Mezuniyet belgesi, diploma, fahri doktora, duplikata ve diploma defterinde fotoğraf yer almaz. Madde 7 – (Değişik, İ. Ü. Senatosunun 19.06.2012 tarihli, 43 sayılı toplantısı/Ek Karar-1) Diplomalar, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, standart A4 boyutunda özel kâğıda tek tip ve boş olarak bastırılır.
Tercih edilen ölçüler
21 x 30 cm (A4), tercihe göre farklı ölçülerdede yapılmaktadır.
Belgenin basılacağı kağıdın kalın olması önerilmektedir. Mühür mürekkebinin akmaması için mümkünse “tuvale kağıt” olan kağıt tipine baskı yaptırılması önerilir.
400 gr kağıt hem pahalı hem de bazı yazıcılara ağır gelebilir. 400 gr kağıt demek A4 kağıdın 5 katı kalınlığında kağıt demek oluyor. Biz okulumuzda 160 gr'lık kağıtlardan kullanıyoruz. Hem maliyeti düşük hem de sertifika olduğu belli oluyor.
(2) Sertifikanın arka yüzünde, ilgilinin; TC kimlik numarası/pasaport numarası, ana ve baba adı, doğum yeri ve tarihi, sertifikanın veriliş tarihi, sertifika numarası ile kurs veya benzeri çalışmanın süresi yer alır.
İlgili 42 soru bulundu
diplomanın aslı gibidir belgesi birçok yerden temin edilmektedir. Noter, mezun olunan okulun öğrenci işleri ve kamu kurumlarından diplomanın aslı gibidir damgası vurularak kullanılabilir. Fakat noter üzerinden alınmak istenen diploma aslı gibidir belgesine damga için ücret talep edilmektedir.
Pandemi sürecinde öğrencilerin eğitimlerini internet üzerinden aldığı aktarılan açıklamada, 15 bin mezun adayından, il dışında olanların talep etmeleri halinde diplomalarını kargoyla ücretsiz gönderileceği bildirildi.
Sertifika Diploma Baskı Kâğidi - 125.00 TL + KDV.
MADDE 11- Diploma eki aşağıdaki şekilde düzenlenir. Kayıtlı oldukları programları başarı ile tamamlayarak diploma almaya hak kazanan öğrencilere diploma ile birlikte Diploma Eki verilir. Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora diploma ekleri 297x420 ( A3) boyutunda hazırlanır.
e-Devlet kapısı üzerinden birçok resmi belge sorgulaması yapabilir ve çıktılarını alabilirsiniz. e-Devlet üzerinden en çok aratılan sorgulamalardan biri ise mezuniyet belgesi oluyor.
1. Hamur Kağıt: Bileşimindeki selüloz miktarı çok, odun miktarı az olan bu kağıtlar günlük kullanımda fotokopi kağıdı olarak da bilinir. Antetli kağıt, kitap, broşür gibi çalışmaların baskısından kullanılan bu kağıtların 55, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110 ve 120 g/m2'lik gramajlarda üretilir.
Bu nedenle Teşekkür Belgesi, Başarı Belgesi olarak isim değiştirmiştir. Bu nedenle Yönergelerle Öğretmenlere verilen Başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül olarak 6111 sayılı kanunla taşınmıştır. Bu nedenle Teşekkür Belgesi, Başarı Belgesi olarak isim değiştirmiştir.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Ürün Özellikleri : 44 cm * 81 cm ölçülerinde.
E-DEVLET MEZUN BELGESİ DİPLOMA YERİNE GEÇER Mİ? Diploma e devlet sistemi üzerinde Mezun belgesi olarak geçmektedir. Bu belge resmi bir evrak olarak görülür. Bu nedenle başvurularınız da kurumlar tarafından yüzde 99 kabul edilmektedir.
Diploma Eki, Öğrenci İşleri Daire Başkanı tarafından imzalanır, ıslak mühür ve soğuk damga basılır.
(2) Diplomada, ilgili mevzuat hükümleri gereği, unvan yazılması zorunlu olan programların dışında unvan yer almaz. (3) Mezuniyet belgesi, diploma, fahri doktora, duplikata ve diploma defterinde fotoğraf yer almaz. Madde 14- (1) Diplomaların ön ve arka yüzü Türkçe ve İngilizce olarak yazılır.
İlgili yönetmelik gereği, ikinci nüsha diploma bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. İkinci nüsha diploma üzerinde İKİNCİ NÜSHA ibaresi yer alır. İkinci nüsha diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Öğrenim belgeleri de aynı Kanun kapsamında diplomalarının tescil ettirildiğine dair şerh yazılıp onaylanmak üzere il sağlık müdürlüğüne gönderilir. g) Diplomalar harca tabi değildir. ğ) Diploma, öğrenciye, velisine ya da vekâlet verilen kişiye imza karşılığında verilir.
Diplomalar Kişiye Özel kimliklerdir dolayısıyla birinci derceden akrabanız dahi olsa (anne, baba, kardeş) sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak Noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz sahşa diplomanız teslim edilebilir.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri