Ancak genel anlamda "kar'lı bir iş" olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılı itibariyle yaklaşık olarak 1000 tavukluk bir tesis masrafları çıktıktan sonra 6000-7500 TL arasında kar bırakabilir.
150 TAVUK AYDA KAÇ PARA KAZANDIRIR ? ~ 25.000 ₺ye Kendi İşinin Patronu Ol - YouTube.
500 TAVUK AYDA KAÇ PARA KAZANDIRIR ? 50.000 ₺ye Kendi İşinin Patronu Ol - YouTube.
Her altı tavuk için 1 metrekarelik bir alan oluşturulması gerekir. Bunu 1000 tavuk için hesaplarsanız 16 metrekare 500 tavuk için 83 metrekare, 1000 tavuk için ise 166 metre kare şeklinde düşünebilirsiniz.
masrafı falanı filanı... reklam kokan hareketler var. Ben 1500 Tavuk ile yaptım bu işi abimle. ilk 3 ay sakın yumurta satarız diye beklemeyin. üç ay cepten gidecek. günde 500 tavuk en az 1 torba yem yer oda 500 TL günlük eder, ayda 15 Bin, üç ayda ise 45 bin yem yer sadece. bu söylediklerim en minimum.
İlgili 27 soru bulundu
Bu nedenle yüksek verim alabilmek ve para kazanabilmek için herşeyin doğru yapılması gerekmektedir. Ancak genel anlamda "kar'lı bir iş" olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılı itibariyle yaklaşık olarak 1000 tavukluk bir tesis masrafları çıktıktan sonra 6000-7500 TL arasında kar bırakabilir.
Kafes sisteminin bir diğer “avantajı”, daha az işgücü gerektirmesidir. Tüm hayvanlar kafeste olduğu için kümesin bakımı ve işletmesi daha kolaylaşır. Üretici şirket daha az işçi çalıştırdığı için daha çok kar eder. Öte yandan bu sistem hayvanların kendileri açısından hiç de karlı veya avantajlı değildir.
Sağlıklı bir tavuğun ömrü 8 ila 12 yıl arasında değişmektedir. Elbette bu yaş sınırlamalarına hakkında değişik istisnalar var. Tavuklar, 5-6 aylık yaştan itibaren yaşamlarının son yıllarına kadar yumurta üretirler. Ancak, çoğu tavuk, 3 yaşına geldiğinde daha az yumurtlamaya başlar.
Ülkemiz şartlarında bir tavuğun günlük yem tüketimi 120 -130 gr arasındadır. Bu miktar tavuğun cinsine, yemlik siste- mine, yem kalitesine, kümesin sıcaklığına bağlı olarak farklı- lıklar gösterir. Ayrıca Pelet ve Granül yemi ince yeme göre daha severek yerler.
Bu 1000 Tavukluk Çadır Kümes ve Ekipmanları yalnızca 115.000,00₺ + Nakliye'ye sizin olabilir!
Yani günlük 850 adet yumurta.
Yumurta başına 10 kuruş demek. Yumurtanın markete, satış yerlerine gönderilerken konulduğu box (12x 30'luk koli) geçen sene 11 liraydı bu sene 32 lira. Nakliye, işçilik, yem ve diğer maliyetleri hesaba katınca 1 adet orta boy yumurtanın maliyeti 1 lira 7 kuruş civarında.
Suluk ve Yemlikler:
75-100 tavuk için bir otomatik askılı suluk kullanılır. Sulukların yüksekliği tavukların sırt hizasından 2-3 cm yüksekte olmalıdır. Suluklarda daima temiz, taze ve yeterli su olmalıdır. 25-30 tavuğa bir yemlik hesaplanır.
Organik etlik piliç yetiştiriciliğinde hızlı gelişen civcivler 81.gün, yavaş gelişen genotiplerin kullanılması durumunda asgari kesim yaşı 72 gündür.
Eğer uygun şartlar sağlanır ve tavuklar iyi bakılırsa, her tavuk her gün ortalama 1 adet yumurta üretiyor. Ancak hormonlar, mevsim ve iklim şartları, tavuğun yaşı ve cinsi gibi etkenlere bağlı olarak üretim miktarı değişiyor. Bir tavuğun yılda ortalama 300 yumurta verdiğini aklınızda tutabilirsiniz.
Kendi döngü ve hormonal durumlarına göre değişiklik gösterse de, bir tavuk için her gün yumurtladığı söylenebilir. Cinsine göre değişkenlik gösteren sayılara rağmen, bir tavuk yıl boyunca ortalama 300 adet yumurta verebilir. Bu da günde 0,8 yumurta sayısına denk düşer.
Şekerli yiyecekler: Çikolata, tatlı ya da sekerli yiyecekler, yalnızca tavuklar için değil kesinlikle hiçbir hayvana verilmemesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Diş çürümesi, zehirlenme, obezite gibi pek çok soruna yol açabilir.
Tavukların en fazla tükettikleri arpa, mısır ve buğday gibi tahıl ürünlerini ana besin olarak tüketirler. Bunların haricinde meyve ve sebzeleri de tüketebilirler. Tavuklar, solucan gibi yer altında yaşayan canlılarla da kendileri bularak beslenirler.
3.000 tavuk barınabilen prefabrik çiftlik; 160.000 TL. 2.000 hayvan kapasiteli kümes fiyatı 107.498 TL. 52,982 TL. isteyenlere verilen fiyat ise 28 bin lira civarındadır.
Ne Zaman Salmaya Başlayacaklar? Cinslerin çoğunluğu yaklaşık 16-20 hafta aralığında salmaya başlayacaktır. Eğer çok yakında başlamazlarsa, umutsuzluğa kapılmayın!
Sağlıklı bir YARKA TAVUK uygun koşullar sağlandığında 18-22 haftaları arasında yumurta verimine başlar. Yumurta veriminde etkili olan bir diğer unsur ise bakım ve beslenmedir.
Bu yazıda tavukların gurk olması ve doğal olarak üremesi ile ilgili detaylı bilgileri paylaşacağız, ve yazının sonunda size son derece faydalı bir öneride bulunacağız. NOT: tavuğun gurk olması horozun olup olmadığı ile bir ilgisi yoktur.
Yer tavukçuluğunda kondüksiyon yolu ile ısı kaybının önlenmesi ve tavuklara doğal davranışları olan eşinme imkanının sağlanabilmesi amacıyla zemine esnek, suyu emme özelliği olan bir madde serilir ki buna altlık denir. Kümeslerde altlık kullanılmasının temel nedeni tabanda ısı izolasyonunun sağlanmasıdır.
Her tavuğun erişimi kapsamında en az iki su kabı ya da damlama aletinin olması gerekir. c) Her yedi tavuk için en az bir folluk temin edilir. Grup folluklarının kullanılması durumunda, azami 120 tavuk için en az 1 m² folluk alanı ayrılır. ç) Her tavuk için en az 15 cm keskin kenarı olmayan yeterli sayıda tünek ayrılır.
TAVUK BAKIMI NASIL YAPILIR? Serbest gezen tavuk yumurtacılığı için açık alan tavuk başına 2 m2'dir. 1000 tavuğa 2000 m2 alandır. Daha büyük alanda gezdirmek avantaj değil dezavantajdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri