Yağ lekesi oluşan tencerenize veya tavanıza su koyun. Ardından 1 su bardağı da sirke ilave edip kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra karbonatla güzelce temizleyice leke ve yanık kalıntılarının kaybolduğunu görebilirsiniz.
Yanmış tavanın içine su doldurduktan sonra sirkeyi ilave etmelisiniz. Kapağını kapatıp sirke ve su kaynayana kadar ocakta bırakmalısınız. Ardından ocaktan aldığınız tavaya karbonat eklemelisiniz. Tava ılıdıktan sonra sünger yardımıyla lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.
Eski yağ lekelerini çıkarmak için genelde karbonat kullanımı çok yaygındır. İlgili bölgeye bir miktar karbonat döktükten sonra bir süre beklenir. Daha sonra kurması ile beraber yağ lekesi ılık su eşliğinde çıkarılabilir. Ayrıca diş fırçasını kullanmak suretiyle de eski yağ lekesini giysiden kolayca çıkarmak mümkün.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Tencerenize yanık kısmın üzerini geçecek kadar su koyun ve içerisine bir miktar bulaşık makinesi deterjanı ekleyin. Bu şekilde tenceredeki suyu kaynatın ve bir gece bekletin. Bir gece sonunda bir tahta kaşık yardımıyla yanık kısımların kolayca temizlendiğini göreceksiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Sıcak su kullanmak inatçı lekeleri çözmeye yardımcı oluyor
Sıcak suda beklettiğiniz parçaları daha sonra Cif Power & Shine Sprey Temizleyici yardımıyla kolayca arındırabilirsiniz. Yağ sökücüyü temizlemek istediğiniz parçaların üzerinde bir müddet bekletebilir, ardından sünger ya da bez yardımıyla ovalayabilirsiniz.
Yağ lekesi oluşan tencerenize veya tavanıza su koyun. Ardından 1 su bardağı da sirke ilave edip kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra karbonatla güzelce temizleyice leke ve yanık kalıntılarının kaybolduğunu görebilirsiniz.
Yağ çözücü kullanın: Yağ çözücü, yağ lekesi için etkili bir çözücüdür. Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez yardımıyla yumuşamış alanı silin.
- Yağ lekesine bir miktar tuz serperek bir süre bekledikten sonra bulaşık deterjanı ile silin. - Aynı zamanda karbonat dökmek suretiyle diş fırçası ile ovalayabilirsiniz. - Bazı leke çıkarıcı ürünleri 1 ya da 2 dakika kullanabilirsiniz.
Çünkü asit içerikli ürünler, kumaşlarda renk açılmasına sebep olabilir. Peki yağ lekesi kıyafetten nasıl çıkar? Yağ lekesini karbonat ve diş fırçası yardımıyla yorduktan sonra ürünü yıkayarak yağ lekesinden kurtulabilirsiniz.
Karbonat: Karbonat, yağ lekelerini absorbe eder ve temizler. Lekenin üzerine bol miktarda karbonat serpilir ve birkaç saat bekletilir. Ardından bir fırça yardımıyla fırçalanır ve kalıntılar silinir. Sıcak Su ve Bulaşık Sabunu: Yağ lekesinin yeni olması durumunda, sıcak su ve bulaşık sabunu etkili bir çözüm olabilir.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Bıçak ile yağ fazlalığını aldıktan sonra lekenin üzerine yağı emen tuz, nişasta, un ya da pudra döküp bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra, lekenin üzerine bir parça çamaşır deterjanı damlatıp dairesel hareketlerle lekeyi temizlemelisiniz.
KIZARTMASI TENCERESİNDEKİ YAĞLARI YOK EDECEK ÇÖZÜM
Bir bardağa sıcak su doldurun. Bulaşık telinizi sıcak suya batırıp yağları ovalamaya başlayın. Çok zorlanmadan kısa sürede yağların çıktığını göreceksiniz. Ardından bu suyu, tencerenin içine ekleyip 10 dakika bekletin.
Kurumuş yağ lekesi çıkarırken kullanabileceğiniz en etkili ve ideal malzemelerden biri karbonattır. Yağ lekesi bulunan yüzeye bir miktar karbonat dökerek hemen ardından diş fırçası ile yağ lekesini fırçalamalısınız.
Bu yöntemlerden en etkili olanı döküm tava içerisinde bir miktar karbonat ve suyun kaynatılmasıdır. Karbonat doğal bir temizleyici olduğu için tava içerisinde oluşan lekelerin temizlenmesi için de rahatlıkla kullanılabilir. Döküm tava temizliğinde uygulanabilecek diğer bir yöntem ise sirkeli sudur.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Boş bir sprey şişesine üç yemek kaşığı karbonat koyun, ardından üzerini suyla doldurun ve tüm karbonat eriyene kadar güzelce karıştırın. Fırının kapalı ve soğuk olduğundan emin olun. Donmuş yağı çıkarmak için, fırının üst ve yan tarafındaki birikmiş bölgelere püskürtün. Gece boyunca işlemesi için bırakın.
Ancak evde bulunan doğal temizlik ürünleri de bu inatçı lekelerin çıkarılmasında oldukça etkili olabilir. Örneğin sirke, limon suyu, kabartma tozu, tuz, karbonat, gliserin gibi ürünler kıyafetlerdeki lekelerin çıkarılmasında kullanılabilir. Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri 5 saniye içerisinde söker atar.
LİMON TUZU
Diğer adı sitrik asittir. Sudaki kireci azaltarak köpürmeyi artırır. Antibakteriyel ve antiseptiktir, dezenfekte eder. Kireci ve yağı çözdüğünde bulaşık makinelerinin tuz gözüne koyularak kullanılabilir.
Sirke ve Karbonat Karışımı
Bir çay kaşığı sirkeyi, bir tatlı kaşığı karbonatla karıştırın. Bu karışımı çelik tencereye ekleyin. Üzerine az miktarda su ilave ederek kısık ateşte kaynatın. Ardından tenceredeki suyu dökün ve bol suyla tencerenizi durulayın.
Sararan granit tavaların temizliğinde sirke, karbonat ve su karışımı kullanılabilmektedir. Karışımın birkaç dakika boyunca kaynatılması sonrasında granit tavaların temizliği kolaylıkla yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri