler, meyve suları) olabildiği kadar uzak duralım.
Beslenme uzmanları, obezite riskinin azaltılması ve diş sağlığının korunması için şeker tüketiminin azaltılması uyarısında bulunuyor.
Hz. Peygamber'in, ayakta oturarak veya binek üstünde su içtiğine dair rivayetlerin bunlara göre daha güvenilir olduğu ortaya çıkmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri