Tavanınızda şişlik veya su lekeleri varsa temizlemeden önce zımparalamalısınız. Tavanınızı kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız tavan temizleme suyunuza karbonat ve sirke eklemelisiniz. Tavanınızdaki inatçı bir lekeyi çıkarmaya çalışıyorsanız yarım limonu dairesel hareketlerle lekenin üzerinde gezdirin.
Hazır olduğunuzda mikrofiber bezi veya mopu Pureal eklediğiniz suya batırın ve mümkün olduğunca fazla suyu sıkın. Önce tavan, sonra duvarlar, sonra zemini iyice silin. Belli aralıklarla bezi durulama kovasında temizleyin ve devam edin. Su kovanız griye dönmeye başladığınında suyu yenileyin.
Tavan döşemesini temizlemek için kullanılan bez çok önemlidir. Döşeme hassas olduğu için bezin yumuşak ve köpüğün bir hayli fazla olması gerekir. Temizleyici olarak; döşeme temizleyici kullanabileceğiniz gibi asperox , asprin gibi ürünler de kullanabilirsiniz.
Rutubetli, küflenmiş veya isli duvarları temizlemek için karbonat, sirke, çay ağacı yağı, alkol, çamaşır suyu ya da küf çözücü gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek suyla karıştırın ve bir sprey şişesi ile kararmış alana püskürterek silin.
Tavandaki sarı lekeleri kapatmanın tek yolu; boyama işlemi yapmaktır. Su bazlı boyalar kesinlikle kullanılmamalıdır çünkü yukarıda da belirtildiği gibi sarı lekeler su kaynaklı oluşmaktadır. Solvent( Sentetik) bazlı boyalar, sarı lekeleri kapatma konusundaki en etkili çözümdür.
İlgili 26 soru bulundu
Tavandaki sarı su lekesi için öncelikle su kaçağı tamiri yapılmalıdır. Aksi halde lekeler çıkarılsa dahi sızıntı devam edeceği için kısa sürede yeniden lekeler meydana gelecektir. Su kaçağı sorunu giderildikten sonra ise tavanın yeniden boyanması ile bu lekelerden kurtulmuş olunur.
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Duvar temizliği yapmak için bir miktar suyun içerisine bulaşık deterjanı ekleyin ardından bir bez ya da duvar silme aparatı yardımıyla duvarlarınızı silin. Duvarlarınızı sildikten sonra kirlenme süresini uzatmak için de nişastalı su ile duvarlarınızı tekrar silerek kurumaya bırakabilirsiniz.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Derin leke ve kirlerde sert fırçaya ek olarak döşeme temizleyicisi, yumuşak bir bez ve kokpit sprey kullanabilirsiniz. Fazla su kullanılmadığı için araç tavanı sırılsıklam olmayacaktır. Bu yüzden hem kurulanması hem de kuruması son derece kolaydır. Kuru bir bez yardımı ile hafifçe bastırarak tavanın nemi alınabilir.
Alçı lekesini sildiğiniz yüzeyin üzerinden sabun köpürttüğünüz bezle geçerseniz kokudan hemen kurtulabilirsiniz. Sabun kullanmak istemiyorsanız onun yerine halı yıkama şampuanı da kullanabilirsiniz. Sildikten sonra durulama beziyle son defa üzerinden geçebilirsiniz. Lekeden ve kokudan artık tamamen kurtuldunuz!
Su bazlı, nefes alabilir, alüminyum, plastik, strafor, kontraplak, ahşap, hasır, cam yünü, köpük tavan kaplama gibi ürünler, kullanıldığı mekana ve yüzeye göre tercih edilir. Olumsuz hava koşullarına ve çevresel faktörlere karşı yüksek direnç vadeden ürünler, kalitesi ile ön plana çıkar.
Cam iz bırakmadan nasıl silinir? Camları iz bırakmadan silmek için, öncelikle toz ve kiri yumuşak bir bezle temizleyin. Daha sonra, eşit miktarda su ve beyaz sirke karışımını bir sprey şişesine doldurun ve cama sıkın. Son olarak, temiz, lekesiz bir mikrofiber bezle camı silin.
İki litre ılık su içerisine ekleyeceğiniz iki paket karbonat ideal sonuçlar elde etmenizi sağlar. Bu duvar silme suyu özellikle mutfak ve yemek odaları gibi alanlarda kullanılır. Karbonatın suyla etkileşimi yağ ve yemek lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olur.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
Bu tip duvarları silmeden önce hafifçe su ile yıkamak, yıkama imkânı yoksa bolca ıslatmak faydalı olacaktır. Ardından herhangi bir kovanın içerisine su bazlı bir deterjan dökerek saplı bezlerle temizlenebilir. “Saten boyalı duvar nasıl silinir?” sorusunun cevabı dikkat ve özende saklıdır.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Tavanınızı yüksek göstermek için lambader gibi dikey lambalar ve yere monte spotlar tercih edebilirsiniz. Işığın yerden yukarıya doğru çıkması, tavanın daha yüksek ve ferah görünmesini sağlar. Sarkıt lamba kullanırsanız da oda daha karanlık ve küçük görünebilir.
Tavanda Küf Oluşumu ve Sararma
Genellikle mutfak tavanında oluşan sarartılar, yapılan yemeklerin yağ buharından dolayı oluşmaktadır. Mutfakta pişirilen yemeklerin buharı tavandaki sararmaların başlıca sebebidir.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri