Kavuracaksanız 10-15 dakika, soteleyecekseniz 20-25 dakika ciğeri pişirmek için yeterlidir. Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın. Aksi takdirde ciğeriniz sertleşir.
Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır. Ciğer kavurmada ise pişirme süresi daha da azdır, 12-15 dakika arası yeterli olacaktır. Her iki teknikte de daha yumuşak olması için ciğeri tavaya attıktan sonraki ilk 5 dakika kapağını hiç açmadan pişirmelisiniz.
Edirne tava ciğeri dana ciğerinin zarı alınıp denk geldikçe sinirleri ayrılarak ince, ipince şekilde doğranıp iyice yıkanıp süzüldükten sonra tuzlanıp unlanarak, unu elendikten, iyice elendikten sonra da kızgın, kıpkızgın ayçiçek yağında bir dakikayı geçmeyecek şekilde kızartılarak yapılır.
Geniş teflon bir tavaya veya tencereye yağ koyulur ve yağ ısındıktan sonra ciğerler ilave edilir. Altı hafifçe kızaran ciğerler alt üst edilerek karıştırılır. Ocağın altı kısılarak ciğerler sık sık karıştırılarak pişmesi sağlanır. Ciğerleri kurutmadan ve yakmadan pişirmek gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
3-5 dakika arasında pişirin. Daha fazla pişirmemeye özen gösterin. Aksi takdirde sertleşmesine neden olabilirsiniz. Bu zaman aralığı ciğerin tam kıvamında kızarması için yeterli olacaktır.
Pişirme süresi demişken, ciğeri çok uzun süre pişirmek sertleşmesine neden olur? Kavuracaksanız 10-15 dakika, soteleyecekseniz 20-25 dakika ciğeri pişirmek için yeterlidir. Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın.
Ciğeri zarından ayırarak küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. İyice suyu süzüldükten sonra içine kekik, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Bir tepsiye unu serperek yayın ve ardından ciğerleri dökerek karıştırın. İyice kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Çok kurumasına müsade etmeden ciğerlerinizi kızgın yağ tavasında 3-4 dakika pişirin. Fazla yağlarını delikli kepçe ile süzdürüp, kağıt peçete serilmiş servis tabağına alın. Burada da fazla yağlarını emdirdiğiniz ciğerleri, güneşte kurutulup kızgın yağdan 1-2 dakika kavurduğunuz acı biber ile servise alın.
Ciğer, besin değeri yüksek olduğu için sıkça tercih edilen bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen ciğerin yanına uygun olan yemekler de merak edilen bir konudur. Ciğer ile beraber tarhana çorbası, pirinç pilavı, patates cips, sumaklı soğan salatası ve patates püresi güzel gider.
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Kuşbaşıdan daha küçük tavalık doğradığımız ciğerler bir tencereye alınıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ciğerler pişerken ayrı bir tencereye çok ufak doğradığımız kuyruk yağı alınır ve kısık ateşte erimesi beklenir eriyen kuyruk yağının içine sıvı yağda eklenir.
Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım. Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim. Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tereyağı ve zeytinyağını derin ve genişçe bir tavaya alın. Tereyağı eriyince içine ince ince doğranmış kuru soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları atın. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız ve yıkayıp süzdüğünüz ciğerleri, kavrulmuş soğanların üstüne ekleyin.
Yaprak Ciğer İçin Malzemeler :
Kırmızı toz biber. Karabiber. Kimyon. Kızartmak için sıvı yağ
Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmeli. Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemeli. Unutmayın ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir. Daha lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızı biber eklenmeli biraz kavrulmalı ve pişen ciğerin üzerinde gezdirilmeli.
Yaklaşık 30 35 dk kadar pişirelim servis edelim afiyet olsun. :) Ciğeri haşlamadan direk olarak da yapabilirsiniz.
Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgeçe alın ve süzülmesini sağlayın.
Mısır unu mutlaka kullanın ve kimyon süper bir lezzet veriyor. Ciğer kızgın yağda pişmeli, 3 dakikayı geçirmeyin, dışı kıtır içi sulu kalıyor soğan ve maydanoz olmazsa olmazı; yanında bir de lavaş varsa şahane!
Kuyruk yağı tavada eritilir. Küp küp doğranan ciğer eklenir.
Akciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Akciğerler içerisindeki kıkırdaklardan ayıklanarak minik küpler halinde doğranır. Üzerine minik doğranan kuyruk yağı, tuz ve 1 su bardağı su eklenerek kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. Üzerine kimyon ve kırmızı toz biber serpilerek servis edilir.
Tereyağlı Yaprak Ciğer Tarifi
Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince şeritler halinde ciğeri yaprak yaprak kesin. 2 Geniş bir kızartma tavası alın ve içine tereyağını ilave edin. Yüksek ateşte tereyağını eritin. Ciğerleri ortalama önlü arkalı 4-5 dakika kadar kızartın.
Yapışmaz bir tavaya alınan yarım çay bardağı sıvı yağa doğranmış iki adet kuru soğan ve ciğerler ilave edilip devamlı karıştırarak kavrulur. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı karabiber ve ezilmiş sarımsak ilave edilip karıştırılır ve altı kapatılır.
2) İyice süzdüğünüz ciğeri, marine tarifiyle terbiye edin. 3) Marinesi tamamlanan ciğerleri çöp şişe geçirip, fırın tepsisine bırakın. Domates soğan ve biber de çöp şişe geçirseniz, birlikte tüketebilirsiniz. 4) Ciğer tepsisini 200° ısıtılmış fırına atıp 30 dk pişirin.
En çok sevilen sakatatlardan ciğer; içerdiği demir ile kan yapmaktadır. Aynı zamanda A vitamini, B12 vitamini ile folik asit de bulundurur. Ayrıca ciğer; antioksidan kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren karaciğer, libidoyu yükseltiyor, aşk hayatına renk katıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri